.
Κατηγορία Royal Enfield
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 13:53

Royal Enfield – Νέα Thunderbird 350X & 500X

 

Παρουσιάζονται επίσημα στις 22 Φεβρουαρίου 2018

 

Η σειρά των Thunderbird μοντέλων της Royal Enfield δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά θεωρείται μια σχετικά πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της εταιρείας. Πρόκειται για custom / roadster μοτοσυκλέτες, με την πρώτη έκδοση, στα 350 κ.εκ., να παρουσιάζεται το 2000 στην Ινδία και το 2012 να πλαισιώνεται και από μια μεγαλύτερης χωρητικότητας έκδοση, στα 500 κ.εκ.

Αμφότερα τα μοντέλα έφεραν τους γνωστούς από τα Classic / Bullet μονοκύλινδρους αερόψυκτους κινητήρες αντίστοιχης χωρητικότητας, ενώ η διάθεση τους περιοριζόταν μόνο στην Ινδική αγορά.

Μια σειρά φωτογραφιών, που μάλλον τραβήχτηκαν σε κάποια γραμμή παραγωγής της Royal Enfield στην Ινδία, αποκαλύπτει τις νέες εκδόσεις των Thunderbird, οι οποίες μοιάζουν  να βρίσκονται στο στάδιο της διάθεσης τους στην αγορά.

Εμφανισιακά, άμεσα γίνεται αντιληπτό το σχεδιαστικό φρεσκάρισμα, με τις μοτοσυκλέτες να υιοθετούν πιο σύγχρονες γραμμές, ενώ οι έντονες μονοχρωμίες, οι χυτές ζάντες και τα ασορτί με το χρώμα του ρεζεβουάρ “σιρίτια” σε αυτές, αποτελούν στοιχεία που σίγουρα στοχεύουν σε ένα πιο νεανικό κοινό.

royal enfield thunderbird 500 300 x 3

Το ινδικό Rushlane, που εξασφάλισε και τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, παραθέτει και κάποιες πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα νέα αυτά μοντέλα. Η απόδοση των κινητήρων είναι 19,8 ίπποι στις 5.250 σ.α.λ. και 2,8 kg-m στις 4.000 σ.α.λ. για το 350, ενώ οι τιμές αυτές για την έκδοση των 500 κ.εκ., είναι 27,2 ίπποι στις 5.250 σ.α.λ. και 4,2 kg-m στις 4.000 σ.α.λ. 

Σύμφωνα με τους ινδούς δημοσιογράφους, οι κινητήρες εξακολουθούν να αποτελούν τις γνωστές μονάδες των Bullet / Classic, ενώ κάποια άλλα στοιχεία που παραθέτουν είναι οι διαστάσεις των ελαστικών – τροχών 90/90-19” και 120/80-18”, καθώς και αυτές των φρένων, με μονούς δίσκους 280 χλστ. και 240 χλστ. μπροστά και πίσω αντιστοίχως.

royal enfield thunderbird 500 300 x 2

Τα φώτα επίσης, αναφέρονται ως LED μπροστά και πίσω, με τον προβολέα να ενσωματώνει DRL λειτουργία.

Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν τα νέα Thunderbird θα διατεθούν σε αγορές και εκτός της Ινδίας, ωστόσο σε ότι αφορά στην Ευρώπη, αυτό είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί για την έκδοση των 500 κ.εκ.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας, είχε από το 2017 συμμορφωθεί με τις Euro 4 προδιαγραφές, στα Bullet και Classic 500, τα οποία έφεραν φυσικά και σύστημα ABS. Σε ότι αφορά στο 350, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει ενσωματωθεί ψεκασμός στην τροφοδοσία, αφού το προηγούμενο 350 είχε καρμπιρατέρ. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ίσως όμως οι προσθήκες ABS και ψεκασμού προκειμένου να εισαχθεί στην Ευρώπη, να ανεβάσουν αρκετά το κόστος του… ίδωμεν λοιπόν.

Τα δύο αυτά μοντέλα, θα παρουσιαστούν επίσημα στην Ινδική αγορά, στις 22 Φεβρουαρίου του 2018.  



Πηγή: Rushlane

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 13:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Royal Enfield Himalayan Sleet 2018 Royal Enfield Thunderbird X »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon