.
Κατηγορία Indian
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 12:09

Indian FTR 2022 - Βελτιώσεις παντού, και τροχοί 17 ιντσών!

Ναι, κάτι έχουν οι Αμερικανοί με τις χρονολογίες, όπως είδαμε και με το Kawasaki KLR650 του... 2022 -ουσιαστικά μιλάμε πάντα για μοντέλα 2021. Για τη νέα χρονιά, η Indian βελτίωσε παντού την γκάμα των FTR, προικίζοντας τα μονττέλα της με τροχούς 17 ιντσών, για μεγαλύτερη ευχέρεια στην επιλογή ελαστικών επιδόσεων για τον δρόμο.

Η πλατφόρμα FTR έκανε το ντεμπούτο της το 2019, φέρνοντας πρωτόγνωρες επιδόσεις για αμερικάνικα V2 μοντέλα.

Για το 2021 (2022 στα χαρτιά), η Indian βελτίωσε τα FTR σε κινητήρα, αναρτήσεις και γεωμετρία, υιοθετώντας και νέους τροχούς 17 ιντσών (αντί των 19 και 18 που φόραγαν μέχρι πρότινος), για να έχει ο αναβάτης ευρύτερη επιλογή σύγχρονων ελαστικών δρόμου.

Ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης τα νέα FTR θα φορούν τα Metzeler Sportec, ενώ θα διαθέτουν πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις (για πρώτη φορά στα βασικά μοντέλα), με την ναυαρχίδα FTR R Carbon να διαθέτει κορυφαίες αναρτήσεις της Ohlins.

Στον κινητήρα, πιο γλυκιά, γραμμική και ελεγχόμενη είναι η απόκριση στο γκάζι (κάτι που είχαμε παρατηρήσει κι εμείς πως χρειαζόταν βελτίωση στο TEST του FTR από το ΒΙΚΕΙΤ), ενώ ο πίσω κύλινδρος απενεργοποιείται στο ρελαντί για να μην υπερθερμαίνεται –όπως γίνεται στους 2 πίσω κυλίνδρους των Ducati Panigale & Streetfighter V4. Νέες ρυθμίσεις στον κινητήρα βελτιώνουν την εκκίνηση τον Χειμώνα.

Η έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων έχει touchscreen τεχνολογία, και μέγεθος 4,3 ιντσών, παρέχοντας πληθώρα ενδείξεων, ενώ ο υγρόψυκτος και ψεκαστός V2 κινητήρας των 1.203 κ.εκ. παράγει 123 hp και 12,2 kgm ροπής.

Τόσο τα FTR, FTR S και FTR R Carbon διαθέτουν πλέον αλουμινένιους χυτούς τροχούς 17 ιντσών, με Metzeler Sportec ελαστικά, ενώ νέα είναι η γωνία κάστερ των 25 μοιρών για μεγαλύτερη ευελιξία, νέο και το μικρότερο ίχνος στα 99,9 mm.

Οι μικρότεροι τροχοί, μαζί με τις street διαδρομές των αναρτήσεων στα 120 mm έφεραν χαμηλότερα τη σέλα, κατά 36 mm, επιτρέποντας και σε χαμηλότερα αναστήματα να αισθανθούν άνετα στη σέλα μιας FTR. Επιπλέον, νέο είναι το τιμόνι της ProTaper, στενότερο κατά 40 mm.

Ο κορυφαίος εξοπλισμός των μοτοσυκλετών συνεχίζει να περιλαμβάνει ανάποδο πιρούνι, ακτινικές δαγκάνες και δύο δίσκους της Brembo μπροστά, κ.α.

Το βασικό μοντέλο FTR διαθέτει αναλογικό όργανο και είναι διαθέσιμο σε μαύρο χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε Α2 έκδοση.

Το FTR S θα έρχεται σε 2 χρωματικούς συνδυασμούς (Maroon Metallic και White Smoke), με την TFT οθόνη οργάνων με συνδεσιμότητα, Akrapovic εξάτμιση, 3 Ride Modes, Wheelie Control με σύστημα αποτροπής ανύψωσης πίσω τροχού, και έξοδο ρεύματος USB.

Το κορυφαίο FTR R Carbon έρχεται με τον εξοπλισμό του FTR S, προσθέτοντας σε αυτόν Carbon εξαρτήματα, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins, μαύρη εξάτμιση Akrapovic, κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη, και αρίθμηση στην κονσόλα.

Το FTR Rally διατηρεί την Scrambler αισθητική του, φέροντας τροχούς 18 και 19 ιντσών με ελαστικά Pirelli Scorpion Rally STR, με ψηλότερο τιμόνι, αναλογικό όργανο και θα κυκλοφορήσει σε χρωματισμό Titanium Smoke –και σε έκδοση Α2.

Φυσικά η Indian έχει προνοήσει για μια εκτενή σειρά επίσημων αξεσουάρ, όπως σέλες, προστατευτικά, Ohlins αναρτήσεις, σχάρα και βαλίτσες, ζελατίνα, εξόδους ρεύματος, κ.α.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon