.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 11:20

Θα φτιάξει η Honda επετειακό CBR1000RR-R για τα 30χρονα του Fireblade το 2022;

Τεχνικές πληροφορίες αλλά και νοσταλγικά όνειρα του ιαπωνικού Τύπου.

Το χάζι στο πιο γνωστό περιοδικό μοτοσυκλέτας της Ιαπωνίας, Young Machine, είναι πάντοτε ανταποδοτικότατο. Κάτι η εκ των έσω πληροφόρηση, κάτι η γνωστή προθυμία και επιδεξιότητα των γραφιστών του περιοδικού, πάντως οι άρτια εικονογραφημένες πληροφορίες τους ξέρουν καλά πώς να ιντριγκάρουν και να μαγνητίσουν το βλέμμα του κοινού.

Πάρτε για παράδειγμα την επερχόμενη 30ή επέτειο από την γέννηση της σειράς CBR. Το 1992 η Honda άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τις superbikes με την πρώτη θρυλική γενιά Fireblade και το αλησμόνητο CBR900RR.

Honda CBR900RR 92

Το 2022 σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη γέννηση της φαμίλιας Fireblade και φυσικά ποιος τρόπος θα μπορούσε να είναι καλύτερος για να τιμηθεί η περίσταση από μια επετειακή έκδοση;

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες συναδέλφους, η Honda θα παρουσιάσει στην EICMA 2021 ανανεωμένο το CBR1000RR-R, όπου δεν αναμένονται σαρωτικές αλλαγές αλλά μάλλον ένα προσεγμένο κούρδισμα που θα βασίζεται στην εμπειρία δύο ετών της εργοστασιακής ομάδας WorldSBK της Honda.

Ο στόχος της ανανέωσης είναι να του δώσουν το κάτι παραπάνω που ελπίζουν πως θα καλύψει τη διαφορά από τις “αξιοπρεπείς” εμφανίσεις της μοτοσυκλέτας στο φετινό πρωτάθλημα WorldSBK ως τη συνεπή διεκδίκηση του βάθρου – κάτι που ως τώρα το νέο CBR1000RR-R δεν έχει καταφέρει πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Κατά το δημοσίευμα στο νέο μοντέλο που θα εμφανιστεί στην EICMA η μέγιστη ισχύς αναμένεται να χάσει 1-2 άλογα από την κορυφή, αλλά η μεγάλη διαφορά θα είναι στη ροπή στις μεσαίες στροφές όπου φαίνεται πως εστίασαν οι μηχανικοί της Honda, κάνοντας αρκετές επεμβάσεις στο κύκλωμα αναπνοής και τροφοδοσίας του τετρακύλινδρου σε σειρά κινητήρα.

Παράλληλα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 ετών του Fireblade, ο Τύπος της χώρας του ανατέλλοντος Ηλίου εύλογα προσθέτει το ενδεχόμενο να δούμε στο Μιλάνο μια επετειακά βαμμένη έκδοση του CBR1000RR-R στα χαρακτηριστικά λευκά-κόκκινα-μπλε γραφικά που απαθανατίστηκαν στις συνειδήσεις μας μέσω του πατριάρχη CBR900RR το 1992.

Δύσκολα θα βρείτε μοτοσυκλετιστή να μην θαυμάσει ένα τέτοιο ταξίδι στον χρόνο και τη μνήμη, αρκεί να υπάρχει μια βάση στη φημολογία αυτή.

Πηγή: Young Machine

>>> H κεντρική φωτογραφία αποτελεί προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon