.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 12:09

Honda SH 125i Mode 2014

 

Μικρότερο και φθηνότερο!

 


Η Honda δεν σταμάτησε να εξελίσσει την γκάμα αφού το νέο της μοντέλο, SH 125i Mode, έρχεται για να τοποθετηθεί κάπου ανάμεσα στα PCX και στα SH. 

Το νέο SH Mode είναι μία μικρογραφία του κανονικού SH οπτικά μοιάζει πολύ με αυτό, αλλά έχει μικρότερο πίσω τροχό 14 ιντσών, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί χώρος κάτω από τη σέλα για ένα full face κράνος.

Επέκταση του μοντέλου

Το SH 125 / 150 ανανεώθηκε πριν λίγο καιρό με νέο πλαίσιο και περιφερειακά, αλλά και την τοποθέτηθηση του κινητήρα από το PCX, με το σύστημα Indling Stop, το οποίο σταματά και εκκινεί αυτόματα τον κινητήρα κάθε φορά που το scooter βρίσκεται σταματημένο.

Οι επιδόσεις του νέου SH 125i Mode βρίσκονται στα 11,8 kW στις 8.500σ.α.λ. και η ροπή του στα 11,2Nm στις 6500 σ.α.λ., ελαφρώς πιο κάτω από τα νούμερα του SH.
Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο SH είναι στον σχεδιασμό αλλά και στον στόχο που έχει το καθένα στην αγορά. . Έχουν το ίδιο σχεδόν μέγεθος, ενώ το Mode ζυγίζει 118 κιλά, σε σχέση με το κανονικό SH που φτάνει τα 134! Οι διαφορές συνεχίζονται στο ρεζερβουάρ καυσίμου που είναι μικρότερο, στα 5,5 λίτρα, αντί για 7,7.
Διαφορές υπάρχουν και στα τεχνικά χαρακτηριστικά όπου βλέπουμε το μεταξόνιο του Mode να φτάνει στα 1930 χιλιοστά σε σχέση με τα 2.034 του απλού μοντέλου, το πλάτος στα 669mm έναντι 740mm, το ύψος στα 1105mm έναντι 1152mm , με το ύψος σέλας να είναι το σημαντικότερο, στα 765mm, αντί 799mm.

Μικρότερο και βολικότερο

Όπως βλέπουμε το νέο SH 125i Mode είναι σχεδιασμένο για να βολεύει περισσότερο στις καθημερινές μετακινήσεις, διατηρώντας όμως αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του SH που το έχει κάνει παγκοσμίως γνωστό.
Το νέο SH 125i Mode θα παράγεται σε εφτά διαφορετικά χρώματα συμπεριλαμβανομένου και του ροζ για τις γυναίκες, ενώ θα διατεθεί πρώτα στην αγορά του Βιετνάμ, όπου και παρουσιάστηκε. Αναμένεται εξαγωγή του στην Ιαπωνία και περιμένουμε να το δούμε και στην Ευρώπη σύντομα.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 15:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda CRF 250R 2014 Honda CRF 125F 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon