.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 12:03

Ather Energy, νέο ηλεκτρικό σκούτερ από Ινδία

 

Σε δύο εκδόσεις και δώρο οι φορτίσεις

 

Οι νέες εταιρείες που φτιάχνουν οικονομικώς προσιτά ηλεκτρικά σκούτερ ξεπηδούν η μια πίσω από την άλλη στην Ινδία και τη ραδγαία αναπτυσσόμενο αγορά της. Το νέο όνομα που προστίθεται στη μακρά λίστα είναι η Ather Energy με έδρα στην πόλη Bengaluru, η οποία ξεκινά την παραγωγή ενός αστικού σκούτερ με την κωδική ονομασία 450. Πρόκειται για ένα σκουτεράκι με σύγχρονες γραμμές, εξοπλισμένο με τηλεσκοπικό πιρούνι, μονό αμορτισέρ, δύο δισκόφρενα και συνδυασμένη φρένα.

Τροφοδοτείται από μια μπαταρία Li-ion κατασκευής Ather, χωρητικότητας 2.4 kWh / 51.1 V που φορτίζει στο 80% σε κάτι παραπάνω από 2.5 ώρες ή στο 100% σε 4 ώρες και 18 λεπτά. Αυτά με το οικοκιακό δίκτυο, διαφορετικά με έναν ταχυφορτιστή η δουλειά γίνεται με ρυθμό 1 χιλιόμετρο αυτονομίας ανά λεπτό.

Το 450 ξεχωρίζει από τη μεγάλη επτάιντση οθόνη touchscreen στο τιμόνι, η οποία φυσικά και συνδέεται μέσω Bluetooth με έξυπνες συσκευές και ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ποια πληροφορία θα εμφανίζεται στα όργανά του. Επιπλέον, το σκούτερ έρχεται φορτωμένο με το δικό του GPS, οπότε η πλοήγηση στην πόλη γίνεται εύκολη και πρακτική.

Από πλευράς ισχύος, το brushless DC ηλεκτρικό μοτέρ του 450 αποδίδει κατά μέγιστο 5.4 kW (7.2 hp) για τελική ταχύτητα 80 km/h. Η Ather διαθέτει επίσης μια ηπιότερη (και φτηνότερη) εκδοχή, το 340 με μικρότερη μπαταρία 1,92 kWh, μέγιστη απόδοση 4.4 kW (5.9 hp) και τελική 60 km/h.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της Ather αφορά στο δίκτυο φόρτισης που σχεδιάζει. Αρχικά χτίζοντας στην πόλη της, Bangaluru, η εταιρεία ισχυρίζεται πως σύντομα θα υπάρχει ένας φορτιστής της σε δημόσιο χώρο το πολύ σε 4 χιλιόμετρα απόσταση. Οι πελάτες της θα απολαμβάνουν δωρεάν φόρτιση για τους πρώτους έξι μήνες και μετά τους προσφέρει ένα πλάνο κάλυψης με χαμηλό κόστος (περίπου 9 ευρώ ανά μήνα) που καλύπτει φορτίσεις επ’ αόριστο, ανταλλακτικά και σέρβις.

Οι σταθμοί φόρτισης ωστόσο δε θα είναι αποκλειστικά της Ather, καθώς κάθε ηλεκτρικό όχημα θα μπορεί να φορτίσει εκεί, επί πληρωμή εννοείται.

Η Ather δέχεται προπαραγγελίες στην Ινδία για το σκούτερ της με τιμές €1,583 για το 450 και €1,393 για το 340. Οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για τον Αύγουστο και θα συνεχίσουν σε τρεις παρτίδες ως και τον Μάρτιο του 2019. 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 12:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ONYX – Ηλεκτροκίνητα… παπιομοτοποδήλατα! Gemini Tapo 50 4Τ »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon