.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 12:37

Honda CRF450RX 2022 – Μικρές βελτιώσεις στην cross-country παραλλαγή

Ακολουθώντας στα βήματα του μοντέλου όπου βασίζεται, η έκδοση RX του CRF450 δεν αλλάζει πολύ ενόψει 2022.

Η δημιουργία του CRF450RX από τη Honda το 2017 ήρθε να προσφέρει μια μοτοσυκλέτα καλύτερα προσαρμοσμένη σε cross-country χρήση, ισορροπώντας μεταξύ motocross και enduro.

Στην ουσία το RX ήταν ένα ΜΧ μοντέλο, CRF450R, με τροποποιήσεις που θα βολέψουν σε πιο εντουράδικη χρήση, όπως ένας αγώνας Cross-Country Rally. Έτσι το RX διαφοροποιείται από το R στο μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, πίσω τροχό 18 ιντσών (από 17 στο R) και ανάλογες προσαρμογές στη χαρτογράφηση του κινητήρα και το σετάρισμα των αναρτήσεων.

Το CRF450RX ακολούθησε το CRF450R σε όλες του τις αλλαγές, καθώς μαζί αναβαθμίστηκαν δραστικά το 2019 με launch control, το 2020 φόρεσαν traction control (HSTC) και το 2021 πέρασαν άλλη μια γενναία ανανέωση με νέο κινητήρα και πολλές ακόμη αλλαγές.

Το 2022 θα έρθει με τα δύο CRF450 να συνεχίζουν την πορεία τους χέρι-χέρι, καθώς η περιορισμένη ανανέωση του R αντανακλάται και στο RX.

Οι αλλαγές για το νέο μοντέλο συμπυκνώνονται σε επαναρρύθμιση των αναρτήσεων για πιο σφικτή λειτουργία.

Το ανεστραμμένο πιρούνι Showa AG2 με διάμετρο καλαμιών 49 mm, που βασίζεται στο εργοστασιακό μπροστινό που τρέχουν οι ομάδες της Honda στο Ιαπωνικό πρωτάθλημα ΜΧ, έχει περάσει από ένα revalving με στόχο σφικτότερες υδραυλικές αποσβέσεις.

Στην πορεία αυτή η διαδρομή του αυξήθηκε κατά 5 mm, στα 310, ενώ οι διαθέσιμες ρυθμίσεις για την επαναφορά φτάνουν στις 13 (από 14 στο προηγούμενο μοντέλο), ενώ για τη συμπίεση παραμένουν 14.

Στο αμορτισέρ Showa MKE AF2 αντίστοιχα οι αλλαγές φέρνουν μεγαλύτερο εύρος ρύθμισης για την επαναφορά, ενώ η συμπίεση προσφέρει ελαφρώς μειωμένο αριθμό ρυθμίσεων για αργή και γρήγορη συμπίεση.

Το πακέτο ηλεκτρονικών του παραμένει ως είχε, με 3 χαρτογραφήσεις του κινητήρα επιλέξιμες μέσω του κουμπιού Engine Mode Select Button, HSTC traction control που ρυθμίζεται σε 3 επίπεδα και Launch Control που επίσης προσαρμόζεται σε τρία επίπεδα, ανάλογα με το έδαφος στο οποίο θα γίνει η εκκίνηση.

Το Honda CRF450RX του 2022 δεν έχει καμιά εξωτερική αλλαγή στην εμφάνισή του, γεγονός που μάλλον εξηγεί γιατί η Honda δημοσιεύει την παρουσίασή του με τις ίδιες φωτογραφίες του CRF450RX του 2021 – όπως άλλωστε έκανε και με το CRF450R.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon