.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 12:11

The Firefly. Από την Deus Japan

 

Custom Super Cub που ξεχωρίζει!

 

Η Ασία έχει την τιμητική της στη δημιουργία custom δικύκλων με βάση το κλασικό παπί της Honda, ενώ ενίοτε βλέπουμε πραγματικά κοσμήματα μοναδικής αισθητικής όπως η πυγολαμπίδα (Firefly) της Deus Japan.

Η πυγολαμπίδα είναι δημιούργημα του Matthew Roberts της φίρμας custom μοτοσυκλετών και vintage ρουχισμού Deus Japan, και δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα το Super Cub του 1961 από το οποίο προέρχεται.

deus firefly 11

Το παπί της Honda μεταμορφώθηκε σε μια πανέμορφη μικρή μοτοσυκλέτα, με στιλιστική έμπνευση από τις vintage αγωνιστικές μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού των GP και του ΤΤ των δεκαετιών του 1950 και του 1960.

Το πλαίσιο είναι μετασκευασμένο, ενώ το ενιαίο κομμάτι ρεζερβουάρ και σέλας -που φιλοξενεί και το κλασικό κοντέρ από παπί- σχεδιάστηκε από τον Roberts. Η μπροστινή ανάρτηση παραμένει κλασική, με το σύστημα-νύχι, γεγονός που μας κάνει να αμφιβάλουμε για το γενικό κράτημα της μοτοσυκλέτας (τουλάχιστον τα ελατήρια είναι διαφορετικά, όπως και το εξωτερικό αμορτισέρ), όμως ο Roberts ήθελε να διατηρήσει το σύστημα σήμα κατατεθέν του παπιού.

deus firefly 5

Custom και πλήρως ρυθμιζόμενα είναι τα 2 πίσω αμορτισέρ, όπως custom είναι και οι 17άρες ζάντες της DID αλλά και τα μαρσπιέ που βρίσκονται τοποθετημένα πίσω, στο ψαλίδι, σε αγωνιστική θέση. Το τιμόνι είναι χαμηλά τοποθετημένο, θυμίζοντας κλιπ-ον, ενώ ιδιαίτερος είναι και ο κίτρινος προβολέας σε παραλληλόγραμμο σχήμα.

Η εξάτμιση είναι πανέμορφη, λιτή και κοντή, καταλήγοντας στο δεξί πόδι του αναβάτη. Υπέροχο το φτεράκι μπροστά, κούκλα η κόκκινη σέλα με το ανάγλυφο σχήμα της. Το κενό τρίγωνο σχήμα ανάμεσα σε ρεζερβουάρ και πλαίσιο είναι όλα τα λεφτά, υπηρετώντας άριστα τη φιλοσοφία less is more.

deus firefly 3

Όσον αφορά στον κινητήρα, τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα για τον Roberts, καθώς τα εξαρτήματα υψηλών επιδόσεων σπανίζουν για αυτόν, παρόλα αυτά η πυγολαμπίδα δεν παρέμεινε σε στοκ μορφή ούτε εκεί.

Ο κυβισμός αυξήθηκε κατά 20%, από τα 49 στα 60 κ.εκ., ενώ αρκετά από τα εξαρτήματα του επανασχεδιάστηκαν και βελτιώθηκαν με τη βοήθεια των παλιών κυανοτυπιών (blueprints). Ο Roberts αναφέρει “η δουλειά μας θα έκανε ακόμα και το HRC να σκάσει από τη ζήλια του”! Το ημί-αυτόματο κιβώτιο παρέμεινε ως είχε, αν και άλλαξε η τελική μετάδοση.

IMG 7041

Μάλιστα η Deus Japan συμμετείχε με την πυγολαμπίδα στον αγώνα “Battle of Bottom Link RACE Series”, θέλοντας να δείξει πως η μικρή μοτοσυκλέτα δεν έχει μόνο ύφος, αλλά και sport ουσία -παρόλα αυτά, το Firefly κυκλοφορεί νόμιμα στο δρόμο.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 20:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda CB Racer Spy pic από το Honda City Adventure concept »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon