.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 12:06

Παρουσίαση - Honda CB1000R 2015

 

Νέα χρωματική έκδοση

 


Η εντυπωσιακή CB1000R πετυχαίνει τις συναρπαστικές επιδόσεις μίας μοτοσυκλέτας Super Sports μέσα από συμπαγείς διαστάσεις και μυώδεις φόρμες που της χαρίζουν μία αίσθηση ταχύτητας ακόμα και όταν είναι ακίνητη. Προσφέρει συναρπαστική επιτάχυνση, ελαφριά αίσθηση, απόκριση και κράτημα σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού. Αυτά συνδυάζονται με ομαλό, εύκολο έλεγχο και ευέλικτη συμπεριφορά που είναι απολαυστική σε διαδρομές με στροφές και στην πόλη.

Το 2011, η CB1000R ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε με ένα νέο, μεγαλύτερης διατομής αλουμινένιο τιμόνι και νέο φως θέσης LED. Για το 2015, θα διατίθενται δύο νέοι χρωματικοί συνδυασμοί White/Black και Red/Black που θα αναδείξουν την προσωπικότητα αυτής της γυμνής μοτοσυκλέτας υψηλών επιδόσεων.


Κύρια χαρακτηριστικά

- Μεγαλύτερης διατομής, αλουμινένιο τιμόνι για αναβαθμισμένη εμφάνιση και αίσθηση.
- Μοναδικό εμπρός φως φέρει τριγωνικό πολυεδρικό προβολέα ενσωματωμένο σε μικρό φέριγκ, αλλά και ένα φως θέσης LED 7 λυχνιών.
- Συμπαγής, ελαφρύς, υγρόψυκτος, 4κύλινδρος εν σειρά κινητήρας 998cc με ψεκασμό ρυθμισμένος για δυναμικές επιδόσεις στις χαμηλές στροφές.
- Κυλινδροκεφαλή από μαγνήσιο και καλύμματα ACG μειώνουν το βάρος του κινητήρα.
- Σχεδίαση με πολλές ακμές και έντονη κλίση προς τα εμπρός, που αναδεικνύεται από την κοντή και συμπαγή ουρά δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μία σπορ θέση οδήγησης.
- Προηγμένο πλαίσιο Mono-Backbone προϊόν από χυτό αλουμίνιο, συμβάλλει στην ευέλικτη σπορ συμπεριφορά.
- Το μικρού μήκους σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι χαμηλώνει το κέντρο βάρους και συμβάλλει στην άμεση απόκριση και το κράτημα σε συνδυασμό με ένα συναρπαστικό ήχο.
- Ελκυστικές 17άρες ζάντες με εντυπωσιακή 4άκτινη σχεδίαση.
- Ευέλικτη συμπεριφορά, πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι 43mm και μονόμπρατσο ψαλίδι Monoshock Pro-Arm από χυτό αλουμίνιο συμβάλλουν στον ακριβή έλεγχο της μοτοσυκλέτας.
- Φαρδιά, υψηλών επιδόσεων ελαστικά ράντιαλ κατηγορίας Super Sports προσφέρουν άριστη απόκριση και κράτημα στις υψηλές ταχύτητες.
- Ελαφριά πλευστά δισκόφρενα μπροστά 310mm με ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες και πίσω δισκόφρενο με διπίστονη δαγκάνα 256mm παράγουν ισχυρή πίεση πέδησης.
- Συνδυασμένο ABS με τριπίστονες εμπρός δαγκάνες και προηγμένο ABS για έξτρα σιγουριά σε όλες τις συνθήκες φρεναρίσματος.

Στυλ - Σχεδίαση


Η CB1000R υιοθετεί συμπαγές και δυναμικό σχήμα με τη μάζα τοποθετημένη προς τα εμπρός, προδίδοντας ότι είναι έτοιμη να εφορμήσει. Η εμπρόσθια σχεδίασή της χαρακτηρίζεται από το μικρό φέριγκ και τον τριγωνικό πολυεδρικό προβολέα. Από κάτω, ένα χαρακτηριστικό φως θέσης LED χαρίζει αναγνωρίσιμη ιδιαιτερότητα στο δρόμο. Πίσω από το μικρό φέριγκ ένα high-tech, πλήρως ψηφιακό καντράν περιλαμβάνει τρεις μεγάλες ενδείξεις LED με όλες τις πληροφορίες λειτουργίας. Το ευδιάκριτο στροφόμετρο εμφανίζεται με τη μορφή μια φαρδιάς πολύ-τμηματικής μπάρας που εκτείνεται στο πάνω μέρος της οθόνης.

Η κοντή, λεπτή σέλα και η ουρά δανείζονται εμφανώς σχεδιαστικά στοιχεία από τη CBR1000RR Fireblade και την αγωνιστική RC212V MotoGP. Η σέλα είναι ευρύχωρη και στενεύει προς τα εμπρός ενώ συνδέεται αρμονικά με τα πλαϊνά καλύμματα για τη δημιουργία ενός συμπαγούς προφίλ και μιας άνετης θέσης οδήγησης. Η ουρά εδράζεται σε ένα στιβαρό υποπλαίσιο από χυτό αλουμίνιο, προσφέροντας χώρο για συνεπιβάτη και ενσωματώνοντας ένα εντυπωσιακό πίσω φως LED.

Η αισθητική ελαφρού βάρους δένει με το ανάγλυφο σώμα της μοτοσυκλέτας. Μηχανικά εξαρτήματα όπως κεφαλή και καλύμματα ACG από μαγνήσιο και αλουμινένιας πλάκες πιρουνιού σε φυσικό φινίρισμα δημιουργούν μία high-tech εμφάνιση υψηλών επιδόσεων, που τονίζεται από τις εντυπωσιακά νικελωμένες βίδες τα οποία πλαισιώνουν τα πλαϊνά καλύμματα του κινητήρα. Στυλάτες, 17άρες ζάντες 4 ακτίνων δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις συναρπαστικές δυνατότητες επιδόσεων της CB1000R.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η CB1000R σε εμφάνιση και αίσθηση μοιάζει περισσότερο με μία συμπαγή, μεσαία σπορ μοτοσυκλέτα παρά με γρήγορη χιλιάρα. Οι συμπαγείς διαστάσεις και η ευκολία πρόσβασης τόσο του εδάφους όσο και των χειριστηρίων ξεχωρίζουν σε αυτή την κατηγορία Γυμνών μοτοσικλετών δρόμου. Το σχήμα της φέρνει τον αναβάτη πιο κοντά στο τιμόνι για μία θέση οδήγησης που μεταβάλλει την ισορροπία του βάρους της CB1000R ελαφρώς προς τον εμπρός τροχό, πετυχαίνοντας καλύτερη αίσθηση στον έλεγχο της άμεσης απόκρισης.

Κινητήρας


Η CB1000R χρησιμοποιεί έναν συμπαγή, υγρόψυκτο, τετρακύλινδρο, εν σειρά κινητήρα 998cc άμεσου ψεκασμού καυσίμου που προέρχεται από τη νικήτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike 2007, CBR1000RR Fireblade. Είναι ρυθμισμένος ώστε να προσφέρει δυνατή επιτάχυνση, πλούσια ροπή από τις χαμηλές στροφές και συναρπαστική, ομαλή γραμμική καμπύλη ισχύος στις υψηλές στροφές. Χαρακτηριστικά όπως μία βαλβίδα ελέγχου αέρα εισαγωγής IACV (intake air control valve) ελαχιστοποιούν την υπερβολική απόκριση και τη μη ομαλή λειτουργία του κινητήρα στις χαμηλές στροφές, διασφαλίζοντας μία ομαλή και ευχάριστη λειτουργία. Ο ελαφρύς υδραυλικός συμπλέκτης εκμεταλλεύεται την υψηλή ροπή στις χαμηλές στροφές και μπορεί να εμπλακεί κάτω και από τις 2.000rpm χωρίς φόβο σβησίματος του κινητήρα. Ο συνδυασμός βελτιστοποιημένης σχέσης ισχύος/βάρους και μίας ευρείας κλίμακας ωφέλιμων στροφών σημαίνει ότι η CB1000R μπορεί να επιταχύνει δυναμικά σε όλες τις συνθήκες.

Η βελτιστοποιημένη συγκέντρωση μαζών στο κέντρο είναι πρωταρχική για την ευέλικτη και ουδέτερη συμπεριφορά της CB1000R, στην οποία συνεισφέρει σημαντικά το κοντό σύστημα εξαγωγής που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του βάρους ακριβώς κάτω από τον κινητήρα. Αυτό συνεπάγεται πολύ ταχύτερη απόκριση στις εντολές του οδηγού στο τιμόνι. Η σχεδίαση της εξάτμισης επιτρέπει υψηλές μέγιστες γωνίες κλίσης, ενώ περιλαμβάνει και έναν ενσωματωμένο αισθητήρα οξυγόνου και τον καταλύτη 300 κελιών που συνδυάζονται με το προηγμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου του κινητήρα, ώστε οι εκπομπές ρύπων να παραμένουν χαμηλά παρά τις υψηλές και πολιτισμένες επιδόσεις.

Πλαίσιο


Η CB1000R βασίζεται σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο Μονής Ραχοκοκαλιάς (Mono-Backbone) προϊόν από χυτό αλουμίνιο (gravity die-cast - GDC) με τον κινητήρα ως φέρουσα δομή σε στιβαρή διάταξη τύπου διαμαντιού. Στιβαρό, άκαμπτο και ελαφρύ βοηθά στην ακριβή, ομαλή συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας και στην άμεση απόκριση στις αλλαγές διεύθυνσης.
Η συνολική σχεδίαση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βέλτιστη συγκέντρωση μάζας στο κέντρο. Βαρύτερα εξαρτήματα, κυρίως ο κινητήρας, τα βασικά κομμάτια του πλαισίου και το σύστημα εξάτμισης τοποθετούνται όσο το δυνατόν στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας, ενώ όσα τοποθετούνται πιο μακριά από το κέντρο βάρους είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερα.

Όπως η CBR1000RR Fireblade, έτσι και η CB1000R έχει ένα στιβαρό και άμεσης απόκριση ανάποδο εμπρός πιρούνι 43mm τύπου HMAS που προσφέρει εκπληκτική απόκριση και κράτημα στις στροφές. Παρέχοντας διαδρομή 120mm με ομαλές αποσβέσεις, το πιρούνι ρυθμίζεται πλήρως ως προς την προφόρτιση, τη συμπίεση και την επαναφορά, επιτρέποντας εξατομίκευση ελέγχου και συμπεριφοράς. Πίσω, ένα ρυθμιζόμενο Monoshock αμορτισέρ σε συνδυασμό με το μονόμπρατσο ψαλίδι Pro-Arm προσφέρουν διαδρομή 128mm με ομαλές αποσβέσεις για ασφάλεια και άνεση.

Ζάντες κατηγορίας Super Sport, ελαστικά και φρένα βελτιώνουν τον έλεγχο και την ευκολία χειρισμών της μοτοσυκλέτας. Η στάνταρ έκδοση συνδυάζει ένα ζευγάρι ακτινικής τοποθέτησης τετραπίστονων εμπρός δαγκάνων με μία συμπαγή διπίστονη δαγκάνα πίσω 256mm, για ομαλό προοδευτικό έλεγχο επιβράδυνσης. Η CB1000R εξοπλίζεται επίσης με Combined-ABS που συνδυάζει τον ισορροπημένο έλεγχο πέδησης ενός συστήματος Combined Brake System με την πρόσθετη ασφάλεια ενός ABS.

Προαιρετικός Εξοπλισμός


Η Honda Access Europe έχει δημιουργήσει μία εκτενή γκάμα αξεσουάρ, ειδικά σχεδιασμένα για να δένουν με το εντυπωσιακό στυλ και τις επιδόσεις της CB1000R. Μεταξύ αυτών είναι:

- Αντικλεπτικό σύστημα Averto
- Στυλάτα αξεσουάρ με εμφάνιση τιτανίου:
- Σετ πλαϊνών καλυμμάτων
- Κιτ ποδιάς
- Κιτ ζελατίνας
- Κάλυμμα φίλτρου λαδιού
- Κιτ προστατευτικών ψυγείου
- Κιτ οδηγού αέρα στο πίσω φρένο
- Διακοσμητικά καλύμματα συμπλέκτη σε διάφορα χρώματα
- Καλύμματα σέλας σε διάφορα χρώματα
- Σετ αυτοκόλλητων ζάντας
- Σετ δακτυλίου στροφαλοθαλάμου
- Ματ ζελατίνα οργάνων
- Μαύρα ματ προστατευτικά ψυγείου
- Πίσω φτερό από ανθρακονήματα
- Προστατευτικό ψαλιδιού από ανθρακονήματα
- Εμπρός λασπωτήρας από ανθρακονήματα
- Σέλες οδηγού και συνοδηγού από Alcantara σε διάφορα χρώματα
- Τρισδιάστατα σετ λογοτύπων CB1000R
- Μαγνητικός σάκος ρεζερβουάρ
- Δίχτυ αποσκευών
- Σταντ συντήρησης
- Κλειδαριά τύπου U
- Κουκούλες μοτοσυκλέτας για εσωτερικό και εξωτερικό χώρο
- Κάλυμμα τάπας ρεζερβουάρ
- Θερμαινόμενα γκριπ

Χρώματα


Για το 2015, η CB1000R διατίθεται σε τρεις χρωματικές εκδόσεις που αναδεικνύουν το μίγμα cool αστικού στυλ και υψηλών επιδόσεων.

- Hyper Red/Black
- Pearl Cool White/Black
- Pearl Siena Red/Pearl Cool White (Tricolour)

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 10:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon