.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 22:29

EICMA 2016: Honda X-ADV 2017

 

Every road, is my road!

 

Με το μότο, "Every road is my road", παρουσιάστηκε επίσημα το νέο adventure... scooter της Honda, με την ονομασία X-ADV.

Όχημα ελεύθερου χρόνου


Το νέο X-ADV αιωρείται ανάμεσα στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και του scooter, με τις δυνατότητες οδήγησης εκτός δρόμου - εξ ου και ο χαρακτηρισμός adventure.

Τι είναι όμως το X-ADV και από που προήλθε; Προφανώς από την όλο και αυξανόμενη ζήτηση scooter με δυνατότητες μοτοσυκλέτας, η οποία είναι και υπεύθυνη για την ενιαία πλατφόρμα από την οποία προέκυψαν τα NC 750X, Integra και NC750S, το 2012. Πέντε χρόνια μετά, η Honda βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα για να παρουσιάσει μία διαφορετική εκδοχή που θα προσφέρει αυτή την άνετη μετακίνηση σε ευρύτερες διαδρομές, ακόμη και εκτός δρόμου!
Το νέο X-ADV σχεδιάστηκε στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Honda στην Ρώμη - μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι είναι σχεδιασμένο απευθείας για την ευρωπαϊκή αγορά.

Η Honda δηλώνει μάλιστα πως πρόκειται για ένα νέο είδος μοτοσυκλέτας το οποίο θυμίζει έντονα της κατηγορία SUV των αυτοκινήτων - sport utility vehicle ή suburban utility vehicle. Ως τέτοιο, θα πρέπει να μπορεί να καλύψει καθημερινές μετακινήσεις αλλά και εξορμήσεις κάθε τύπου. Ο κυβισμός των 745 κυβικών εκατοστών, το επιτρέπει. Το X-ADV χρησιμοποιεί τον ίδιο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα χωρητικότητας 745 κυβικών εκατοστών και απόδοσης 54 ίππων, που συναντήσαμε στην σειρά NC και καλύπτει τις προδιαγραφές Euro4. Με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Dual Clutch Transmission, χωρίς διαφορές σε ρυθμίσεις ή απόδοση ή κάποιον έξτρα χάρτη για off road χρήση.

Εξέλιξη της πλατφόρμας


Επεμβαίνοντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά, με μικρότερο ίχνος κατά 6 χιλιοστά από τα προαναφερθέντα, μακρύτερο μεταξόνιο κατά 50 χιλιοστά, όντας ελαφρώς φαρδύτερο, ψηλότερο και μακρύτερο, το νέο X-ADV δείχνει περισσότερο σαν ένα project που βασίστηκε στα ''ψηλότερα'' χαρακτηριστικά του NC 750X, με το κοστούμι του scooter Integra.

Η θέση οδήγησης του νέου X-ADV έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την όρθια στάση σώματος, κι έτσι, το ύψος σέλας στα 820mm δεν θα δυσκολέψει στις καθημερινές μετακινήσεις, ενώ το τιμόνι στα 910mm δηλώνει πως όταν ο αναβάτης βρεθεί όρθιος, θα μπορεί να οδηγήσει άνετα.
Το μπροστινό σύστημα είναι ανεστραμμένο διαμέτρου 41mm και διαθέτει φυσίγγιο στα εσωτερικά του, απ' όπου και ρυθμίζονται η προφόρτιση των ελατηρίων και η απόσβεση επαναφοράς.

Πίσω συναντάμε ένα ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση ελατηρίου αμορτισέρ, το οποίο καταλήγει στο αλουμινένιο ψαλίδι μέσω μοχλισμού Pro-Link.
Οι διαδρομές τους είναι αυτές του NC 750X, στα 153.5mm για μπροστά και 150mm για πίσω.
Το νέο X-ADV χρησιμοποιεί ακτινωτούς τροχούς 17 και 15 ιντσών μπροστά και πίσω, με τις ακτίνες να βρίσκονται στο εξωτερικό των στεφανιών, ώστε τα ελαστικά να είναι χωρίς σαμπρέλλα - Tubelless. Οι διαστάσεις του είναι 120/70 R17 και 160/60 R15 για μπροστά και πίσω.

Εκεί που λέγαμε ότι στα Integra θα χρειαζόμασταν και δεύτερο δίσκο φρένων μπροστά, αυτός έκανε την εμφάνιση του σε διάσταση 310 χιλιοστών, στο X-ADV. Δύο δίσκοι φρένων λοιπόν, και μάλιστα με ακτινικής τοποθέτησης τετραέμβολες δαγκάνες της Nissin, με ABS!
Είναι επίσης εξοπλισμένο με ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε πέντε θέσεις χωρίς εργαλεία, η οποία μεταβάλει το ύψος κατά 136 χιλιοστά και 11° σε κλίση, για καλύτερη προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Διαθέτει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 21 λίτρων κάτω από την σέλα που χωράει άνετα ένα κράνος διπλής χρήσης με γείσο, ενώ στον χώρο αυτό υπάρχει φωτισμός LED αλλά και πρίζα 12V.

Εξοπλισμός adventure

Φωτισμός LED υπάρχει τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω φανάρι, ενώ η Honda έχει τοποθετήσει και σύστημα Smart Key - μαγνητικό κλειδί που αρκεί να βρίσκεται στην τσέπη του αναβάτη για να πάρει μπροστά. Το κλειδί αυτό εκτός ότι βάζει μπροστά τον κινητήρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενεργοποιήσει τα φλας από μακριά.

Τα LED φλας είναι μικρά σε διαστάσεις, η οθόνη LCD είναι στο στυλ του αγωνιστικού CRF450 Rally και προβάλει όλες τις πληροφορίες στον αναβάτη σχετικά με ταχύτητα, οδόμετρο, ταχύτητες, ενδείξεις κινητήρα, κ.α. Μία ξεχωριστή οθόνη που βρίσκεται δίπλα στο τιμόνι ενημερώνει για τα φλας και το κλείδωμα του parking όταν είναι σταματημένο.
Το νέο X-ADV διαθέτει πλαστικές προστατευτικές χούφτες που είναι στο ίδιο στυλ με του CRF1000L Africa Twin για προστασία από βροχή και αέρα, αλλά και πτώσεις. Μία λεπτή αλουμινένια ποδιά πάχους 2,5 χιλιοστών προστατεύει από τις πέτρες, στο κάτω μέρος του κινητήρα. Το κεντρικό stand ανήκει στον standard εξοπλισμό και διαθέτει αισθητήρα ανύψωσης ώστε να στέκεται σε σημεία με κλίσης χωρίς τον φόβο πτώσης.

Η Honda έχει δημιουργήσει μία σειρά από αξεσουάρ που περιλαμβάνουν δύο βαλίτσες top case χωρητικότητας 45 και 35 λίτρων, με αλουμινένια εμφάνιση, πίσω βάση για την βαλίτσα, προστατευτικές μπάρες για τα πλαϊνά και τα πόδια, προβολάκια, καθώς και αλουμινένια επένδυση για το πάτωμα.
Το νέο X-ADV θα παράγεται σε δύο standard χρωματισμούς, ασημί Digital Silver Metallic και ασημί Matt Bullet Silver, καθώς και δύο special χρωματισμούς, Τρικολόρε - Pearl Glare White – όπως στο Africa Twin και Victory Red – κόκκινο όπως της οικογένειας CRF. Τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Honda
Μοντέλο X-ADV
Αντιπρόσωπος ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ
Τιμή Αναμένεται
Εγγύση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος, δικύλινδρος εν σειρά, SOCH
Χωρητικότητα (cc) 745cm3
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 77 x 80mm
Συμπίεση (:1) 10.7: 1
Τροφοδοσία PGM-FI electronic fuel injection με σώματα ψεκασμού 36mm
Ανάφλεξη Ψηφιακή 
Εκκίνηση Μίζα
Μπαταρία 12V/11AH
Συμπλέκτης Υδραυλικός, DCT - Dual Clutch Transmission)
Μετάδοση 6 σχέσεων DCT- αυτόματο
Πρωτεύουσα 1.921
Σχέσεις ταχυτήτων  
1 2.81
2 1.89
3 1.45
4 1.2
5 1.03
6 0.84
Δευτερεύουσα σχέση 2.294
Τελική μετάδοση Αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος Τύπου διαμάντι
Μήκος  (mm) 2.245
Πλάτος  (mm) 910
Ύψος  (mm) 1375
Μεταξόνιο (mm) 1.590
Γωνία κάστερ 27°
Ίχνος  (mm) 104
Πλήρης στροφή 3m
Ύψος σέλας  (mm) 820
Απόσταση εδάφους  (mm) 162
Βάρος  (kg) 238
Ρεζερβουάρ  (lt) 13.1litres
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα, διάμετρος 41mm διαδρομή 153.5
Πίσω Μονό αμορτισέρ με μοχλισμό, διαδρομή 150mm (120)
   
Τροχοί  
Μπροστά Χυτοί αλουμινίου 17x3,5
Πίσω Χυτοί αλουμινίου 15x4,5
   
Ελαστικα  
Μπροστά 120/70-17
Πίσω 160/60-15
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκοι διαμέτρου 310mm με ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες  τεσσάρων εμβόλων και δικάναλο ABS
Πίσω Δίσκος 240mm με δαγκάνα ενός εμβόλου και δικάναλο ABS
   
Επιδόσεις εργοστασίου  
Ιπποδύναμη (hp / rpm) 54,8 / 6.250
Ροπή (kgm / rpm) 6,9 / 4.750

Φωτογραφίες Studio

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Φωτογραφίες αξεσουάρ

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 09:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο Honda CBR250RR 2017 EICMA 2016: Honda CRF250L 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon