.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 13:47

KTM E Speed 2014 – Νέο υβριδικό scooter!

Παρουσιάστηκε στο Τόκιο!

 




Το Τόκιο επέλεξε η KTM για να παρουσιάσει το νέο scooter της με την ονομασία e Speed. Αν και scooter, παραμένει KTM σε όλα του και η σχεδίαση είναι χαρακτηριστικά αγωνιστική, όπως τα περισσότερα μοντέλα της εταιρίας.

Υβριδικό και εξωπραγματικό

Είναι όμως ηλεκτρικό, εξ ου και το όνομα e – Speed, αλλά ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του ηλεκτροκινητήρα που χρησιμοποιεί, αλλά και οι επιδόσεις. Το μόνο που μπορούμε να διακρίνουμε είναι η τελική μετάδοση που γίνεται με ιμάντα στην αριστερή πλευρά του νέου scooter.
Το e Speed χρησιμοποιεί αρκετά χοντρά ελαστικά σε τροχούς που έχουμε ξαναδεί στο αναμενόμενο Super Duke 1290 R, μονόμπρατσο ψαλίδι, αλλά και μονόμπρατσο μπροστινό σύστημα!
Δίσκοι για τον μπροστά και για τον πίσω τροχό αναλαμβάνουν το φρενάρισμα και ένα φαρδύ και πλατύ πάτωμα αφήνει χώρο για τα πόδια των επιβαινόντων. Το scooter της KTM διαθέτει ισχυρό πλαίσιο κατασκευασμένο από σωλήνες στρογγυλής διατομής, και είναι εμφανές σε μεγάλο τμήμα του, βαμμένο φυσικά, πορτοκαλί.
Τα πλαστικά περιφερειακά του θυμίζουν έντονα την σειρά Duke και το όλο concept μοιάζει πολύ με το αυτοκίνητο X-Bow.
Πότε θα μπει στην παραγωγή; Άγνωστο, αρκεί που η KTM δείχνει την διάθεση για να μπει δυναμικά στην αγορά των scooter και της ηλεκτροκίνησης ταυτόχρονα.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 01:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM Duke 690 R 2013 – Ήρθε στην Ελλάδα ΚΤΜ EXC 2014 - SPY PHOTOS! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon