.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 12:58

Eccity - Mια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα "τρίτροχο scooter"

 

Hλεκτροκίνητο μοντέλο με δύο πίσω τροχούς, παρουσιάζεται στην EICMA

 

H Eccity, είναι μια γαλλική εταιρεία που παράγει δίτροχα ηλεκτροκίνητα scooter αλλά αυτό πρόκειται σύντομα να αλλάξει, όπως βλέπουμε στο σχετικό teaser video.

Aναφερόμαστε φυσικά στο “δίτροχα”, αφού στο περίπτερο της Εccity στην EICMA θα φιγουράρει το πρώτο τρίτροχο μοντέλο της εταιρείας, το οποίο θα έχει μια ιδιαιτερότητα που το καθιστά ξεχωριστό από τα υπόλοιπα αντίστοιχα scooter της αγοράς.

Συγκεκριμένα το μοντέλο αυτό θα είναι ηλεκτρικό, θα στρίβει με κλίσεις αλλά το ζεύγος των τροχών θα βρίσκεται πίσω, αντί για μπροστά, σε μια διάταξη που θυμίζει τα Honda Gyro-X.

Σε αντίθεση βέβαια με τα Gyro-Χ, το τρίτροχο της Eccity θα φέρει δύο ανεξάρτητα μονά ψαλίδια στα οποία θα στηρίζονται οι πίσω τροχοί και τα οποία θα κινούνται ανεξάρτητα, επιτρέποντας τις κλίσεις.

eccity 3w eicma1

Από τα πλάνα στο video, στο οποίο αναφέρεται ότι χρειάστηκαν τρία χρόνια εξέλιξης για την σχεδίαση του scooter, βλέπουμε ένα σύστημα αρθρώσεων των ψαλιδιών και μοχλικά  που επενεργούν σε ένα μονό, τοποθετημένο κατά τον διαμήκη άξονα αμορτισέρ.

Επίσης, φαίνεται πως υπάρχει από ένα μοτέρ στον κάθε πίσω τροχό με την κίνηση να μεταφέρεται στον κάθε έναν ανεξάρτητα, κάτι που προφανώς είναι απαραίτητο, αφού πρέπει να υπάρχει διαφορική σχέση στην κατανομή ισχύος και περιστροφής στις στροφές.  

Η αυτονομία του μοντέλου θα είναι 100 χιλιόμετρα, θα υπάρχει όπισθεν και ένα app για κινητά τηλέφωνα, τις λεπτομέρειες και δυνατότητες του οποίου δεν τις γνωρίζουμε ακόμα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 13:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Roberto Curto Honda XADV Project EICMA 2017 - DCR017 “The BRAIN ERASER” »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon