.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 13:03

Arc Vector – Νέο teaser με συναρπαστικές πληροφορίες

Μάλλον ετοιμαζόμαστε για μια νέα εμπειρία οδήγησης

Πριν περίπου δύο εβδομάδες έφτασε στο ηλεκτρικό μας ταχυδρομικό κουτί μια ανακοίνωση για μια επερχόμενη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θα παρουσιαστεί στις 6 Νοεμβρίου στο Μιλάνο και υπόσχεται να μας εισάγει στην επόμενη μέρα της δίτροχης τεχνολογίας.

Το δεύτερο teaser που μας ήρθε σήμερα, εκτός από άλλη μια σκοτεινή εικόνα με μυρουδιά μοτοσυκλέτας, ξεκινά όσο πιο παραδοσιακά μπορεί, με πομπώδεις εκφράσεις για «εξωτικά υλικά», φουτουριστικό σχεδιασμό που «κόβει την ανάσα» (όχι, δεν ήρθε από το Star Channel το δελτίο Τύπου), αντικομφορμιστική σχεδίαση και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένους αναβάτες και, φυσικά, για «την πιο προχωρημένη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που έχει εμφανιστεί ποτέ στην αγορά», φτιαγμένη από οραματιστές κλπ.

Πρέπει να έχουμε όλοι διαβάσει καμιά πεντακοσαριά φορές τέτοια δελτία Τύπου για διάφορα προϊόντα, μεταξύ αυτών και μοτοσυκλέτες, με πηχυαίους τίτλους για επαναστάσεις που στο τέλος συρρικνώνονται σε ένα νέο χρώμα ή δύο άλογα παραπάνω.

Μόνο που εδώ υπάρχει κάτι διαφορετικό.

Η Arc εξαρχής μιλούσε για ένα πρωτοποριακό Human Machine Interface (HMI), αλλά αυτό από μόνο του δεν έλεγε και πολλά – λ.χ. το Noodoe της Kymco ή οποιοδήποτε άλλο τέτοιο σύστημα συνδεσιμότητας λογίζεται ως ΗΜΙ. Μέχρι που διαβάζουμε τη φρέσκια πληροφορία που μας χαρίζει η Arc: το Vector θα παρουσιαστεί μαζί με το κράνος Zenith και τη μοτοσυκλετιστική στολή Origin, για ένα σύνολο που όντως υπόσχεται πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί.

arc teaser 800

Μεταφράζουμε αυτούσια από το δελτίο Τύπου:

«Για πρώτη φορά [η μοτοσυκλετιστική εμπειρία] περνάει σε άλλο επίπεδο, αποτελούμενη από ένα έξυπνο τζάκετ με απτική τεχνολογία αισθητήρων και ένα κράνος με heads-up display (HUD) εμπνευσμένο από την αεροπορική τεχνολογία.

«Για παράδειγμα, φανταστείτε τον ώμο του αναβάτη να δονείται προειδοποιώντας τον για ενδεχόμενο κίνδυνο, ή το ίδιο το τζάκετ να ενισχύει την αίσθηση ενθουσιασμού σε μια δυναμική βόλτα, την ώρα που οι πληροφορίες προβάλλονται μπροστά του ώστε να μάτια να παραμένουν πάντα στον δρόμο.

«Το Arc Vector είναι μια χειροποίητη μοτοσυκλέτα με μια ελαφριά ανθρακονημάτινη δομή και μια ευφυέστατα κομψή μπαταρία-μονοκόκ.»

Ορίστε;

Ίσως ο ιδρυτής και αφεντικό της Arc, Mark Truman, να μας διαφωτίσει περισσότερο:

«Στην Arc συγκεντρώσαμε τεχνολογίες ως τώρα ανεξερεύνητες από τους κατασκευαστές για να μετασχηματίσουμε τον τρόπο που καβαλάμε. Το Arc Vector ικανοποιεί αυτού από μας που σπάνια ικανοποιούνται, αυτούς που ψάχνουν διαρκώς για έναν άλλο δρόμο, μιαν άλλη οπτική. Αντιλαμβανόμαστε πως πρέπει να είμαστε διαφορετικοί, καλύτεροι και να προκαλούμε διαρκώς το καθεστώς.»
Έχοντας φτιάξει μια ομάδα από ανθρώπους με εργασιακό παρελθόν σε εταιρείες και χώρους όπως οι Aston Martin, KTM, Ducati, Triumph, MotoGP και F1.

«Η αισθητήρια εμπειρία που προσφέρει αυτή η μηχανή, με τους απτικούς της ενισχυτές και το HUD κράνος δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Πολλοί με ρωτούν αν αυτό θα αποσπά την προσοχή, αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο. Η τεχνολογία απελευθερώνει τις αισθήσεις σου, γιατί απομακρύνει τις αιτίες απόσπασης της προσοχής σου.

«Μπορείς να ρυθμίσεις τη μοτοσυκλέτα σε διαφορετικά modes και το αγαπημένο μου είναι το Euphoric Mode (Ευφορικό). Μπορείς να παίζεις μουσική καθώς οδηγείς και το τζάκετ Origin θα την παίζει μέσα σου! Φανταστείτε το μπάσο σε ένα κλαμπ, μπορεί να κάνει τις τρίχες στον σβέρκο σου να ανασηκωθούν. Αυτή είναι τεχνολογία που ως τώρα είχαμε δει μόνο στον κόσμο της διασκέδασης και εμείς τη βελτιώσαμε. Δουλεύουμε με 15 τεχνολογικούς συνεργάτες και προμηθευτές και είναι οι καλύτεροι στους τομείς τους.»

Εντάξει κύριε Truman, μας τράβηξες την προσοχή για τα καλά.

Η εταιρεία του, με έδρα στο Κόβεντρι της Αγγλίας, θα παρουσιάσει το Arc Vector μαζί με το Origin μπουφάν και Zenith κράνος στις 6 Νοεμβρίου στην EICMA 2018 στο Μιλάνο, όπου μαζί θα μάθουμε και τις απαραίτητες πληροφορίες για τεχνικά χαρακτηριστικά, επιδόσεις και λοιπά τετριμμένα που είθισται να απασχολούν εμάς τους μοτοσυκλετιστές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 13:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon