.
Κατηγορία Polaris
Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 11:20

Polaris Defense MRZR-D4 Turbo Diesel!

 

Νέο Turbo-Diesel RZR ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για στρατιωτική χρήση

 

Η Polaris Defense, θυγατρική της Polaris Industries, παρουσίασε ένα νέο, εντυπωσιακό Turbo-Diesel RZR αποκλειστικά για στρατιωτική χρήση. Καθόλου δεν θα μας χάλαγε να βλέπαμε και ένα Turbo-Diesel RZR για πολιτική χρήση στο μέλλον.

polaris defense mrzr 10

Η αμερικανική Polaris ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε ATV / SSV αποκλειστικά για στρατιωτική χρήση, και έκτοτε συνεχίζει να προμηθεύει τον αμερικανικό στρατό -και τους 20+ συμμαχικούς εκείνου- με σκλητροτράχηλα οχήματα που δεν μπορεί να αγοράσει κανείς για πολιτική χρήση.

polaris defense mrzr 2

Το μεγάλο νέο για το MRZR-D4 είναι ο 4χρονος τρικύλινδρος, ψεκαστός (με μηχανικό και όχι ηλεκτρονικό ψεκασμό) και υγρόψυκτος Turbo-Diesel κινητήρας των 993 κ.εκ., που προσφέρει οικονομία, αυτονομία και δυνατές επιδόσεις στο επιχειρησιακό πεδίο. Το diesel είναι το προτιμητέο καύσιμο για στρατιωτική χρήση -αν και τα προηγούμενα MRZR ήταν βενζινοκίνητα- ενώ το Turbo είναι κάτι εντελώς νέο για τα στρατιωτικά οχήματα της Polaris.

polaris defense mrzr 18

Μέσα από ένα ανοιχτό διάλογο τριών ετών (!) με την Polaris Defense, ο αμερικανικός στρατός έθεσε τις προδιαγραφές που ήθελε για το νέο MRZR, και η Polaris έσπευσε να το κατασκευάσει.

Η παραγωγή συνεχίζεται για τα original βενζινοκίνητα MRZR 2 (διθέσιο) και MRZR 4 (τετραθέσιο), αλλά και για το Sportsman MV 850 (ATV) και για το μεγαλύτερων διαστάσεων DAGOR.

polaris defense mrzr 6

Σημειώστε πως το νέο MRZR-D4 Turbo Diesel διαθέτει όλες τις γνωστές κορυφαίες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η Polaris και στα πολτικά RZR, όπως την ηλεκτρονική υποβοήθηση τιμονιού EPS, το αυτόματο On-Demand-True-All-Wheel-Drive AWD, κ.α.

polaris defense mrzr 21

Επιπλέον διαθέτει διαιρούμενο roll-cage που αφαιρείται εύκολα, για να χωρέσει το όχημα σε μεταφορικά ελικόπτερα και αεροπλάνα του στρατού. Τα έξτρα περιλαμβάνουν προβολείς υπερύθρων, κ.α.

polaris defense mrzr 14

Η μετάδοση είναι αυτόματη, οι αναρτήσεις έχουν διαδρομή 305 χιλιοστά σε κάθε τροχό, με το βάρος να ανακοινώνεται στα 952,54 κιλά (γεμάτο).

polaris defense mrzr 17

Το MRZR-D4 μεταφέρει 4 άτομα, μπορεί να φέρει έως και 226,8 κιλά στην καρότσα του, να σύρει έως και 680.4 κιλά και να τραβήξει 1.589 κιλά με τον εργάτη του! 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 13:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Polaris Sportsman Touring 570 EPS Polaris Slingshot Blue Fire »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon