.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 14:19

Honda NM4 Vultus 2014

Η μοτοσυκλέτα του Batman!

 


Μία νέα μοτοσυκλέτα παρουσίασε η Honda σήμερα, η οποία απ’ ότι φαίνεται έχει σχεδιαστικές επιρροές από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Έχει δημιουργηθεί από μία ομάδα νέων σχεδιαστών οι οποίοι έκαναν τα όνειρά τους πραγματικότητα, προκειμένου να δουν την NM4 Vultus να φτάνει στην παραγωγή, και να κυλάει τους τροχούς της στους δρόμους.

Αν και η Honda φημίζεται για την περιορισμένη φαντασία στην σχεδίαση των μοτοσυκλετών της, αυτή τη φορά το παράκανε. Η φουτουριστική νέα μοτοσυκλέτα που αντιπροσωπεύει την νέα σχεδιαστική άποψη της Honda, και είναι πραγματικότητα.

Βασίζεται στον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του NC 750 Integra, χωρητικότητας 745 κυβικών εκατοστών, με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη - Dual Clutch Transmission (DCT), και την γνωστή οικονομία στην κατανάλωση που έχουμε διαπιστώσει στο ήδη υπάρχον μοντέλο. Η νέα Vultus χρησιμοποιεί ένα ατσάλινο πλαίσιο με σωλήνες στρογγυλής διατομής, ανάρτηση πίσω με μονό αμορτισέρ και μοχλισμό Pro Link, μπροστινό σύστημα διαμέτρου 43mm και τροχούς 18 και 17 ιντσών, για μπροστά και πίσω. Το πίσω ελαστικό έχει διάσταση 200/50 και δίνει στην νέα μοτοσυκλέτα την αίσθηση dragster.

Με την χαμηλή σέλα, στα 650mm, το πλάτος στα 810mm και στα 933mm μετρημένο στους καθρέπτες, το νέο Vultus φαίνεται ότι θέλει να κινηθεί προς την κατηγορία του Ducati Diavel. Μία πληρέστατη οθόνη LED σε τρία διαφορετικά επίπεδα, φροντίζει για την ενημέρωση του αναβάτη για τα πάντα, ενώ ρυθμίζει σε διάφορους χρωματισμούς – μπλε, λευκό, ροζ, κόκκινο, ενώ μπορεί να συνδυάσει 25 διαφορετικές φορές τα χρώματα μεταξύ τους. Ο μαύρος ματ χρωματισμός, την κάνει να φαίνεται ότι θα συμμετάσχει άμεσα σε κάποια ταινία manga.
Διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους στα πλαϊνά ενός και τριών λίτρων, αλλά και πρίζα
12V DC για παροχή ρεύματος.
Η πλάτη του καθίσματος του αναβάτη ρυθμίζει σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις ανά 25mm για να βρει ο αναβάτης αυτή που του ταιριάζει.

Τα 245 κιλά που ζυγίζει η… διαστημική μοτοσυκλέτα, φρενάρουν από δύο δίσκους διαμέτρου 320mm με δαγκάνα δύο εμβόλων και 240mm με ένα έμβολο, με ABS δύο καναλιών.
Στα αξεσουάρ του NM4 Vultus περιλαμβάνεται μία ψηλότερη ζελατίνα, θερμαινόμενα γκριπ, πλαϊνές βαλίτσες και συναγερμός – δεν αναφέρεται πουθενά ειδικό σπαθί laser!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 14:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda CB 250 – 300F Naked 2014 Παρουσίαση - HONDA NM4 Vultus 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon