.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 14:53

Honda RS-X: Το υπερ-παπί που «απαγορεύεται» να έχουμε στην Ευρώπη

Ακόμα ένα από τα χαρακτηριστικά... παπιο-τερατάκια της Ασίας που, ενώ μας τρέχουν τα σάλια για αυτά, τα χαζεύουμε μόνο σε φωτογραφία- και υπάρχουν κάποιοι λόγοι για αυτό.

Στην Νοτιοανατολική Ασία, τα «υπερ-παπιά» είναι ένα φαινόμενο από μόνο τους, με φανατικούς θαυμαστές, τρομερή κουλτούρα βελτίωσης, ακόμα και... αγώνες προς τιμήν τους. Και στην Ελλάδα, είμαστε... μία από τα ίδια -αφαιρώντας φυσικά τους ανύπαρκτους σε γενικές γραμμές αγώνες. Αλλά, για super παπί που θυμίζει μοτοσυκλέτα, η λατρεία τεράστιας μερίδας αναβατών και στην χώρα μας δεν χρειάζρται συστάσεις.

Η Honda διαθέτει, σε αγορές όπως η Μαλαισία, το RS-X: Διασταύρωση... όλων την κατηγοριών μαζί! «Παπί» σε θέμα μορφής και εργονομίας, «μοτοσυκλέτα» στην ψυχή και scooter στην εμφάνιση. Ο κινητήρας του είναι υγρόψυκτος, με επικλινή κύλινδρο και 4βάλβιδη κεφαλή, που αποδίδει 16 ίππους στις 9.000 στροφές, έχει κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και συμπλέκτη κανονικά στο χέρι, όπως μία μοτοσυκλέτα.

Η μοτοσυκλετιστική προσέγγιση κατασκευής δεν τελειώνει εδώ, όμως, αφού το RS-X χαρακτηρίζεται και από πλαίσιο διπλών σωλήνων, σύστημα ABS στο εμπρός φρένο (με το πίσω, κάνεις όσα παντιλίκια γουστάρεις), ανάρτηση Monoshock στο πίσω μέρος και ελαστικά μεγάλουν πλάτους, συνδυαζόμενα με χυτές ζάντες 17 ιντσών. Τα φωτιστικά σώματα του RS-X είναι LED, τα όργανα του είναι ψηφιακά, ενώ τα διαθέσιμα χρώματα είναι πολλά και όλα ζωηρά -μεταξύ των οποίων, και Repsol Honda MotoGP Replica! H τιμή του; Εδώ ετοιμαστείτε να σας πέσουν τα σαγόνια: 9.698 Ρινγκίτ Μαλαισίας, σε άμεση ισοτιμία, μόλις 1.890 ευρώ...

Γιατί όμως, αυτά τα μοντέλα δεν βρίσκουν τον δρόμο τους για την Ευρώπη; Οι εύκολες απαντήσεις είναι: Προδιαγραφές ρύπων, ασυμβατότητα με τις τάσεις της ευρωπαϊκής (όχι την ελληνικής) αγοράς και, πλέον, νέα νομοθεσία διπλώματος που δημιουργεί άλλες συνθήκες εμπορικότητας. Η Ελλάδα σίγουρα θέλει τέτοια μηχανάκια -και πάμε στοίχημα ότι, αν και η Ευρώπη, κυρίως η Νότια, πάρει μια γεύση, θα θέλει και αυτή. Προς το παρόν όμως, τίποτα δεν δείχνει ότι τα μοντέλα αυτά θα βρουν το δρόμο προς τις χώρες μας -άσχετα με τα όσα έχουν κατα καιρούς ειπωθεί. Κρίμα!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 15:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon