.
Κατηγορία Brixton
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 10:55

Brixton Crossfire 500 XC - Ο δρόμος σταματά, η βόλτα συνεχίζεται!

Το νέο Crossfire 500 XC από την Brixton Motorcycles ήρθε στην Ελλάδα και διατίθεται αποκλειστικά στους επίσημους αντιπροσώπους του δικτύου της KSR Hellas.

Το Crossfire 500 XC αποτελεί ιδανική επιλογή για εκείνους που αναζητούν υψηλή ποιότητα κατασκευής και τον συνδυασμό της off-road οδήγησης με την αστική μετακίνηση.Τα χαρακτηριστικά και η εμφάνιση του νέου μοντέλου της BRIXTON στη μεσαία κατηγορία κυβισμού, καθιστούν σαφές ότι μπορεί να κινηθεί με άνεση και σε εκτός δρόμου διαδρομές - και μάλιστα χωρίς να χάνει τη χαρακτηριστική για το Crossfire σπορ οδική συμπεριφορά. Οι νέας σχεδίασης ακτινωτές ζάντες με διαστάσεις εμπρόσθιου τροχού στις 19 ίντσες αντί για 17 και αντίστοιχα πίσω στις 17 ίντσες, σε συνδυασμό με νέα προφίλ ελαστικών από την Pirelli, συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στις εκτός δρόμου εξορμήσεις.

crsf4.jpg

Η διαδρομή της ανάρτησης έχει επίσης αυξηθεί κατά 50 mm μπροστά και 130 mm πίσω, γεγονός που μεγαλώνει την απόσταση από το έδαφος. Το τιμόνι έχει ανυψωθεί σημαντικά, καθιστώντας την οδήγηση εκτός δρόμου πιο ελεγχόμενη σε όρθια θέση και την οδήγηση στο δρόμο ακόμη πιο άνετη - τα ελαστικά knee pads μαξιλαράκια στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ παρέχουν μεγαλύτερη άνεση πρόσφυσης στον αναβάτη και καλύτερη αίσθηση της μοτοσυκλέτας, εντός και εκτός δρόμου Το Crossfire 500 XC κατασκευασμένο με προδιαγραφές Εuro 5 είναι εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο χαμηλής κατανάλωσης υδρόψυκτο, δικύλινδρο κινητήρα 35KW (47,6 PS), που λειτουργεί άριστα και εκτός δρόμου, χάρη στο ομαλό και ευρύ φάσμα ροπής του.

crsf0.jpg

Έρχεται με πλούσιο βασικό εξοπλισμό, όπου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, προστατευτική επιφάνεια ψυγείου με το ανάγλυφο Crossfire-X από ανοξείδωτο χάλυβα, πλαϊνές προστατευτικές μπάρες πρόσκρουσης σε μαύρο χρώμα με ειδική επίστρωση μεγάλης αντοχής και προστατευτικό Skid Pad αλουμινίου για επιπλέον προστασία στο κάτω μέρος του κινητήρα! Περαιτέρω νέα στοιχεία στο βασικό εξοπλισμό, είναι το υπερυψωμένο μπροστινό φτερό, ο νέος ανεμοθώρακας και ένας καλύτερα προστατευμένος προβολέας LED.

Σε ό,τι αφορά τα ελαστικά, το 500 XC βασίζεται στην Pirelli με τα Scorpion Rally STR να δημιουργούν τον ιδανικό συνδυασμό επιδόσεων εντός και εκτός δρόμου.

crsf2.jpg

Το ρυθμιζόμενο Upside down εμπρόσθιο πιρούνι και το πίσω αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης και επαναφοράς εξακολουθούν να προέρχονται από την KYB/Kayaba αλλά με μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης. Το σύστημα πέδησης παραμένει ίδιο με αυτό των μοντέλων Crossfire 500-500Χ με δίσκο 320 mm και είναι κατασκευασμένο από τη J.Juan.

Το νέο Brixton Crossfire 500 XC σε χρωματισμό Desert Gold είναι τώρα διαθέσιμο στα €7.395

crsf3.jpg

Ιστοσελίδα Brixton Crossfire 500 XC

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τύπος κινητήρα: Σε σειρά, 2κύλινδρος, 4χρονος, υδρόψυκτος, Κυβισμός 486 cc

Μέγ. Ισχύς: 35 kW (47,6 PS) / 8500 rpm

Μέγ. Ροπή: 43 Nm / 6750 rpm

Μετάδοση: 6-ταχύτητες

Ανάφλεξη: ECU

Εκκίνηση: Ηλεκτρική μίζα

Φρένα εμπρός: Υδραυλικό δισκόφρενο με ABS, δίσκος-Ø320mm

Φρένα πίσω: Υδραυλικό δισκόφρενο με ABS, δίσκος-Ø240mm

Ανάρτηση μπροστά: Aνεστραμμένο πιρούνι, ρυθμίσεις προφόρτισης, απόσβεσης συμπίεσης και απόσβεσης επαναφοράς

Ανάρτηση πίσω τροχού: Mονό αμορτισέρ, ρυθμίσεις προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς

Μπροστινό ελαστικό: 110/80-19

Πίσω ελαστικό: 150/60-17

Ζάντα εμπρός: 2,50x19 (εξωτερικές ακτίνες)

Ζάντα πίσω: 4,25x17 (εξωτερικές ακτίνες)

Βάρος σε κατάσταση λειτουργίας: 195 kg

Μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος: 355 kg

Μήκος: 2164 mm

Πλάτος: 851 mm

Ύψος: 1203 mm

Ύψος σέλας: 839 mm

Μέγιστη χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου: 13,5 L

Μέγιστη ταχύτητα: 160 km/h

Κατανάλωση καυσίμου (ονομαστικά): 4 l/100km

Εκπομπές CO2 (ονομαστικά): 92 g/km

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 10:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon