.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 14:37

Honda CB650R 2024 – H πλήρης παρουσίαση της εταιρείας

Για το 24YM, η γυμνή τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα ‘κόσμημα’ της Honda, εξελίσσει το Neo Sports Café στυλ της με πιο μοντέρνες πινελιές σε κάθε πτυχή της. (δελτίο τύπου)

Μια ολοκαίνουργια οθόνη TFT 5 ιντσών προσφέρει συνδεσιμότητα Honda RoadSync* και χειρισμό από έναν νέο διακόπτη 4 κατευθύνσεων. Οι επιδόσεις του κινητήρα παραμένουν αμετάβλητες, με μέγιστη ισχύ 95,2 PS (70kW) και μέγιστη ροπή 63Nm, ενώ υπάρχει διαθέσιμη έκδοση για κατόχους διπλώματος A2. Η CB650R - μαζί με τη super sports αδελφή της, CBR650R - θα είναι η πρώτη Honda που θα διατίθεται με την προαιρετική επιλογή της τεχνολογίας Honda E-Clutch, η οποία επιτρέπει στον αναβάτη να αλλάζει σχέσεις μέσω του επιλογέα, χωρίς χρήση της μανέτας του συμπλέκτη. Οι προδιαγραφές του πλαισίου περιλαμβάνουν ανεστραμμένο πιρούνι Showa SFF-BP, ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά και συνδυασμό ελαστικών 120/70-ZR17 και 180/55-ZR17. Δύο ολοκαίνουργια χρώματα και δύο νέοι χρωματικοί συνδυασμοί αναδεικνύουν το μοντέρνο παρουσιαστικό της.  

 

*Η εφαρμογή Honda RoadSync προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας.

1. Εισαγωγή

Η Honda εξερευνά συνεχώς νέους ορίζοντες, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στη μηχανολογία της μοτοσυκλέτας. Το 18YM, οι CB1000R, CB300R και CB125R έφεραν μία ανανεωμένη ταυτότητα στη σειρά γυμνών μοτοσυκλετών, συνδυάζοντας επιρροές από café racer μοντέλα με μία πρωτοποριακή, άκρως μινιμαλιστική αισθητική, σύμφωνα με τη σχεδιαστική φιλοσοφία ‘Neo Sports Café’.

Το 19YM, προστέθηκε στην οικογένεια η CB650R, συνδυάζοντας cool στυλ, συναρπαστικές επιδόσεις από τον τετρακύλινδρο κινητήρα και ευκολία χειρισμού χάρη στο ελαφρύ πλαίσιο, μία συνταγή άκρως επιτυχημένη, όπως αποδείχτηκε. Συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία, το 21YM η CB650R δέχθηκε μία σημαντική αναβάθμιση της εμπρός ανάρτησης σε συνδυασμό με μία σειρά από λεπτομερείς βελτιώσεις προς όφελος της άνεσης, της χρηστικότητας και της πρακτικότητας.

Το 24YM είναι μια σημαντική χρονιά για την CB650R. Και μπορεί το ανανεωμένο στυλ και η λειτουργικότητα να είναι τα πρώτα που θα προσελκύσουν την προσοχή, ωστόσο αυτή η μοτοσυκλέτα - μαζί με τη super sports αδελφή της, CBR650R - θα μείνουν στην ιστορία ως οι πρώτες Honda που θα διατίθενται με τεχνολογία Honda E-Clutch. Με αυτή την πρωτοποριακή καινοτομία, η Honda ανοίγει νέους ορίζοντες στους φίλους των δύο τροχών, κάνοντας την οδήγηση ακόμα πιο ευχάριστη και συναρπαστική για αναβάτες ανεξαρτήτως ηλικίας, δεξιοτήτων και επιπέδου εμπειρίας.

Ο Valerio Aiello, από το R&D τμήμα της Honda στη Ρώμη, μίλησε για τη σχεδιαστική φιλοσοφία Neo Sports Café:

 

«Ολόκληρη, η τρέχουσα γκάμα Neo Sport Café της Honda προέρχεται από το πρωτότυπο μοντέλο CB4 Concept που παρουσιάστηκε στην EICMA το 2015. Επιθυμία μας ήταν να εξερευνήσουμε τον κόσμο της φιλοσοφίας café racer και να την επαναπροσδιορίσουμε στη σύγχρονη εποχή. Θέλαμε να δημιουργήσουμε neo-classic μοντέλα - δηλαδή σύγχρονες μοτοσυκλέτες που συνδυάζουν κλασικό στυλ σχεδίασης με μηχανολογικά πρότυπα της σύγχρονης εποχής .

 

Αναζήτησα πηγές έμπνευσης εκτός του κόσμου των μοτοσυκλετών, και πιο συγκεκριμένα στον κλάδο της ωρολογοποιίας. Πάντα θαύμαζα την τεχνική αρτιότητα των ρολογιών και μία από τις βασικές φιλοσοφίες που χρησιμοποίησα κατά τη διάρκεια της Neo Sports Café σχεδίασης, ήταν η λεγόμενη 'Mechanical Art'. Είναι η επιθυμία να αναδείξω την ομορφιά των διαφόρων μηχανολογικών στοιχείων, στα οποία η Honda έδινε ανέκαθεν μεγάλη σημασία.»

 

 

2. Επισκόπηση

Ο ρετρό μινιμαλισμός της CB650R βρίσκει μία νέα έκφανση. Ο νέος προβολέας, τα καλύμματα του ψυγείου, η σέλα αναβάτη/συνεπιβάτη, η ουρά και το πίσω φωτιστικό σώμα προσδίδουν μια πιο δυναμική ενέργεια, ενώ το ρεζερβουάρ παραμένει ένα ισχυρό σχεδιαστικό στοιχείο επάνω από τον ελκυστικό τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα.

Η νέα, έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών έχει σχεδιαστεί για να είναι ευανάγνωστη ακόμα και τις ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια και διαθέτει συνδεσιμότητα Honda RoadSync*. Ο χειρισμός της γίνεται από έναν εύχρηστο, φωτιζόμενο διακόπτη 4 κατευθύνσεων στο αριστερό γκριπ. Έτσι ο αναβάτης μπορεί πλέον να απολαμβάνει πλοήγηση από την οθόνη, πλέον των άλλων smartphone λειτουργιών.

Οι επιδόσεις του τετρακύλινδρου κινητήρα παραμένουν αμετάβλητες: η μέγιστη ισχύς των 95,2 PS (70kW) με ροπή 63Nm, είναι απόλαυση για μία γυμνή μοτοσυκλέτα. Ο εύστροφος χαρακτήρας του κλασικού εν σειρά τετρακύλινδρου κινητήρα και η μέγιστη ισχύς του, αποτελούν παραδοσιακά ατού της Honda. Μία επιλογή 35kW διατίθεται επίσης, για όλους τους κατόχους διπλώματος A2.

Η νέα τεχνολογία E-Clutch που διατίθεται ως προαιρετική επιλογή για τη CB650R, καταργεί την ανάγκη χρήσης της μανέτας του συμπλέκτη για οποιαδήποτε αλλαγή σχέσης.

Το πλαίσιο παραμένει αυτούσιο, υποστηρίζοντας ένα τέλειο πακέτο για οδήγηση εντός πόλης και σε επαρχιακούς δρόμους. Ένα ατσάλινο πλαίσιο, τύπου ‘διαμάντι’ παρέχει την απαραίτητη ακαμψία, ενώ το εμπρός ανεστραμμένο πιρούνι Showa SFF-BP 41 χλστ. και το πίσω αμορτισέρ της Showa προσφέρουν υψηλής ποιότητας συμπεριφορά της ανάρτησης. Τετραπίστονες, ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά επενεργούν σε πλευστούς δίσκους 310mm και τροχοί από χυτό αλουμίνιο φοράνε ελαστικά 120/70-ZR17 μπροστά και 180/55-ZR17 πίσω.

Η 24YM CB650R θα διατίθεται στους εξής χρωματικούς συνδυασμούς:

**ΝΕΟ** Matt Laurel Green Metallic με λεπτομέρειες σε Matt Vulcan Silver Metallic

**ΝΕΟ** Pearl Smokey Gray, με λεπτομέρειες σε Matt Crypton Silver Metallic

Candy Chromosphere Red με λεπτομέρειες σε ΝΕΟ Matt Crypton Silver Metallic

Matt Gunpowder Black Metallic με λεπτομέρειες σε ΝΕΟ Matt Crypton Silver Metallic

*Η εφαρμογή Honda RoadSync προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας.

3. Κύρια Χαρακτηριστικά

 

3.1 Στυλ & Εξοπλισμός

 

  • Η φιλοσοφία Neo Sports Café εξελίσσεται δυναμικά
  • Νέα, έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών, περιλαμβάνει συνδεσιμότητα Honda RoadSync* για πλοήγηση από την οθόνη και πρόσβαση σε άλλες smartphone λειτουργίες
  • Νέος διακόπτης στο αριστερό γκριπ, εύχρηστος και φωτιζόμενος
  • Όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, νέος κεκλιμένος προβολέας συνδυάζεται με τη νέα σχεδίαση του πίσω φωτιστικού σώματος

Πέρα από τις συμπαγείς διαστάσεις, το στυλ Neo Sports Café της CB650R αναδεικνύεται περαιτέρω από τις “τραπεζοειδείς” αναλογίες με βασικό χαρακτηριστικό την κοντή, στιβαρή ουρά και το μικρό προβολέα μπροστά. Ο νέος κεκλιμένος προβολέας, όπως και όλος ο φωτισμός, είναι τεχνολογίας LED, ενώ το πίσω φωτιστικό σώμα ενσωματώνεται άψογα στη συνολική σιλουέτα.

Από μπροστά, τα νέα καλύμματα του ψυγείου τονίζουν την εντυπωσιακά δυναμική, αλλά και λειτουργική σχεδίαση. Το μακρύ ρεζερβουάρ αποτελεί βασικό στοιχείο της σχεδίασης στη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών. Οι απαλές γραμμές του, τονίζουν τη στιβαρότητα των μεταλλικών επιφανειών, καθώς και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη μηχανολογική αρτιότητα του τετρακύλινδρου κινητήρα. Επίσης, στο ρεζερβουάρ φιλοξενείται ο κεντρικός διακόπτης της μοτοσυκλέτας. Η γωνία 35° του τιμονιού, διευκολύνει τον αναβάτη στους ελιγμούς με χαμηλή ταχύτητα και στην επί τόπου αναστροφή.

Το σχήμα της σέλας αναβάτη και συνεπιβάτη έχει προσαρμοστεί στο νέο σχήμα του πίσω τμήματος της μοτοσυκλέτας. Το ύψος της σέλας παραμένει στα 810mm, ενώ κάτω από τη σέλα υπάρχει μία θύρα USB Type-C.

Διαθέτοντας premium χαρακτηριστικά, η ολοκαίνουργια έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών χρησιμοποιεί ειδική τεχνολογία κατασκευής προκειμένου να βελτιώσει την ευκρίνεια στο έντονο ηλιακό φως. Το κενό μεταξύ του εξωτερικού γυάλινου καλύμματος και της οθόνης TFT σφραγίζεται με ρητίνη, με αυτό τον τρόπο η αντανάκλαση μειώνεται και η ευκρίνεια βελτιώνεται. Η εμφάνιση της οθόνης μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις προτιμήσεις του αναβάτη, μεταξύ των μοτίβων οθόνης 'Bar', 'Circle' και 'Simple' ενώ, για πρώτη φορά στην CB650R, διαθέτει τη συνδεσιμότητα smartphone Honda RoadSync*.

Η συνδεσιμότητα Honda RoadSync* – μαζί με έναν εύχρηστο, φωτιζόμενο διακόπτη 4 κατευθύνσεων στο αριστερό γκριπ – επιτρέπει εύκολη πλοήγηση από την οθόνη. Παράλληλα, ο αναβάτης (μέσω ακουστικών Bluetooth στο κράνος του) μπορεί να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις, να ακούει μουσική ή να λαμβάνει δελτία καιρού. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσει τη δωρεάν εφαρμογή Honda RoadSync* από το Play Store ή το App Store, να συνδεθεί με την CB650R, και να ξεκινήσει.

*Η εφαρμογή Honda RoadSync προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας.

3.2 Πλαίσιο

  • Ανεστραμμένο πιρούνι 41mm Showa Separate Function Fork Big Piston (SFF-BP)
  • Τετραπίστονες, ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες εμπρός φρένων και πλευστοί δίσκοι
  • Ελαστικά 120/70-ZR17 μπροστά και 180/55-ZR17 πίσω

Το ατσάλινο πλαίσιο τύπου ‘διαμάντι’ της CB650R χρησιμοποιεί πρεσαριστές πλάκες έδρασης του ψαλιδιού και δύο ελλειπτικές δοκούς με ειδικά μελετημένη ακαμψία (αυξημένη στην κεφαλή του τιμονιού και μειωμένη κατά μήκος των δοκών), ώστε να εξασφαλίζει ισορροπημένη συμπεριφορά με υψηλά επίπεδα πληροφόρησης για τον αναβάτη. Η γωνία κάστερ είναι στις 25,5° με ίχνος τροχού 101 mm και μεταξόνιο 1.450 mm. Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι 205kg πλήρες υγρών (207kg για την έκδοση με E-Clutch).

Το ανεστραμμένο πιρούνι Separate Function Big Piston (SFF-BP) 41χλστ. της Showa προσφέρει απόσβεση και πληροφόρηση υψηλής ποιότητας. Με το διαχωρισμό των λειτουργιών στις δύο μπουκάλες – αμορτισέρ με σύστημα διαχωρισμού πίεσης στη μία και μηχανισμό ελατηρίου στην άλλη – επιτυγχάνεται υψηλή απόδοση στον τομέα της απόσβεσης και χαμηλότερο βάρος. Σε συνδυασμό με τη χρήση ενός μεγαλύτερου εμβόλου, η αίσθηση, η απορρόφηση των κραδασμών και ο έλεγχος έχουν επίσης βελτιωθεί. Διαθέτοντας ρύθμιση προ-φόρτισης ελατηρίου 10 σταδίων, η πίσω ανάρτηση αποτελείται από αμορτισέρ μονού σωλήνα, το οποίο εδράζεται απευθείας στο αλουμινένιο, χυτό και κυρτό σε σχήμα ψαλίδι.

Τετραπίστονες, ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά, επενεργούν σε πλευστούς δίσκους 310mm και συνδυάζονται με μονοπίστονη πίσω δαγκάνα και δίσκο 240mm. Το ABS είναι δικάναλο.

Τροχοί από χυτό αλουμίνιο φέρουν ελαστικά 120/70-ZR17 μπροστά και 180/55-ZR17 πίσω.

3.3 Κινητήρας

 

  • Μέγιστη ισχύς 95,2 PS (70kW) με μέγιστη ροπή 63Nm
  • Επιλογή 47,6 PS (35kW) για κατόχους διπλώματος A2
  • Honda Selectable Torque Control (HSTC)

 

Ο 16-βάλβιδος κινητήρας των 649 κ.εκ, με διπλό εκκεντροφόρο επικεφαλής (DOHC) παραμένει ίδιος για το 24YM. Είναι ρυθμισμένος για να προσφέρει την πιο αυθεντική, πιο απολαυστική εμπειρία τετρακύλινδρης μοτοσυκλέτας μεσαίας κατηγορίας, με την κλασική ευστροφία σε όλο το εύρος στροφών και τη δύναμη ακόμα πιο κοντά στην κόκκινη περιοχή, κάτι για το οποίο φημίζονται οι εν σειρά τετρακύλινδροι κινητήρες της Honda. Η μέγιστη ισχύς των 95,2 PS (70kW) αποδίδεται στις 12.000 rpm και η μέγιστη ροπή των 63Nm στις 9.500 σαλ. Για τους κατόχους διπλώματος οδήγησης κατηγορίας Α2, είναι διαθέσιμη μία έκδοση που περιορίζει την ισχύ του κινητήρα στα 47,6 Ps  (35kW).  

Χάρη στη διαχείριση των βαλβίδων χωρίς κοκοράκια, η κυλινδροκεφαλή έχει συμπαγείς διαστάσεις. Η διάμετρος και η διαδρομή είναι 67mm x 46mm και η σχέση συμπίεσης έχει αυξηθεί στο 11.6:1. Χρησιμοποιούνται μπουζί ιριδίου και δύο αεραγωγοί εκατέρωθεν του ρεζερβουάρ τροφοδοτούν με αέρα το φιλτροκούτι και παράγουν ένα βαθύ μπάσο ήχο εισαγωγής.

Η ασύμμετρη σχεδίαση της ποδιάς των εμβόλων βελτιστοποιεί την επιφάνεια επαφής με τους κυλίνδρους και μειώνει την τριβή. Οι αυλακώσεις στα χιτώνια των κυλίνδρων μειώνουν την κατανάλωση λαδιού και τις τριβές, με βελτιωμένη απαγωγή της θερμότητας, ενώ μία καδένα με ειδική επίστρωση Βαναδίου στους πείρους, μειώνει περαιτέρω τις απώλειες λόγω τριβής . Οι εσωτερικές δίοδοι νερού από την κυλινδροκεφαλή στους κυλίνδρους, μειώνουν την ανάγκη για χρήση εξωτερικών σωληνώσεων, μειώνοντας έτσι τον αριθμό τους στο ελάχιστο.

Ο κινητήρας χρησιμοποιεί μία συμπαγή εσωτερική δομή, ενσωματωμένο κιβώτιο έξι σχέσεων και διάταξη συστήματος εκκίνησης, με τους κυλίνδρους κεκλιμένους προς τα εμπρός κατά 30°. Ένας μονόδρομος συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης (assist/slipper) καθιστά πιο ομαλά τα ανεβάσματα ενώ διαχειρίζεται το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού στα έντονα φρεναρίσματα και απότομα κατεβάσματα σχέσεων. Το σύστημα Honda Selectable Torque Control (HSTC) διαχειρίζεται την πρόσφυση του πίσω τροχού και μπορεί να απενεργοποιηθεί κατ' επιλογήν του αναβάτη.

Με δυνητική κατανάλωση καυσίμου στα 20,4km/l (WMTC mode), επιτυγχάνεται αυτονομία πάνω από 300km από το ρεζερβουάρ των 15,4L. Η συμμόρφωση με το πρότυπο EURO5 απαίτησε μετατροπές στην ECU και στον καταλύτη, καθώς και την προσθήκη ενός αισθητήρα παλμών στροφαλοφόρου.

4. Honda E-Clutch

 

  • Η πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο τεχνολογία που επιτρέπει στον αναβάτη να εκκινεί, να ακινητοποιεί τη μοτοσυκλέτα και να αλλάζει σχέση χωρίς χρήση της μανέτας του συμπλέκτη – μόνο με τον μοχλό αλλαγής σχέσεων
  • Διατίθεται προαιρετικά και το σύστημα προσθέτει 2kg στο βάρος (πλήρες υγρών)
  • Το Honda E-Clutch επιτρέπει στον αναβάτη να χειριστεί τη μανέτα του συμπλέκτη κανονικά
  • Το σύστημα προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση και ευελιξία σε μεγάλο εύρος συνθηκών οδήγησης, προάγοντας την εμπειρία του αναβάτη στο ‘επόμενο επίπεδο’

 

 

Το Honda E-Clutch δανείζεται στοιχεία τεχνολογίας και επιδόσεων από τα quickshifters, τους χειροκίνητους συμπλέκτες και το Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη - Dual Clutch Transmission (DCT) της Honda, αποτελώντας ένα μοναδικό υβρίδιο αυτών των δοκιμασμένων λύσεων. Ανοίγει νέους ορίζοντες στους φίλους των δύο τροχών, για αναβάτες ανεξαρτήτως ηλικίας, δεξιοτήτων και επιπέδου εμπειρίας. Το συμπαγές σύστημα ζυγίζει μόνο 2 κιλά, ενώ τα επιμέρους εξαρτήματα που απαρτίζουν το συμπλέκτη και το κιβώτιο δεν διαφέρουν από εκείνα μιας συμβατικής μοτοσυκλέτας.

Κατά τη λειτουργία του, ο ηλεκτρικός συμπλέκτης της Honda είναι η επιτομή της απλότητας, καθώς καταργεί την ανάγκη χρήσης της μανέτας του συμπλέκτη για οποιαδήποτε αλλαγή σχέσης. Ο αναβάτης πρέπει απλώς να χειριστεί το μοχλό αλλαγής σχέσεων για εξαιρετικά γρήγορες και σταθερές αλλαγές, που εξασφαλίζουν επιπλέον απόλαυση στη σπορ οδήγηση. Η μανέτα του συμπλέκτη δεν χρειάζεται επίσης κατά την εκκίνηση ή την ακινητοποίηση της μοτοσυκλέτας. Το σύστημα ενεργοποιείται αμέσως μόλις τεθεί σε λειτουργία ο κινητήρας και διαχειρίζεται ομαλά και τα δύο σενάρια. Παράλληλα, εξαλείφει την πιθανότητα να σβήσει ο κινητήρας ενώ λειτουργεί, προσφέροντας επιπλέον άνεση και ξεγνοιασιά κατά την οδήγηση στην πόλη που περιλαμβάνει συχνές εκκινήσεις και στάσεις.

Πέρα από άνεση και ευκολία, το Honda E-Clutch προσφέρει απόλυτη ευελιξία. Εάν ο αναβάτης το επιθυμεί, είναι σε θέση να χειριστεί τη μανέτα του συμπλέκτη κανονικά, ανά πάσα στιγμή. Στην περίπτωση αυτή, το σύστημα Honda E-clutch θα ενεργοποιηθεί ξανά σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, πάνω από ορισμένες στροφές του κινητήρα - μετά από 5 δευτερόλεπτα σε χαμηλότερες στροφές. Εάν ο αναβάτης θέλει να απενεργοποιήσει το σύστημα σε μια συγκεκριμένη διαδρομή, αυτό είναι επίσης δυνατό μέσω του διακόπτη στο αριστερό γκριπ. Η αλλαγή σε χειροκίνητη (manual) λειτουργία υποδεικνύεται με το γράμμα ‘M’ στον πίνακα οργάνων.   

Το Honda E-Clutch επιτρέπει επίσης στον αναβάτη να παραμετροποιήσει την ‘αίσθηση’ που λαμβάνει κατά τη λειτουργία του συστήματος, ρυθμίζοντας τη δύναμη που απαιτείται να ασκήσει στο λεβιέ για μία αλλαγή σχέσης. Διατίθενται τρεις ρυθμίσεις: HARD, MEDIUM και SOFT, καθεμία από τις οποίες μπορεί να επιλεγεί ανεξάρτητα για το ανέβασμα και το κατέβασμα των σχέσεων. Το σύστημα θα υποδείξει επίσης στον αναβάτη να κατεβάσει σχέση - μέσω ενός σχετικού συμβόλου στον πίνακα οργάνων - εάν ανιχνεύσει ότι έχει επιλεχθεί υψηλότερη σχέση για μια συγκεκριμένη ταχύτητα κίνησης.

Το Honda E-Clutch διαχειρίζεται έξυπνα τη σύμπλεξη και αποσύμπλεξη, λαμβάνοντας υπόψη διάφορες  παραμέτρους λειτουργίας της μοτοσυκλέτας, όπως η ταχύτητα του οχήματος, η γωνία ανοίγματος του γκαζιού, οι στροφές του κινητήρα, η πίεση που ασκείται στο μοχλό αλλαγής σχέσεων, η γωνία του γραναζιού μείωσης του σερβομηχανισμού του συμπλέκτη, οι στροφές του δευτερεύοντα άξονα και η επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο. Ο συμπλέκτης λειτουργεί μέσω ενός ενεργοποιητή με δύο μοτέρ, που βρίσκονται στο εσωτερικό του δεξιού καλύμματος του κινητήρα. Κατά τη σύμπλεξη και αποσύμπλεξη, ελέγχονται επίσης και ο χρονισμός ανάφλεξης με τον ψεκασμό καυσίμου αντίστοιχα, με αποτέλεσμα την ομαλή, χωρίς κραδασμούς αλλαγή σχέσεων σε όλες τις συνθήκες.

Σύμφωνα με τον Junya Ono, Large Project Leader, Honda E-Clutch: «Το Honda E-Clutch έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους αναβάτες ένα νέο είδος εμπειρίας που μπορεί να κάνει την οδήγηση ακόμα πιο διασκεδαστική και συναρπαστική. Προσδίδει επίσης ξεγνοιασιά και άνεση στις αστικές και καθημερινές μετακινήσεις. Ελπίζουμε ότι πολλοί αναβάτες θα δοκιμάσουν το νέο μας σύστημα για να απολαύσουν το μοναδικό συνδυασμό σπορ αίσθησης και ευελιξίας που παρέχει.»

5. Αξεσουάρ

Μία γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ Honda διατίθεται για την CB650R, μεμονωμένα αλλά και σε πακέτα, που μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στη μοτοσυκλέτα:

Style Pack 

Ολοκληρώνει το στυλ και την εμφάνιση της CB650R προσθέτοντας υψηλής ποιότητας αλουμινένια ένθετα. Πάνελ Εμπρός Φτερού, Προστατευτικά Καλύμματα Ψυγείου, Πλαϊνά Καλύμματα και Προστατευτικά Αυτοκόλλητα Ρεζερβουάρ για πρόσθετη σταθερότητα και προστασία. Ένας κόκκινος Δείκτης Στάθμης Λαδιού με το λογότυπο της Honda προσδίδει χρώμα και μία νότα αντίθεσης.

Sport Pack 

Ενισχύει τον δυναμισμό με ένα Quickshifter (για την έκδοση χωρίς E-Clutch), Ζελατίνα για πρόσθετη προστασία από τον αέρα, Κάλυμμα Πίσω Σέλας (Μονόσελο) με ειδική αλουμινένια πλάκα, Καρίνα Κινητήρα που τονίζει τη σπορ εμφάνιση και τέλος ένα πρακτικό Προστατευτικό Αυτοκόλλητο Ρεζερβουάρ.

Comfort Pack 

Η οδήγηση το χειμώνα αναβαθμίζεται με την προσθήκη Θερμαινόμενων Γκριπ 5 σταδίων με λειτουργία μνήμης, και με την ευελιξία και ευκολία μεταφοράς που προσφέρει μία Τσάντα Ρεζερβουάρ με διαφανή τσέπη για smartphones, αλλά και μία Τσάντα Σέλας (Rear Seat Bag) χωρητικότητας 17 λίτρων η οποία μπορεί να φτάσει τα 22 λίτρα.

  

Η γκάμα ολοκληρώνεται με διακοσμητικές λωρίδες τροχών σε διαφορετικά χρώματα. Όλα τα αξεσουάρ που περιλαμβάνονται στα πακέτα, διατίθενται επίσης και μεμονωμένα.

6. Τεχνικές προδιαγραφές

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

 

Τύπος

Υγρόψυκτος, τετράχρονος, 16-βάλβιδος DOHC εν σειρά 4-κύλινδρος

Κυβισμός (cm³)

649cc

Διάμετρος x Διαδρομή (mm)

67.0 x 46.0

Σχέση συμπίεσης

11.6:1

Μέγιστη Ισχύς

95,2 PS (70kW) @ 12.000rpm [διατίθεται έκδοση 47,6 Ps (35kW)] 

Μέγιστη Ροπή

63Nm @ 9.500rpm [49Nm για την έκδοση των 35kW]

Χωρητικότητα σε λιπαντικό

2,7L

Επίπεδο θορύβου (dB)

Lwot – 78.8, Lurban – 74.2

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

 

Ψεκασμός καυσίμου

Ηλεκτρονικός PGM-FI

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ

15,4L

Εκπομπές CO2 (WMTC)

113 g/km

Κατανάλωση καυσίμου

4,9L/100km (20,4km/l)

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Χωρητικότητα μπαταρίας

YTZ10/FTZ10S 9.1Ah

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 

Συμπλέκτης

MT – Υγρός, πολύδισκος, A.S.συμπλέκτης

E-Clutch - Υγρός, πολύδισκος, E-Clutch

Τύπος κιβωτίου

6-τάχυτο

Τελική μετάδοση

Αλυσίδα

ΠΛΑΙΣΙΟ

 

Τύπος

Ατσάλινο, τύπου ‘διαμάντι’

ΠΛΑΙΣΙΟ

 

Διαστάσεις (ΜxΠxΥ)

2.120mm x 780mm x 1,075mm

Μεταξόνιο

1.450mm

Γωνία Κάστερ

25,5°

Ίχνος τροχού

100mm

Ύψος Σέλας

810mm

Απόσταση από έδαφος

150mm

Βάρος (Πλήρες υγρών)

205kg (207kg E-Clutch)

Ακτίνα στροφής

2.8m

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

Εμπρός

Ανεστραμμένο πιρούνι Showa Separate Function front Fork Big Piston (SFF-BP) USD 41χλστ.

Πίσω

Monoshock αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης 10 σταδίων, διαδρομή 43,5mm

ΤΡΟΧΟΙ

 

Διάσταση Ζάντας Εμπρός

17M/C X MT3.50 από χυτό αλουμίνιο με 5 μπράτσα

Διάσταση Ζάντας Πίσω

17M/C X MT5.50 από χυτό αλουμίνιο με 5 μπράτσα

Ελαστικό Εμπρός

120/70ZR17 M/C (58W)

Ελαστικό Πίσω

180/55ZR17 M/C (73W)

ΦΡΕΝΑ

 

ABS

2-κάναλο

Εμπρός

Διπλοί δίσκοι 310 mm x 4.5 mm με τετραπίστονες δαγκάνες

Πίσω

Δίσκος 240 mm x 5 mm με μονοπίστονη δαγκάνα

ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 

Όργανα

Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών περιλαμβάνει Honda RoadSync*, ψηφιακό ταχύμετρο, ψηφιακή μπάρα απεικόνισης στροφόμετρου, διπλό χιλιομετρητή ταξιδιού, ψηφιακή μπάρα ένδειξης στάθμης καυσίμου, ένδειξη επιλεγμένης σχέσης & ανεβάσματος σχέσης κιβωτίου, ψηφιακό ρολόι

Προβολέας

LED

Πίσω φωτιστικό σώμα

LED

Συνδεσιμότητα

Honda RoadSync*

USB

Όχι

Πρίζα 12V

Προαιρετική

Auto Winker Cancel

Όχι

Quickshifter

Προαιρετικό, μόνο για MT

Security System

HISS

Cruise Control

Όχι

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

HSTC

         

*Η εφαρμογή Honda RoadSync προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 14:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon