.
Κατηγορία Confederate
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 12:07

H Confederate επιστρέφει με νέο FXDR F-114 Hellcat

Φρέσκο μοντέλο με κινητήρα Milwaukee 8 της Harley-Davidson

Η Confederate Motorcycles μέτρησε πάνω από δυόμιση δεκαετίες στην παραγωγή εκλεκτών, σπάνιων και αλμυρότατων χειροποίητων custom μοτοσυκλετών, πριν οι ιδιοκτήτες της αποφασίσουν να μετονομάσουν την εταιρεία τους σε Curtiss Motorcycles και να εγκαταλείψουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, στρεφόμενοι σε καθαρά ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Καθώς όμως ως brand name η Confederate είχε χτίσει μια καλή δυναμική, δεν άργησε να βρεθεί αγοραστής για το "παραδοσιακό" κομμάτι της στο πρόσωπο της Ernest Lee.

Τώρα η νεοσυσταθείσα Confederate Motorcycles LLC. Ernest Lee δημοσιοποίησε τη νέα της ιστοσελίδα και σε αυτήν έχει ξανά προς πώληση τρία γνωστά και μη εξαιρετέα μοντέλα, τα P-51 Combat Fighter, FA-13 Combat Bomber και F-114 Hellcat, ενώ έχει ήδη εδώ και μερικούς μήνες αποκαλύψει την πρόθεσή της να παρουσιάσει ένα νέο Wraith το 2020.

Confederate P51
Confederate P-51 Combat Fighter

Εξ αυτών, το ενδιαφέρον ελκύεται από το νέο Hellcat, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την τελευταία αναγέννηση της πρώτης μοτοσυκλέτας για το ευρύ κοινό που είχε παρουσιάσει η Confederate πριν από αρκετά χρόνια.

fa 13
Confederate FA-13 Combat Bomber

Ως τώρα, όλες οι βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες της Confederate χτίζονταν γύρω από τον δικύλινδρο V κινητήρα X-Wedge της S&S, ωστόσο το νέο Hellcat του 2019 μας έρχεται με μια φρέσκια κινητήρια μονάδα: τον Milwaukee 8 της Harley-Davidson.

Το νέο F-114 Hellcat δεν έχει μπει ακόμη κανονικά στην παραγωγή, ωστόσο η Confederate έχει ανοίξει φόρμα προπαραγγελιών, όπου ο ενδιαφερόμενος καπαρώνει τη μοτοσυκλέτα του με μια προκαταβολή 5,000 δολαρίων.

Η εταιρεία δηλώνει πως η τελική λιανική τιμή της μοτοσυκλέτας θα είναι γύρω στα 35,000 δολάρια (περίπου €31,000 με ισοτιμία 10/4/2019) και πως τον ερχόμενο Ιούνιο θα ενημερώσει τους υποψήφιους ιδιοκτήτες για την παράδοση των μοτοσυκλετών τους.

Τα λιγοστά δημοσιευμένα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Hellcat αναφέρουν απόδοση 16.5 kg.m ροπής στις μόλις 3,500 σ.α.λ. από τον αερόψυκτο δικύλινδρο των 1,868 cc.

Δείτε το εδώ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 12:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Confederate G3 P-51 Combat Fighter
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon