.
Κατηγορία KTM
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 09:46

ΚΤΜ 1190 Adventure R 2013 - Νέες πληροφορίες

 

 

Με Traction Control και 150 ίππους!

 

 


anigif
Κυκλοφόρησαν νεότερες πληροφορίες που αφορούν το νέο KTM 1190 Adventure R το οποίο θα εμφανιστεί σαν μοντέλο 2013. Η νέα μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ χρησιμοποιεί τον κινητήρα του RC8R με την ιπποδύναμη να ανέρχεται στους 150 ίππους! Είναι ακόμη άγνωστο αν θα παραμείνει σε αυτά τα υπερβολικά νούμερα απόδοσης - κάτι απίθανο- μιας και η Adventure R θα χρησιμοποιεί τροχό 21 ιντσών μπροστά, έτσι ώστε να διαθέτει χωμάτινες δυνατότητες – και προφανώς τα 150 άλογα είναι περιττά και φυσικά δεν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί πλήρως ο ψηλός τροχός.

Η Adventure R αναμένεται να ζυγίζει 230 κιλά με το μονό πλέον ρεζερβουάρ να φτάνει τα 24 λίτρα χωρητικότητας. Θα υπάρχει ABS το οποίο θα απενεργοποιείται, traction control για έλεγχο της δύναμης και διπλός χάρτης στην ηλεκτρονική ανάφλεξη, για οδήγηση σε άσφαλτο και χώμα.
Τους τελευταίους μήνες έχουν κυκλοφορήσει διάφορες ονομασίες, από 1090 έως και 1290 και είναι άγνωστη η πολιτική που θα ακολουθηθεί τελικά από την KTM μιας και μπορεί να κρατήσει το 1290 για μετέπειτα έκδοση της νέας μοτοσυκλέτας.
Με την BMW να παρουσιάζει το δικό της νέο υγρόψυκτο GS τον ερχόμενο μήνα και το Ducati Multistrada να έχει ήδη ανεβάσει τα standard της κατηγορίας, περιμένουμε με ανυπομονησία τα νέα!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 10:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon