.
Κατηγορία KTM
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 12:01

KTM 790 Duke - Κατασκοπικές φωτογραφίες

 

«Χάσαμε την extreme εξάτμιση, στοπ!»

 

Το Βρετανικό site More Bikes ανέβασε τις πρώτες κατασκοπικές φωτογραφίες από το επερχόμενο δικύλινδρο KTM 790 Duke, με το «νυστέρι» των Αυστριακών να έχει χάσει ορισμένα ακραία χαρακτηριστικά του πρωτότυπου μοντέλου, με εμφανέστερη απώλεια εκείνη του extreme τελικού της εξάτμισης.

Αν είμαστε ρεαλιστές όμως, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το 790 στο σαλόνι του Μιλάνου 2016, γνωρίζαμε πως με τη συγκεκριμένη εξάτμιση δεν θα πέρναγε ποτέ τις Euro 4 προδιαγραφές.

Έτσι ήταν φυσικό η ΚΤΜ να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές, ώστε να μπορέσει το 790 να πάρει την απαραίτητη έγκριση τύπου για να κυκλοφορήσει νόμιμα σε μορφή παραγωγής.

Ο προβολέας προέρχεται από τη νέα σειρά Duke 2017, ενώ η ΚΤΜ πρόσθεσε αρκετά ακόμα στοιχεία που ηρέμησαν την ακραία εμφάνιση του πρωτότυπου, δίνοντας του πιο χρηστικό χαρακτήρα.

Καθρέπτες, παχύτερη σέλα αναβάτη, σέλα συνεπιβάτη (μονόσελο στο πρωτότυπο), χειρολαβή (που βγάζει μάτι), καθρέπτες και φλας, βάση πινακίδας που εκτείνεται κάτω από την ουρά, TFT οθόνη οργάνων (το πρωτότυπο δεν είχε καν όργανα), μικρότεροι σε διάμετρο συμβατικοί δίσκοι και όχι μαργαρίτες, ελαστικά δρόμου φυσικά και όχι σλικ, διαφορετική εξαγωγή από τους κυλίνδρους, καταλύτης, συμβατική αλυσίδα (χρυσή στο πρωτότυπο), κ.α.

Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί μπορεί να στεναχωρηθούν λιγάκι, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως το νέο 790 θα είναι ένας χούλιγκαν σε συμπεριφορά, ασχέτως της πλέον πιο εξευγενισμένης εμφάνισης -που θα τον κάνει αρεστό σε μεγαλύτερο ίσως μέρος του αγοραστικού κοινού.

Η μοτοσυκλέτα δείχνει σχεδόν έτοιμη για παραγωγή, ενώ αναμένουμε την επίσημη παρουσίαση μέσα στο 2017, πιθανώς στην έκθεση του Μιλάνου, ως μοντέλο παραγωγής 2018.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 12:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon