.
Κατηγορία Kymco
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 17:07

EICMA 2017 – KYMCO C Series Concept CV2 / CV3

 

Adventure και τρίτροχο μοντέλο, δείχνουν τις προθέσεις της εταιρείας 

 

Την δυναμική και τις δυνατότητες της θέλησε να διατρανώσει η KYMCO στο Μιλάνο, παρουσιάζοντας δυο μοναδικά concept μοντέλα, τα οποία ανήκουν στη νέα σειρά “C” της εταιρείας.

Πρόκειται για το Adventure scooter CV2 και για το τρίτροχο, με ζεύγος τροχών μπροστά και δυνατότητα κλίσεων μοντέλο, CV3, το οποίο φέρει και μια υπερκατασκευή με... παρμπρίζ και σκέπαστρο που καλύπτει ολοκληρωτικά τον οδηγό του.

Αμφότερα βασίζονται εν πολλοίς στο AK550, με την σχεδίαση τους όμως να είναι αρκετά διαφορετική, κάτι το οποίο επιβάλλεται και από τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα και τις δομικές επιλογές που έχει κάνει η KYMCO σε αυτά.

Η εταιρεία, επισημαίνει ότι πρόκειται για δυο ξεχωριστές “προσωπικότητες” που ακολουθούν διαφορετικές κατευθύνσεις μέσα στο ευρύτερα καινοτόμο πλαίσιο της “C” πλατφόρμας μοντέλων

CV2



Το CV2 Concept, δημιουργήθηκε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η KYMCO, ώστε να προσφέρει άνεση, πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και αντοχή, κατά την οδήγηση σε δρόμους κακής ποιότητας.

kymco cv2 2018 concept eicma 2017 bikeit 4

Το ανεστραμμένο πιρούνι με την μεγάλη διαδρομή μπροστά σε συνδυασμό με τα ελαστικά διττής χρήσης, είναι επιλογές που εξυπηρετούν αυτή την χρήση, ενώ η σέλα καθώς και η μεγάλη και ρυθμιζόμενη ως προς την κλίση της πλάτη, προσφέρουν μεγάλη άνεση στον οδηγό.

Επικουρικά της άνεσης, η ψηλή και ρυθμιζόμενη ως προς το ύψος ζελατίνα αλλά και ο πίνακας οργάνων με δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης του, δημιουργούν ένα φιλικό και εργονομικό περιβάλλον, ικανό να φιλοξενήσει τον οδηγό επί μακρόν, χωρίς κόπωση, στα μακρινά του ταξίδια και στην εξερεύνηση νέων περιοχών, από δευτερεύοντες δρόμους και ήπιους χωματόδρομους.

Ο κινητήρας του CV2 είναι ο δικύλινδρος σε σειρά του AK550, με την KYMCO να αναφέρει ότι σε αυτή του την εφαρμογή είναι πιο ισχυρός, ενώ το ψυγείο του είναι τοποθετημένο στην μάσκα του scooter, ώστε να είναι δυνατή η απαγωγή της θερμότητας ακόμα και όταν οι συνθήκες κατά την οδήγηση είναι πολύ δύσκολες.

CV3



To CV3 είναι το πρώτο τρίτρoχο scooter της KYMCO, με το ζεύγος των τροχών μπροστά να μπορούν να πάρουν κλίση, μέσω ενός ειδικού συστήματος αρθρώσεων. Η εταιρεία αναφέρει ότι η προσθήκη ενός τροχού μπροστά προσφέρει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, συνδυάζοντας σε ένα όχημα, την ευελιξία ενός scooter, με την σιγουριά και την άνεση ενός αυτοκινήτου.

kymco cv3 2018 concept eicma 2017 bikeit 3

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το σύστημα διεύθυνσης / ανάρτησης των μπροστινών τροχών, μπορεί να “κλειδώσει” με ηλεκτρομηχανικό τρόπο, πατώντας ένα κουμπί. Αυτό σημαίνει ότι το CV3 μπορεί να στέκεται όρθιο κατά τις στάσεις, χωρίς ο οδηγός να συμβάλει στην στήριξη του με τα πόδια του.



KYMCO Multi-Fit



Το σύστημα Multi-Fit, είναι επί της ουσίας μια σειρά εδικών υποδοχών στο πίσω μέρος των CV2 και CV3, στις οποίες και “κουμπώνουν” εύκολα μια σειρά από αξεσουάρ, όπως top case, πλαϊνές βαλίτσες, σέλα συνεπιβάτη (ακόμα και ειδική σέλα - κάθισμα για παιδιά υπάρχει!) και ότι συνδυασμός μπορεί να προκύψει από αυτά.

Webp.net gifmaker 3

Στις φωτογραφίες του CV3 βλέπουμε ότι μπορεί να αφαιρεθεί το σκέπαστρο και να τοποθετηθούν άλλα στοιχεία του Multi-Fit εξοπλισμού, οπότε το ερώτημα που γεννάται, είναι αν η υπερκατασκευή – σκεπή, μπορεί να “κουμπώσει” και στο CV2. Αυτό δεν το ξεκαθαρίζει η KYMCO αλλά υποθέτουμε ότι το σκέπαστρο θα αποτελέσει αποκλειστικό εξοπλιστικό στοιχείο του τρίτροχου μόνο, για λόγους σταθερότητας.




 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 23:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon