.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 21:10

Ηonda Ace 110 – Μια πραγματική… Africa!

 

Ίσως το φθηνότερο μοντέλο του Big-H

 

 

Μπορεί να μην μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα μοτοσυκλετιστικού ενδιαφέροντoς site αλλά πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε επισήμως στη Νιγηρία το νέο Ace 110,  ένα πολύ απλό μοτοστυκλετάκι -  commuter το οποίο με τα specs που έχει θα καταδικαζόταν τρεις φορές σε θάνατο στην Ευρωπαϊκή αγορά, των Euro 4 προδιαγραφών.

Αερόψυκτός κινητήρας 110 κ.εκ. τροφοδοτούμενος με καρμπιρατέρ (τα θυμάστε τα καρμπιρατέρ αλήθεια;) ταμπούρα για φρένα μπροστά και πίσω, μόνο μανιβέλα για την εκκίνηση και σχεδίαση που προφανώς εξυπηρετεί την πρακτικότητα παρά την κομψότητα.

honda ace 110 a

Αντί για μαρσπιέ συνεπιβάτη, υπάρχει μια κατασκευή με σιδεριές που σχηματίζουν μια πλατφρόρμα, η οποία επίσης μπορεί να λειτουργήσει και για την στήριξη και το δέσιμο αντικειμένων και εμπορευμάτων…. θα έχετε δει τι μεταφέρουν με δίτροχα σε χώρες της ΝΑ Ασίας αλλά και της Αφρικής.

Το κόστος του Ace 110, που κατασκευάζετε στη Νιγηρία,  είναι 600 δολάρια, δηλαδή 511 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία (11/2017) ανάγοντας το μοτοσυκλετάκι αυτό ως το πιο προσιτό μοντέλο της Honda.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς γιατί ασχολούμαστε με ένα μοντέλο που αφορά την αγορά της Νιγηρίας , το οποίο μοιάζει να ξεπήδησησε από την λίθινη εποχή.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι κάπως έτσι αντιλαμβάνεται κανείς το τι σημαίνει παγκοσμιοποιημένη αγορά και το πως λειτουργούν οι εταιρείες μέσα σε αυτή.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα η Honda, που από τη μια συμμετέχει στα MotoGP κερδίζοντας πρωταθλήματα  και από την άλλη δραστηριοποιείται σε αγορές όπως αυτή της Νιγηρίας.

Ο δεύτερος λόγος, είναι ότι ακόμα και στις μέρες μας, έχουμε σε εξέλιξη (σε άλλη ήπειρο και με ελαφρώς άλλα δεδομένα) το story που έκανε την Honda αυτό που είναι σήμερα. Όπου C50 παπί, βάλτε το Ace 110.

Είμαστε 100% σίγουροι ότι το συγκεκριμένο μοτοσυκλετάκι, όσο και αν δεν γυρίζουμε να του ρίξουμε ούτε… βλέφαρο, θα εξυπηρετήσει αγόγγυστα και επί σειρά ετών χιλιάδες Νιγηριανούς, θα υπομείνει ανελέητα φορτώματα και ατελείωτο κοπάνημα στο οδικό δίκτυο κακής ποιότητας, θα ζήσει οικογένειες, θα μεταφέρει αρρώστους στα νοσοκομεία, παιδιά στα σχολεία τους κα γενικά θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής πολλών ανθρώπων σε αυτό το μακρινό αφρικανικό κράτος.

Ότι έκανε δηλαδή και το παπί, πριν πολλές δεκαετίες…    

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 14:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2017 - Honda NC 750 S Honda CB4 Interceptor - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon