.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 11:56

BMW G 650 GS - Έρχεται!

 

Η μικρότερη της σειράς GS!

 Με μία νέα μοτοσυκλέτα που διαθέτει στοιχεία από το παλιό καταξιωμένο μοντέλο, F 650 GS, παρουσίασε τη BMW. Το νέο G 650 GS βασίζεται στο πλαίσιο και τον κινητήρα του F και έχει δεχθεί εξωτερικές αλλαγές προκειμένου να περάσει την γραμμή και αλλάξει το πρώτο αρτικόλεξο σε G.

Η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το συγκεκριμένο μοντέλο είναι η δοκιμασμένη του F 650 GS. Το πλαίσιο του είναι το ίδιο ατσάλινο στο οποίο το ρεζερβουάρ καυσίμου βρίσκεται στο πίσω τμήμα, κάτω από την σέλα, και η πλήρωση γίνεται από την δεξιά πλευρά. Το πίσω μέρος έχει διατηρηθεί ίδιο με άνετη και χαμηλή σέλα για δύο επιβαίνοντες, ενώ στο μπροστά μέρος, υπάρχουν σαφείς επιρροές από την τελευταία σειρά F 650 / 800 GS.
Εδώ όμως, η εμφάνιση είναι σαφώς περισσότερο off road και θυμίζει έντονα το R 1200 GS.

Το fering, τα φωτιστικά σώματα, οι χυτοί τροχοί, έρχονται απευθείας από το δικύλινδρο 650, όπως και τα φρένα. Πρόκειται για τροχούς διαμέτρου 19” και 17” κάτι που δίνει επιλογή ασφάλτινων ελαστικών αλλά και πολλών χωμάτινων για off road χρήση. Διαθέσιμο είναι το σύστημα ABS της BMW σαν έξτρα, το οποίο μπορεί να αφαιρείται για χρήση εκτός δρόμου.

Στα υπέρ του η χαμηλή σέλα στα 780mm με εναλλακτική τοποθέτηση χαμηλότερης στα 750mm όπως και ψηλότερης στα 820mm.
Στα έξτρα του θα διατίθενται θερμαινόμενα γκριπ, διπλό σταντ και συναγερμός.

Ο κινητήρας είναι και αυτός δοκιμασμένος σε όλες τις συνθήκες από την χρόνια παρουσία του. Είναι μονοκύλινδρος χωρητικότητας 652 κυβικών και διαθέτει δύο εκκεντροφόρους, τέσσερις βαλβίδες και δύο μπουζί για καλύτερη καύση. Ωστόσο, πλέον τροφοδοτείται από ψεκασμό κάτι που του δίνει την εκπληκτική κατανάλωση των 3,2 λίτρων στα 100χλμ, με ταχύτητα 90χ.α.ω. Νούμερο που την σημερινή εποχή με τις τιμές καυσίμου εκεί που έχουν φτάσει, φαντάζει όνειρο!
Αποδίδει 48 ίππους στις 6.500σ.α.λ. ενώ διατίθεται και έκδοση “κλειστή” στους 34 ίππους για κάποιες χώρες.

Η BMW κατασκεύασε μία μοτοσυκλέτα η οποία είναι ικανή να μεταφέρει δύο επιβαίνοντες σε όλες τις συνθήκες. Το ελαφρύ σύνολο που έχει τελική 170χλμ είναι οικονομικότατο σε κατανάλωση και με το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 14 λίτρων δύναται να ταξιδέψει σε μεγάλες αποστάσεις. Ατού του οι διαδρομές σε επαρχιακούς δρόμους, σε χωμάτινους δασικούς δρόμους αλλά και η καθημερινή μετακίνηση με άνεση και στυλ.


Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW R 1200 R & Classic 2011 BMW naked »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon