.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 23:17

Honda SH 300i 2015 - Σημαντικές βελτιώσεις

 

Βελτιωμένο παντού!

 

 

Η Honda Motor Europe ανακοίνωσε σήμερα το νέο SH300i για το 2015. Το νέο scooter έχει δεχθεί αλλαγές με στόχο να παραμείνει στην κορυφή και να προσφέρει ποιοτική μετακίνηση και τα επόμενα χρόνια.

Βελτιώσεις σε κινητήρα και πλαίσιο

Η Honda ξεκίνησε τις βελτιώσεις της από το εξωτερικό τμήμα όπου τα πλαστικά περιφερειακά διαθέτουν πιο αιχμηρό σχήμα. Το πλαίσιο είναι, ατσάλινο, με μακρύτερο μεταξόνιο στα 1438 χιλιοστά, το οποίο συμβάλλει στην αύξηση της σταθερότητας αλλά και την δημιουργία μεγαλύτερου αποθηκευτικού χώρου. Πλέον το SH300i μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος κάτω από την σέλα, χωρίς όμως να έχουν αυξηθεί τόσο οι διαστάσεις ώστε να γίνει δύσχρηστο. Συναντάμε μικρές αλλαγές στην θέση οδήγησης που έχει γίνει πιο όρθια, με το ύψος της σέλας να έχει διαμορφωθεί στα 805mm. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος των 279 κυβικών εκατοστών με τέσσερις βαλβίδες, τροφοδοτούμενος από ψεκασμό PGM-FI, ο οποίος πλέον διαθέτει περισσότερη ροπή για άμεση επιτάχυνση, στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Για το 2015, η Honda έχει εστιάσει στην χρηστικότητα του κινητήρα σε συνθήκες πόλης και μείωση της κατανάλωσης, με την χρήση νέων τεχνολογιών, αλλά και διαφορετικών ρουλεμάν. Μάλιστα, ο κινητήρας του SH300i είναι ο πρώτος για την Honda με χαρακτηριστικά Euro 4.

Στα περιφερειακά, συναντάμε νέας σχεδίασης μπροστά και πίσω φανάρι τεχνολογίας LED, αλλά και σύστημα κλειδιού Smart Key. Το νέο SH300i διαθέτει διακόπτη για την εκκίνηση και το άνοιγμα της σέλας, τα οποία ενεργοποιούνται με το σύστημα Smart Key, κι ας βρίσκεται ο αναβάτης δύο μέτρα μακριά.
Το μπροστινό σύστημα παραμένει συμβατικό διαμέτρου 35mm και συνδυάζεται με δύο ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση ελατηρίων αμορτισέρ. Το βάρος έχει κατέβει στα 169 κιλά από τα 170, ενισχύοντας την ελαφριά αίσθηση.

Έξι χρωματισμοί

Το σύστημα ABS δύο καναλιών, προσφέρεται πλέον ως stantard, ενώ μία πλήρης γκάμα αξεσουάρ είναι διαθέσιμη στον αναβάτη ώστε να δημιουργήσει το ιδανικό SH300i για κίνηση εντός ή εκτός πόλης. Το νέο SH 300i διατίθεται σε έξι χρώματα:

Pearl Cool White
Pearl Nightstar Black
Matt Cynos Grey Metallic
Moondust Silver Metallic
Pearl Siena Red
Pearl Pacific Blue

Στατικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες λεπτομερειών

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 10:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda NC750s 2015 Honda SFA 150 Concept »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon