.
Κατηγορία KTM
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 13:29

KTM 690 Duke & Duke R 2016

 

Euro 5, κορυφαία τεχνολογία, 73&75 hp!

 

 

Φοβερά βελτιωμένα σε όλους τους τομείς παρουσιάζονται τα νέα KTM 690 Duke & 690 Duke R, καλύπτοντας τις προδιαγραφές... Euro5(!), με 73 & 75 ίππους αντίστοιχα, και με αδιανόητο εξοπλισμό για την κατηγορία!

Κινητήρας; Euro5 και δύναμη δίχως αντίπαλο.

Ο κινητήρας των Duke του 2015 ήταν ο δυνατότερος μονοκύλινδρος κινητήρας παραγωγής στον κόσμο. Για το 2016, όχι μόνο καλύπτει τις προδιαγραφές Euro4, αλλά και τις Euro5, η πρώτη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ που το κάνει αυτό, ενώ αντί να χάσει δύναμη... κέρδισε άλογα, αλλά και ένα 2ο αντικραδασμικό άξονα για να γίνει... ακόμα πιο πολιτισμένος!

Γίνεται να τα έχεις όλα; Η ΚΤΜ μάλλον έτσι πρέπει να πιστεύει, καθώς έχωσε επιδόσεις, πολιτισμό, Euro5 προδιαγραφές στο καζάνι της, και το αποτέλεσμα την δικαιώνει απόλυτα.

 
690 duke 8
 

Ολοκαίνουργια είναι η κυλινδροκεφαλή, νέο και το υπέρ-ελαφρύ και εξαιρετικά ανθεκτικό πιστόνι, νέα και η μπιέλα. Νέο είναι το κύκλωμα εισαγωγής αέρα, νέα και τα ρουλεμάν στροφάλου. Ως αποτέλεσμα αναφέρει η ΚΤΜ, απλώθηκε η δύναμη κατά 1000 ακόμα στροφές, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ελαστικότητα και γραμμική απόδοση σε μεσαίες και ψηλές στροφές. Δύο είναι τα μπουζί με ξεχωριστό χάρτη ανάφλεξης για το κάθε ένα, βελτιωμένο και το σύστημα της εξάτμισης, φροντίζουν τόσο για τη δύναμη, όσο και για την γραμμική απόδοση, την χαμηλή κατανάλωση και τους χαμηλούς ρύπους.

Στο στάνταρ εξοπλισμό βρίσκουμε και συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης. Φυσικά τα 2 νέα Duke διαθέτουν Full Ride by Wire σύστημα στο γκάζι, και 3 χάρτες ανάφλεξης (Sport, Street και Rain, με τους Sport & Rain να έρχονται με έξτρα αναβάθμιση του λογισμικού).

Πλαίσιο και αναρτήσεις; Τούμπανα!

Εννέα μόλις κιλά ζυγίζει το ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα, ενώ υπέρ-ελαφρύ είναι και το αλουμινένιο ψαλίδι, δίνοντας στη μοτοσυκλέτα των μόλις 148,5 (στεγνών) κιλών εξαιρετική ευστάθεια, και στον αναβάτη κορυφαία πληροφόρηση.

690 duke 19

Νέες είναι οι πλάκες τιμονιού, μικρότερο το offset, ενώ οι αναρτήσεις είναι υπόθεση της WP. Ανάποδο πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, και πίσω μονό αμορτισέρ, πλήρως ρυθμιζόμενα και τα δύο. Στα φρένα, μπροστά έχουμε τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα της Brembo, και δίσκο 320 χιλιοστών, πίσω μονή δαγκάνα και δίσκο 240 χιλιοστών, ενώ στάνταρ είναι το ABS 9M+ της Bosch, που μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Ηλεκτρονικά & τεχνολογία; Κορυφή!

Πέρα από το ABS και τους χάρτες ανάφλεξης, το Duke διαθέτει πλέον και Traction Control, το οποίο όμως βρίσκεται στον έξτρα εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας, στο πακέτο Track. Στο ίδιο πακέτο θα βρείτε και το σύστημα MSR (Motor Slip Regulation), που δεν αφήνει τον πίσω τροχό να μπλοκάρει στα κατεβάσματα. Έξτρα όμως είναι και το Supermoto Mode, όπου το ABS πιάνει μόνο στον μπροστινό τροχό, αφήνοντας σας να παίξετε ελεύθερα με τον πίσω.

 

690 duke 29

Για πρώτη φορά σε μεσαία μεσαίου κυβισμού βρίσκουμε μια έγχρωμη οθόνη TFT στο στάνταρ εξοπλισμό, οθόνη που πέρα από το εντυπωσιακό look παρέχει πληθώρα ενδείξεων, όπως κοντέρ, στροφές κινητήρα, σχέση κιβωτίου, θερμοκρασία ψυκτικού και στάθμη καυσίμου, ώρα, ημερομηνία και θερμοκρασία περιβάλλοντος, κ.α. Επιπλέον, όσο ανεβάζεις στροφές, οι μπάρες των στροφών... αλλάζουν χρώμα, είτε για να σπρώξουν τον αναβάτη να ανεβάσει κι άλλες, είτε για να του πουν να κόψει ρυθμό όταν ο κινητήρας είναι κρύος! Αυτόματα όμως ρυθμίζεται και η ένταση της οθόνης ανάλογα με το εξωτερικό επίπεδο του φωτός.

Ακούστε όμως και το άλλο. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει χάρτες, όχι μέσω κάποιου menu, αλλά μέσω 4 φωτιζόμενων κουμπιών στο αριστερό γκριπ! Άντε γεια!

Φωτογραφίες KTM 690 Duke

Φωτογραφίες KTM 690 Duke R

Βίντεο KTM 690 Duke R

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 21:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM 1290 Super Duke GT 2016 KTM 1290 Super Duke R Special Edition 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon