.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 14:02

Honda Forza 125 – 2015

 

Ποιότητα εντός και εκτός πόλης

Η Honda παρουσίασε την νέα της πρόταση για καθημερινή μετακίνηση, το Forza 125. Πρόκειται για ένα scooter με τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών εκατοστών που αποδίδει 14 ίππους και σύστημα Esp για εκκίνηση μέσα στην πόλη.

Ποιότητα παντού


Το νέο scooter της η Honda επέλεξε να παρουσιάσει στο σαλόνι του Παρισίου όπου παρουσιάζονται κυρίως αυτοκίνητα, αφού φαίνεται ότι το κοινό τους αφορά και το συγκεκριμένο scooter.
Από την εμφάνιση και μόνο φαίνεται ότι η Honda σκοπεύει να προσφέρει ποιότητα στην καθημερινή μετακίνηση αλλά και δυνατές επιταχύνσεις και τελική ταχύτητα, πάντα για την κατηγορία.
Ο κινητήρας του είναι τετραβάλβιδος υγρόψυκτος μονοκύλινδρος, με αυτόματη μετάδοση, και ψεκασμό, για οικονομία καυσίμου.

Οι θυρίδες εισαγωγής καυσίμου και εξαγωγής καυσαερίων έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενισχύουν την απόδοση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, περιοχή της καμπύλης που αφορά κυρίως τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Αλλά έχει δοθεί και έμφαση για απόδοση στις ψηλές στροφές, ώστε να πετυχαίνει μεγάλη τελική ταχύτητα. Ο ψεκασμός PGM – FI με σώμα 28mm τροφοδοτείται με αέρα από ένα νέο φιλτροκούτι χωρητικότητα 4,7 λίτρων, για τέλεια καύση και απόδοση.

Η Honda μάλιστα υποστηρίζει ότι με ένα λίτρο καυσίμου, μπορεί να διανύσει 45 χιλιόμετρα, στην ρύθμιση WMTC και αν αναλογιστούμε ότι διαθέτει 11.5 λίτρα ρεζερβουάρ, τα βενζινάδικα θα σας βλέπουν σπάνια.
Το νέο Forza χρησιμοποιεί τροχούς με ελαστικά 120/70-15 και 140/70-14 για μπροστά και πίσω αντίστοιχα, ενώ μεγάλα δισκόφρενα και στους δύο τροχούς (256mm – 240mm), εξοπλισμένα με σύστημα ABS (είναι έξτρα) φροντίζουν για την ακινητοποίηση με ασφάλεια.
Δύο αμορτισέρ στο πίσω μέρος με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίων σε εφτά θέσεις και ένα συμβατικό τηλεσκοπικό μπροστινό σύστημα διαμέτρου 33 χιλιοστών φροντίζουν για την άνεση των επιβαινόντων και την παραμονή των τροχών στο έδαφος.

GT “μαζεμένο” scooter 


Το Νέο Forza έχει σχεδιαστεί για άνετη μεταφορά δύο επιβαινόντων κι έτσι διαθέτει μεγάλη και φαρδιά σέλα με ύψος στα 780mm από το έδαφος, αλλά και αποθηκευτικό χώρο 48 λίτρων κάτω από την σέλα, ο οποίος είναι αρκετός για δύο full face κράνη.
Υπάρχει επίσης πρίζα 12V στο ντουλαπάκι που βρίσκεται στην ποδιά, αλλά και LED φώτα ημέρας, αλλά και LED προβολέα μπροστά, όπως και LED φανάρι πίσω. Η οθόνη LCD εμφανίζει όλες τις πληροφορίες στον αναβάτη, ο οποίος θα συναντήσει μέχρι και στιγμιαία ή συνολική μέτρηση κατανάλωσης, όπως και κατανάλωση ανά απόσταση.

Πρόκειται για ένα scooter GT που θα μπορεί να κυκλοφορεί άνετα μέσα στην πόλη αλλά και να καλύπτει αποστάσεις με άνεσεις. Το δυναμικό του στυλ, η μοντέρνα σχεδίαση και τα ταιριασμένα χρώματα, συνδυάζονται με εργονομία κατάλληλη για κάθε αναβάτη. Η ζελατίνα του fairing ρυθμίζει ώστε να μπορεί ο αναβάτης να καλύπτεται από τον αέρα, τόσο μέσα στην πόλη, αλλά και στις εκτός πόλης διαδρομές. Το βάρος του φτάνει στα 162 κιλά με το ABS και εκμεταλλευόμενο αυτό αλλά και το μεταξόνιο των 1490mm, το νέο Forza καταφέρνει να συνδυάσει την άνετη οδήγηση των μικρών scooter μέσα στην πόλη αλλά και τις πιο απαιτητικές διαδρομές, μιας και οι διαστάσεις του και οι ανέσεις που προσφέρει, το ευνοούν. Συνοδεύεται από διάφορα έξτρα όπως τα θερμαινόμενα grips, την βαλίτσα top box χωρητικότητας 35 λίτρων που είναι βαμμένη στο χρώμα του scooter, την κλειδαριά U lock, το κάλυμμα, τον συναγερμό, και θα είναι διαθέσιμο σε πέντε χρωματισμούς: Άσπρο – μαύρο, Λευκό – μπλε, Μαύρο – καφέ, ασημί – γκρι, γκρι μεταλλικό.

 Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 15:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda RCV 1000 – 2015 Honda RC213V-S 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon