.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 11:50

Honda CB Racer

 

Θα βγει τελικά στην παραγωγή;

 

Η αγγλική εφημερίδα MCN αναφέρει πως το concept Honda CB Racer που είχε παρουσιαστεί στο σαλόνι του Tokyo το 2007 ετοιμάζεται να βγει σύντομα στην παραγωγή.

Το CB Racer ή CB1100R ήταν ένα πανέμορφο αερόψυκτο τέρας, σε vintage racing στιλ, με βάση το CB1100 που έκτοτε παρέμεινε στα όνειρα πολλών, και στα συρτάρια της Honda. Το 2009 παρουσιάστηκε μια 2η έκδοση της μοτοσυκλέτας, και πάλι όμως σε concept μορφή.

Τι οδήγησε τώρα τους συντάκτες της MCN στο συμπέρασμα πως η Honda ετοιμάζεται να βγάλει το CB1100R στην παραγωγή; Μία νέα πατέντα που κατέθεσε η Honda στην Ιαπωνία, πατέντα που αναφέρεται στις πρόσθετες δυσκολίες στην ψύξη που επιφέρει η τοποθέτηση μισού φέρινγκ στο αερόψυκτο CB1100.

5

Οι λύσεις που υιοθετεί η Honda για το παραπάνω πρόβλημα είναι η ψύξη των μπουζί με λάδι, αλλά και νέες ψύκτρες, σχεδιασμένες να μεγιστοποιήσουν τη ροή του αέρα στα καίρια σημεία. Επιπλέον οι τεχνικοί κατευθύνουν αέρα μέσω των αεραγωγών του φέρινγκ κατευθείαν στην περιοχή των μπουζί, και στα πιο καυτά σημεία του κινητήρα. Κι οι αεραγωγοί παίζουν τον επιπλέον ρόλο των βάσεων του φέρινγκ.

Ένας λόγος ακόμη που η MCN μιλάει για παραγωγή του CB1100R είναι το νέο πρωτότυπο CB1100 concept που είδαμε στο σαλόνι του Tokyo 2015, αλλά και οι διαβεβαιώσεις της Honda πως το CB1100 θα συνεχίσει να παράγεται, ακόμη και μετά την επιβολή των προδιαγραφών Euro4, καλύπτοντας τις.

Όπως και στο αρχικό CB1100R concept, οι νέες πατέντες δείχνουν τη μοτοσυκλέτα να διαθέτει ένα νέο πλαίσιο που θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως φέρον τμήμα του. Όμως και το ψαλίδι είναι νέο, με ενισχυτική γέφυρα, και μονό πίσω αμορτισέρ!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 21:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon