.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 13:11

KTM EXC TPI 2018: Οι πρώτες δίχρονες Enduro με ψεκασμό στον κόσμο

 

Καλώς ήλθατε KTM 250 EXC TPI & KTM 300 EXC TPI!

 

Μετά από την παρουσίαση της νέας γενιάς EXC, στην EICMA 2016, η ΚΤΜ παρουσιάζει τώρα επίσημα τις 2 πρώτες δίχρονες Enduro μοτοσυκλέτες παραγωγής στον κόσμο με ψεκασμό καυσίμου.

Η νέα σειρά δίχρονων ψεκαστών Enduro των Αυστριακών, ονομάζεται EXC TPI (Transfer Port Injection) 2018.

Οι KTM 250 EXC TPI και KTM 300 EXC TPI που προορίζονται αρχικά για τις αγορές της Ευρώπης, διαθέτουν ένα νέο σύστημα ψεκασμού TPI, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, όταν μιλάμε για δίχρονες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες.

exc tpi

Το πατενταρισμένο σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού EFI διαθέτει 2 μπεκ στις θυρίδες εισαγωγής του κυλίνδρου (μεταφοράς καυσίμου ουσιαστικά, από τον στρόφαλο στον κύλινδρο), χαρίζοντας ηλεκτρική λειτουργία στον κινητήρα, με δραστική μείωση σε κατανάλωση καυσίμου. Επιπλέον, ξεχνάμε τη διαδικασία της ανάμειξης βενζίνης και λαδιού (pre-mix), αλλά και την ρύθμιση του καρμπιρατέρ αναλόγως υψομέτρου / καιρικών συνθηκών. Ο ψεκασμός τα κάνει όλα πιο εύκολα!

176952 KTM EXC TPI frame MY 2018

Τα 2 νέα μοντέλα διαθέτουν μια σειρά νέων εξαρτημάτων, όπως το νέο σώμα ψεκασμού, και νέα μονάδα EMS (Engine Management System – Σύστημα Διαχείρισης Κινητήρα) με μια σειρά αισθητήρων που βοηθούν στο να έχετε πάντα βέλτιστη διαχείριση καυσίμου. Νέος είναι και ο κύλινδρος, νέο το φιλτροκούτι, νέα η αντλία λαδιού και το ρεζερβουάρ, νέο όμως και το πλαίσιο -από χρωμομολυβδαινιούχο ατσάλι- που έχει σχεδιαστεί ώστε να φιλοξενεί την τάπα λαδιού -το λάδι βρίσκεται μέσα στους σωλήνες του πλαισίου. Τέλος, νέα είναι και τα γραφικά του 2018.

KTM 250 EXC TPI MY 2018

Η ΚΤΜ αναφέρει πως οι 2 δίχρονες ψεκαστές μοτοσυκλέτες της σειράς EXC TPI 2018 θα θέσουν νέα πρότυπα στον τομέα των δίχρονων μοτοσυκλετών. Επιπρόσθετα, οι 2 μοτοσυκλέτες φέρουν κορυφαία περιφερειακά, όπως την ηλεκτρονική μίζα που βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό, την πανάλαφρη μπαταρία ιόντων λιθίου, τα φρένα της Brembo, τον υδραυλικό συμπλέκτη, τις κορυφαίες αναρτήσεις της WP, κ.α.

KTM 300 EXC TPI MY 2018 Action

«Είναι μια ιδιαιτέρως περήφανη στιγμή για εμάς, να παρουσιάζουμε τις πρώτες δίχρονες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Enduro με ψεκασμό στον κόσμο. Εμείς στην ΚΤΜ είμαστε αφοσιωμένοι στην εξέλιξη επαναστατικών τεχνολογιών, και με τα KTM 250 EXC TPI & KTM 300 EXC TPI πιστεύουμε πως αλλάξαμε ξανά τους όρους του παιχνιδιού, καθώς αυτή είναι μια παγκόσμια πρωτιά. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε δίχρονες Enduro μοτοσυκλέτες που να μην είναι υπερβολικά πολύπλοκες σε κατασκευή, ενώ παράλληλα να διατηρήσουμε την αίσθηση ακριβείας των καρμπιρατέρ, με όλα τα πλεονεκτήματα του ψεκασμού. Αυτά περιλαμβάνουν την κατάργηση της χρήσης pre-mix καυσίμου, και την εξάλειψη της ανάγκης αλλαγής ρυθμίσεων ανάλογα με τις διαφορετικές συνθήκες περιβάλλοντος. Αυτά αποτελούν μεγάλα πλεονεκτήματα για τον αναβάτη που θέλει δίχρονη διασκέδαση δίχως μπελάδες», δήλωσε ο Joachim Sauer, Product Manager για τα Offroad προϊόντα της ΚΤΜ.

KTM 300 EXC TPI MY 2018

«Επιπρόσθετα, τα EXC TPI μοντέλα παρέχουν αυξημένη άνεση, με μια άμεση αλλά και σταθερή - ηλεκτρική παροχή ισχύος, και με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου την ίδια ώρα. Η νέα EXC παρέχει κορυφαίες επιδόσεις και ποιότητα κύλισης, με το χαμηλότερο βάρος της κατηγορίας και με εκπληκτική οδική συμπεριφορά. Χαρακτηριστικά τα οποία είναι συνώνυμα με την ΚΤΜ, και ανυπομονούμε να δούμε τις μοτοσυκλέτες στους dealers.»

KTM 300 EXC TPI MY 2018

Μαζί με τη νέα σειρά EXC 2018, η ΚΤΜ παρουσίασε και τις νέες σειρές KTM PowerParts & KTM PowerWear, με κορυφαία αξεσουάρ μοτοσυκλετών και αντίστοιχο τεχνικό και casual εξοπλισμό αναβάτη.

KTM 300 EXC TPI MY 2018 Action 01

Οι νέες δίχρονες Enduro μοτοσυκλέτες με ψεκασμό της σειράς EXC TPI αναμένονται στην Ελλάδα μέσα στον Ιούλιο του 2017.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 17:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon