.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 14 Μαϊος 2013 11:31

Honda CRF 250R 2014

 

Νέο πλαίσιο και βελτιώσεις στον κινητήρα

 



Η Honda έκανε σημαντικότερες αλλαγές στο CRF 250R, όπου προκειμένου να βελτιώσει το control της μοτοσυκλέτας, άλλαξε το πλαίσιο ενώ έκανε επεμβάσεις και στις αναρτήσεις αλλά και στον κινητήρα.

Σημαντικές βελτιώσεις


Αν και το μοντέλο 2013 αποτελούσε μία σημαντική βελτίωση του 2012, αφού κέρδισε και τον τίτλο στo
Supercross Lites, η Honda δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Οι μηχανικοί του HRC βελτίωσαν το CRF250R στο οποίο τοποθέτησαν το πλαίσιο του 450 που είδαμε για πρώτη φορά το 2013, το 6ης γενιάς αλουμινένιο διπλής δοκού. Το χαμηλό κέντρο βάρους του νέου πλαισίου προσφέρει καλύτερη αίσθηση ενώ οι βελτιώσεις που δέχθηκε το μπροστινό σύστημα της Showa, με νέα εσωτερικά, συνδυάστηκε σε απόδοση με το νέο μικρότερων διαστάσεων αμορτισέρ της Showa. Επανασχεδιασμένο είναι και το ψαλίδι, όπως και ο μοχλισμός της ανάρτησης.
Ο κινητήρας των 249 κυβικών δέχτηκε αρκετές αλλαγές στον ψεκασμό, στην εισαγωγή του καυσίμου στην κεφαλή, αφού οι εισαγωγή αλλά και εξαγωγή του μείγματος βελτιώθηκαν.

Στο νέο CRF 250R, ο κινητήρας εδράζεται χαμηλότερα στο πλαίσιο, οι σωλήνες του πλαισίου δένουν στο σημείο του λαιμού πιο κάτω σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ και τα ελαφρύτερα ψυγεία βρίσκονται τοποθετημένα πιο κάτω.
Η άνω βάση του αμορτισέρ βρίσκεται 14.5mm χαμηλότερα, ενώ το αμορτισέρ είναι συνολικά πιο μικρό κατά 14.5mm από το παλιό.

Το μπροστινό σύστημα δέχτηκε νέα μεγαλύτερα έμβολα διαμέτρου 37mm από 35mm ενώ και τα ελατήρια έχουν αλλαχθεί προκειμένου να ταιριάξουν με τα χαρακτηριστικά του νέου πλαισίου.
Νέα είναι και τα πλαστικά περιφερειακά τα οποία είδαμε πέρσι στο CRF 450R ενώ όλο το στυλ είναι επιθετικό με στόχο την καλύτερη ευελιξία του συνόλου.

Αλλαγές και στον κινητήρα

Στον κινητήρα, η Honda εστίασε στην απόδοση και την ομαλότητα του τετράχρονου μονοκύλινδρου, όπου βελτιώθηκε η συμπίεση στο 13.5:1 από
13.2:1 ενώ διαθέτει πλέον νέας σχεδίασης κεφαλή αλλά και διαφορετικούς αυλούς εισαγωγής και εξαγωγής. Οι εσωτερικές διαστάσεις του κινητήρα παρέμειναν ίδιες με 76.8mm x 53.8mm, όπως ίδιες παρέμειναν και οι βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής. Μικρές βελτιώσεις – μη ανακοινώσιμες – έγιναν και στο κιβώτιο ταχυτήτων για αξιοπιστία, ενώ η Honda εστίασε στις σημαντικές χαμηλές και μεσαίες στροφές απόδοσης του κινητήρα.
Όπως και το 450, το 250 χρησιμοποιεί νέα ηλεκτρονική ανάφλεξη με διπλό χάρτη για βελτίωση της οδήγησης σε διαφορετικές συνθήκες.

Στατικές φωτογραφίες

Οδηγικές φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2013 22:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda CRF 450R 2014 Honda SH 125i Mode 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon