.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2025 11:12

Phelon & Moore Capetown 7X Limited Edition - Ντεμπούτο με υπογραφή Pininfarina στην EICMA 2025

Η αναβίωση μιας ιστορικής κατασκευάστριας μοτοσυκλετών από την Αγγλία θα γίνει στην έκθεση του Μιλάνου με μια adventure σε πολύ περιορισμένη παραγωγή.

Η Phelon & Moore ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που κατασκεύασε μοτοσυκλέτες στην Αγγλία, με δραστηριότητα από το 1904 ως το 1967 όταν έκλεισε για τελευταία φορά τις πύλες του εργοστασίου της στο Yorkshire, έχοντας στο μεταξύ μετονομαστεί σε Panther από τα μέσα της δεκαετίας του 1920.

Η επιστροφή της στα σύγχρονα δρώμενα της βιομηχανίας Μοτοσυκλέτας γίνεται με μια πιο παγκοσμιοποιημένη μέθοδο, όπως την περιγράφει η ίδια η Phelon & Moore: δυτικοί επενδυτές, τεχνολογία από Άνω Ανατολή.

Αυτή θα γίνει σε περίπου έναν μήνα στην μεγάλη διεθνή έκθεση του Μιλάνου, EICMA 2025, όπου η Phelon & Moore Motors θα αποκαλύψει την πρώτη της νέα μοτοσυκλέτα μετά από τουλάχιστον έξι δεκαετίες. Το όνομά της Capetown 7X και σε πρώτη φάση θα μας συστήσει σε μια Limited Edition που θα κατασκευαστεί σε 595 αριθμημένα κομμάτια.

Το Capetown 7Χ είναι ένα adventure μοντέλο για το οποίο δεν αποκαλύπτεται τίποτε όσο αφορά στην τεχνική του βάση, πέραν του ότι σχεδιαστικώς φέρει τη βαριά υπογραφή του ιταλικού οίκου Pininfarina. Προλογίζοντας το νέο της μοντέλο με τη φράση "built for everything, designed for the few" (φτιαγμένο για όλα, σχεδιασμένο για λίγους), αντιλαμβανόμαστε πως αυτό που θα αντικρύσουμε στο Μιλάνο θα είναι ένα μοντέλο μάλλον για βαθιές τσέπες - περίπου στη λογική που η MV Agusta πρώτα παρουσίασε την εκλεκτή έκδοση LXP Orioli και αργότερα τη βασική έκδοση παραγωγής Enduro Veloce.

Η Phellon & Moore μας λέει πως το Capetown φτιάχτηκε για να τιμήσει την 95η επέτειο από την ίδρυση της Pininfarina, έχει εξελιχθεί σε αεροσήραγγα για βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση, χρησιμοποιεί κορυφαία (premium) υλικά και θα ντύνεται με αποκλειστικά γραφικά προς τιμήν του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου και της επετείου του.

Από κει και πέρα μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για το ποιόν του μοντέλου, με το 7 στο όνομα να μας δίνει ίσως μια εικόνα του κυβισμού του κινητήρα του. Όταν ακούμε δε για "τεχνολογία από την Άπω Ανατολή", η πρώτη σκέψη πάει αναπόφευκτα στην Κίνα αν και τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται - βλέπε λ.χ. Fantic με κινητήρες Yamaha. Πιθανότατα πάντως πρέπει να μιλάμε για έναν κινητήρα με επαρκή δύναμη ώστε να έχει νόημα η συζήτηση περί αεροδυναμικής και εύλογα περιμένουμε το μοντέλο να ντύνεται με τον αφρό της ιταλικής παραγωγής στα περιφερειακά του.

Το ντεμπούτο της μοτοσυκλέτας της Phelon & Moore θα γίνει στην έκθεση EICMA 2025 και στο περίπτερο της εταιρείας (Σάλα 14 - Περίπτερο E20) δίπλα στο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο Battista της Pininfarina που θα είναι εκεί για να τιμήσει την επέτειό της.

Μείνετε ενήμεροι με τις εξελίξεις της Phelon & Moore μέσω της ιστοσελίδας της, στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε για να μαθαίνετε άμεσα κάθε εξέλιξη γύρω από την πρώτη της σύγχρονη μοτοσυκλέτα: phelonandmoore.com.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2025 11:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon