.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 10:08

Η Ducati «τελειώνει» τους V2 - «Μόνο V4 στα δυνατά μας μοντέλα»

Τα σχέδια της για το μέλλον ανακοίνωσε η Ducati, αλλάζοντας τα δεδομένα όσον αφορά τους κινητήρες της, ενώ δεν κρύβει ότι σκοπεύει να γίνει η «πιο ποθητή μάρκα μοτοσυκλετών στον κόσμο».

Η Ducati διανύει τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας της, βλέποντας τις πωλήσεις της να χτυπούν νέα ρεκόρ την μία χρονιά μετά την άλλη, αλλά και το σήμα της να αναβαθμίζεται σε premium και να χτυπά νέα επίπεδα desirability. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν άνθρωποι της Ducati στο βρετανικό Motorcycle News, ο ρόλος των παραδοσιακών V2 κινητήρων για την εταιρεία αλλάζει, με τους V4 να περνάνε στο προσκήνιο.

Ο project manager του Diavel V4, Stefano Tarabusi, δήλωσε συγκεκριμένα: «Η πλατφόρμα V4 είναι πολύ σημαντική. Η Ducati έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει πόρους στην πλατφόρμα αυτή, γιατί πιστεύουμε ότι σε αυτή θα βασιστεί το μέλλον μας. Προς το παρόν η στρατηγική μας είναι να έχουμε έναν V4 κινητήρα σε όλα τα κορυφαία μας μοντέλα και οι V2 θα μείνουν στα μεσαία μοντέλα μας. Είναι μία τεχνική επιλογή, διότι κάτω από 150-155 ίππους, ο καλύτερος συμβιβασμός είναι ο δικύλινδρος.»

Μάλιστα ο Tarabusi, ερωτηθείς για το αν θα δούμε Ducati XDiavel V4, που προς το παρόν έχει τον παλιό V2 κινητήρα των 1.262 κ.εκ., δεν το αρνήθηκε και… πλαγίως, το επιβεβαίωσε στους Βρετανούς: «Ένα κι ένα κάνουν δύο, είναι ένα λογικό συμπέρασμα»

Στόχος να γίνει η Ducati το πιο ποθητό σήμα μοτοσυκλέτας στον κόσμο

Ο αντιπρόεδρος τομέα After Sales και πωλήσεων της Ducati παγκοσμίως, Francesco Milicia, συμπλήρωσε τις δηλώσεις του Tarabusi γενικεύοντας την εικόνα: «Προσπαθούμε να εκτελέσουμε το όνειρο και το όραμα μας, που είναι να κάνουμε τις Ducati την πιο επιθυμητή μάρκα μοτοσυκλετών. Προσπαθούμε να το κάνουμε προσφέροντας την καλύτερη εμπειρία και το καλύτερο προϊόν που μπορούμε. Για να παράγεις καλά προϊόντα, χρειάζεσαι επενδύσεις. Για να κάνεις επενδύσεις, χρειάζεσαι μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Ανοίξαμε πάνω από 200 αντιπροσωπείες και αυτό στηρίζει την ανάπτυξη μας. Η εταιρεία δεν ήταν ποτέ τόσο δυνατή όσο είναι τα τελευταία 2 με 3 χρόνια».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 10:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon