.
Κατηγορία Italjet
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 17:06

Rebeld F01 – H πιο ελαφριά ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα

 

…ή μήπως είναι ποδήλατο τελικά;

 

Ακροπατώντας σε δύο κόσμους, αυτόν της μοτοσυκλέτας και αυτόν των ποδηλάτων, το F01 της Rebeld που παρουσιάστηκε πρόσφατα, πλασάρεται ως μοτοσυκλέτα, καθότι η ενέργεια για την κίνηση του επαφίεται σε ηλεκτρικό μοτέρ και όχι στην δύναμη των ποδιών του αναβάτη. Ως εκ τούτου απαιτείται δίπλωμα ΑΜ κατηγορίας για την οδήγηση του.

rebeld f01 1

Η δομή και τα περιφερειακά του F01 θυμίζουν περισσότερο ποδήλατο, κάτι μεταξύ dοwnhill και fat bike, ενώ υπάρχει και η option της τοποθέτησης πεταλιών, αν και με τα 39 κιλά που ζυγίζει, τα ανηφόρια θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Αυτά τα 39 κιλά και το γεγονός ότι έχει πάρει έγκριση τύπου ως μοτοσυκλέτα, δίνουν το δικαίωμα στην Rebled να κάνει λόγο για την ελαφρύτερη e-moto της αγοράς.

Για να είμαστε ειλικρινής, μάλλον παιχνίδι με την αβάντα της νομοθεσίας κάνει η Rebeld, αφού  το Bultaco Brinco R είναι κατά 8 κιλά ελαφρύτερο και ας θεωρείται ποδήλατο επειδή παράγεται με πετάλια…

Σε κάθε περίπτωση το F01 εντυπωσιάζει με την διατομή της μονής δοκού που έχει για πλαίσιο, ενώ πιρούνι, φρένα και αναρτήσεις, έρχονται ξεκάθαρα από τον κόσμο των ποδηλάτων.

rebeld f01 3

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στην θέση της μεσαίας τριβής ώστε το κέντρο βάρους να είναι χαμηλά και… στο κέντρο του ποδ…εεε.. της μηχανής, ενώ η ισχύς του είναι 2500W.

Mια μπαταρία ιόντων του λιθίου 48.1 V / 18Ah φροντίζει για την τροφοδότηση του μοτέρ με ενέργεια, με την αυτονομία να αγγίζει τα 40 χιλιόμετρα, ενώ για την επαναφόρτιση απαιτούνται 4,5 ώρες με τον standard φορτιστή και 2,5 ώρες με τον extra, “γρήγορο” φορτιστή.  

Τιμή 5.500 ευρώ, περισσότερες πληροφορίες εδώ.  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 17:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Italjet Buccaneer 250 – 2015 Polini XP1R & XP3R 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon