.
Κατηγορία Moto Morini
Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 15:58

Νέο Moto Morini Corsaro 1200 ZT

 

Παραλλαγή του 1200 ΖΖ με στοχευμένες επεμβάσεις

 

Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε την τελευταία δεκαετία, η Moto Morini είναι εδώ και βγάζει διαρκώς νέα μοντέλα. Για να είμαστε ακριβείς βέβαια, μιλάμε για νέες εκδόσεις που στήνονται γύρω από τον ένα και μοναδικό της κινητήρα.

O Bialbero Corsa Corta, δηλαδή o δικύλινδρος V 87 μοιρών και 1200 cc, είναι αυτό που λέει και το όνομά του: διαθέτει δύο εκκεντροφούρους επί κεφαλής και ιδιαίτερα κοντή διαδρομή (107 x 66 mm). Πρόκειται για ένα τέκνο του θρυλικού Franco Lambertini, του μηχανικού που σημάδεψε τα καλύτερα χρόνια της εταιρείας με το V2 μοτέρ του 3 1/2.

mm corsaro zt 01

Το νέο Corsaro 1200 ΖΤ βασίζεται εν πολλοίς στο υπάρχον μοντέλο, το 1200 ΖΖ του 2016, το οποίο με τη σειρά του συνιστά το ολικό φρεσκάρισμα του αρχικού Corsaro 1200 προκειμένου να ανανεωθεί εμπορικά με την ευκαιρία της αναγκαιότητας, όπως αυτή προέκυψε ελέω Euro 4.

Σε σχέση με το ΖΖ, το νέο ΖΤ ξεχωρίζει από τον μοναχικό στρογγυλό προβολέα του που αντικαθιστά τα κλασικά δύο μάτια των Κουρσάρων. Σκεπασμένο με ένα μικροσκοπικό μασκάκι, το νέο μοντέλο προφανώς λοξοκοιτάζει το κλασικό ρεύμα που σαρώνει αυτές τις εποχές σε αγορές και μόδες.

Πίσω από το μασκάκι ωστόσο κρύβεται μια έγχρωμη οθόνη LCD 5 ιντσών, η οποία εδώ έχει ανασηκωθεί σε πιο όρθια γωνία, βελτιώνοντας τη θέαση από τον αναβάτη, όπως μας λέει η Moto Morini.

mm corsaro zt 08

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή εντοπίζεται στο ρεζερβουάρ, το οποίο έχει μικρύνει πολύ. Με γραμμή στενόμακρη και ρετρό, κάνει μεγάλη οπτική διαφορά από το σύγχρονο σχήμα του ΖΖ με τα μεγάλα αυτιά στο πάνω μέρος του. Σύμφωνα με τη Moto Morini, το νέο δοχείο καυσίμου είναι στενότερο ανάμεσα στα πόδια, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση στο έδαφος, παρόλο που η σέλα είναι ακριβώς ίδια με το ΖΖ σε σχήμα και ύψος.

Αυτό που δε μας λέει εταιρεία από το Τριβόλτσιο, στα νοτιοδυτικά του Μιλάνου, είναι αν και πόσο μίκρυνε σε χωρητικότητα το ρεζεβουάρ. Λογικό το μυστήριο, εδώ που τα λέμε, αφού ούτε στα χαρακτηριστικά του ΖΖ δημοσιεύεται χωρητικότητα σε καύσιμο.

Το “ακόνισμα” της εμφάνισης ολοκληρώνεται με ένα νέο μπροστινό φτερό που είναι μικρότερο, κοντύτερο και λεπτότερο. Το βάρος του ΖΤ ανακοινώνεται στα 191 kg στεγνό, δηλαδή ένα λιγότερο από του ΖΖ.

mm corsaro zt 07

Τα βασικά μέρη του Corsaro δεν έχουν καμιά αλλαγή. Πλαίσιο απαράλλαχτο, κινητήρας όπως τον ξέρουμε με 138 hp, 11.5 kg.m και μονόδρομο συμπλέκτη. Ομοίως απείραχτες έμειναν και οι αναρτήσεις που φτιάχνει η Ιταλική Mupo ειδικά για τη Moto Morini και περιλαμβλάνουν ανεστραμμένο πιρούνι 46 mm πλήρως ρυθμιζόμενο και αμορτισέρ με μοχλικό, ρυθμιζόμενο σε ύψος, προφόρτιση και απόσβεση επαναφοράς.

Στα φρένα, τη δουλειά αναλαμβάνει το, γνωστό από το ΖΖ, σετάκι τετραπίστονων ακτινικών Brembo, επενδεδυμένο με ABS ΜΡ9.1 της Bosch.

Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει αν θέλει τη μοτοσυκλέτα με τους βασικούς χυτούς αλουμινένιους τροχούς, ή αν προτιμά να το πάει ακόμη πιο κλασικά με ακτινωτές tubeless ζάντες.
Στην Ιταλία το Moto Morini Corsaro 1200 ZT θα πωλείται έναντι €15,990, ως μια old school “καθαρή” γυμνή roadster, χωρίς ηλεκτρονικά βοηθήματα (πλην του υποχρεωτικού ABS) και χαρτογραφήσεις, με βασικό εφόδιο την εξαιρετική φήμη που έχει χτίσει ο συγκεκριμένος κινητήρας και την αναπόφευκτη σπανιότητα κάθε Moto Morini.

mm corsaro zt 05

Δείτε το νέο Corsaro ZT εδώ

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 16:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon