.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 13:40

Kramer Super Hooligan Concept 2024 – Αρρωστημένο «γυμνό» μόνο για πίστα

Τι παίρνεις όταν «γδύσεις» μια ήδη ακραία supersport μοτοσυκλέτα ποιότητας μπουτίκ; Ένα από τα πιο ποθητά naked που έχεις δει ποτέ σου, με «καρδιά» KTM.

Η Kramer είναι γνωστή τοις πάσι, για τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες που κατασκευάζει, με βασικούς άξονες την υψηλή απόδοση και το εξαιρετικά χαμηλό βάρος. Από την δουλειά της Kramer, άλλωστε, εμπνεύστηκε η KTM, για να παράξει το συλλεκτικό RC8, με «βάση» την GP2-890R. Για τους ακόμα πιο μερακλήδες, υπάρχει και η GP2-890RR. Για όσους ονειρεύονται κάτι διαφορετικό, παρουσιάστηκε και το Super Hooligan, αλλά ως concept, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε και πως θα γίνει διαθέσιμο.

Πρόκειται για μία naked μοτοσυκλέτα, μια κατηγορία που έχει πάρει... πάρα πολύ τα πάνω της, τα τελευταία χρόνια. Βασίζεται μηχανολογικά, στην GP2-890RR της Kramer, με κινητήρα τον LC8c της KTM, αλλά άγρια πειραγμένο. Με νέα εξαρτήματα, υψηλότερες στροφές και τις ανάλογες επεμβάσεις στο λογισμικό, ο κινητήρας φτάνει τα 138 άλογα και γυρίζει μέχρι τις 11.500 στροφές! Η ροπή βρίσκεται στο επίπεδο των 10,2 kgm στις 8.200 στροφές.

Τα περιφερειακά της μοτοσυκλέτας προκαλούν σιελόρροια: Αναρτήσεις WP Apex Pro πλήρως ρυθμιζόμενες, σφυρήλατες ζάντες Dymag, φρένα Brembo Stylema και τιμόνι, αντί για κλιπόν, ενώ τα fairing έχουν... πάει περίπατο. Χτισμένο πάνω σε ένα πλαίσιο από χρωμιο-μολυβδαινούχο ατσάλι, το Super Hooligan ζυγίζει μόλις 142 κιλά. Ένα είναι σίγουρο: Αν τυχόν το μοντέλο πάρει το πράσινο φως για παραγωγή, θα απευθύνεται σε ελάχιστους και η τιμή του θα είναι... για καρδιακά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 13:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon