.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 09:48

Νέο Honda CRF 1000 Africa Twin 2016

 

Ε, ε, έρχεται!

 

Το έχουμε ανακοινώσει ξανά ότι η Honda ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο Africa Twin, αφού φαίνεται ότι ξαφνικά εκεί στην Ιαπωνία ανακάλυψαν ότι διέθεταν ένα όνομα με ιστορία – και μέλλον, το οποίο είχαν χαντακώσει.
Το νέο Africa Twin δεν θα ανήκει στην σειρά των XRV, αφού ούτε XR υπάρχουν πλέον, ούτε V θα είναι ο κινητήρας του. Θα ανήκει στην σειρά των CRF, και από τα πρώτα σχέδια, φαίνεται ότι θα είναι στα πρότυπα της αγωνιστικής CRF 450 Rally που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rally το 2013 με τον Paulo Goncalves και προηγείτο αρκετές μέρες στο τελευταίο Dakar.
Όπως αναφέρει και το γερμανικό περιοδικό Motorrad που δημοσίευσε και τα πρώτα σχέδια, πρόκειται για μία μοτοσυκλέτα με Adventure χαρακτήρα και αρκετό Off στο αίμα της, μιας και την κατατάσσει ανάμεσα στα Triumph Tiger 800 XC και BMW F 800GS, και στα 1200άρια, BMW R 1200 GS, KTM 1190 Adventure, Triumph Tiger Explorer, Yamaha XT1200Z, κ.α.

Από τα σχέδια φαίνεται ότι θα είναι η πιο χωμάτινη της αγοράς, μιας και τα περιφερειακά της είναι σχεδόν παρόμοια με της CRF Rally, αλλά γνώμη μας είναι πως η Honda δεν θα πέσει σε μία τέτοια παγίδα, μιας και είναι κάτι που δεν θα περπατήσει εμπορικά. Σίγουρα μία πιο αιχμηρή και αγωνιστική χροιά χρειάζεται για να ξεφύγει λίγο από τα συντηρητικά της σχέδια, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο σύγχρονος αναβάτης Adventure θέλει και τις ανέσεις του, κάτι που η ενιαία Motocross σέλα δεν μπορεί να δώσει, ούτε και το μικρό fering.
Άρα, αν βάση της παρούσας μορφής, διατηρήσουμε τους τροχούς 21 και 18 ιντσών, το ανάποδο μπροστινό σύστημα, το αλουμινένιο πλαίσιο, και την ύπαρξη αλυσίδας αντί για άξονα, μιλάμε για μία καθεαυτού χωμάτινη μοτοσυκλέτα. Ίσως σε μία άλλη εποχή, να έπαιρνε μεγάλο ποσοστό της πίτας, όμως όλοι οι κατασκευαστές έχουν κάνει στροφή προς την άσφαλτο = νούμερα πωλήσεων. Άλλη μία φορά άργησε η Honda να χτυπήσει στα μικρά μονοκύλινδρα On/off, και όταν το έκανε με το εξαιρετικό υγρόψυκτο XR 650 του 2003, ήταν λίγο πίσω για τα δεδομένα της εποχής.

Αναμένεται να κινείται από έναν νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα χωρητικότητας 1000 κυβικών, ενώ απόδοση ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή. Είναι επίσης άγνωστο αν θα υπάρξει διαφορετική έκδοση με μεγαλύτερα fering, πιο άνετη σέλα, πιο πλούσιο εξοπλισμό και ίσως άξονα μετάδοσης, ώστε να μιλάμε για έναν αντικαταστάτη του Varadero.
Για τα προσωπικά μας γούστα πάντως, μια χαρά είναι και σε αυτή την χωμάτινη έκδοση, αρκεί να έχει και μία λογική τιμή μιας και ο ανταγωνισμός είναι αρκετά δυνατός στα μεγάλα On/off πλέον.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 09:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παρουσίαση - HONDA NM4 Vultus 2014 Honda Africa Twin 1000 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon