.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 20:31

BMW Motorrad R20 concept - Παρουσιάστηκε το "απόλυτο" roadster

Με φόντο τη Villa d'Este στη λίμνη Κόμο, η BMW Motorrad αποκάλυψε το BMW R20 concept.

Για τους Βαυαρούς, αυτή η μοτοσυκλέτα όπως λένε και οι ίδιοι "γιορτάζει την υψηλότερη δεξιοτεχνία και παρουσιάζεται ως η επιτομή της εκφραστικής και δροσερής σχεδίασης, εκλεπτυσμένης μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια." Ως μέρος του περίφημου Concorso d'Eleganza Villa d'Este, η BMW Motorrad παρουσίασε τον αερόψυκτο Big Boxer κινητήρα της ως κεντρικό στοιχείο "γλυπτικής", με το Markus Flasch, επικεφαλής της BMW Motorrad, να περιγράφει την ιδέα ως εξής: "Το BMW R20 concept είναι ένα μηχανικό αριστούργημα, με το Big Boxer στο κέντρο του. Ξεκάθαρα BMW Motorrad." Το κεντρικό στοιχείο του BMW R20 concept όπως προείπαμε συνεχίζει να είναι ο αερόψυκτος κινητήρας Big Boxer, τώρα με κυβισμό στα 2.000 κ.εκ. Για το εν λόγω πρωτότυπο, αναπτύχθηκαν νέα καπάκια κυλινδροκεφαλής, νέο κάλυμμα ιμάντα και νέος ψύκτης λαδιού, προκειμένου να μπορούν να τοποθετηθούν μερικώς... κρυφοί οι σωλήνες λαδιού.

R20B.jpg

Χτισμένο γύρω από το Big Boxer ως το επίκεντρο της οδηγικής απόλαυσης λοιπόν, το ρεζερβουάρ παρουσιάζεται σαν γλυπτό, με το πίσω μέρος περιορίζεται στα βασικά για να τονίσει τις καθαρές γραμμές και τη δύναμη της μοτοσυκλέτας. Το πλαίσιο, το οποίο έχει ανανεωθεί πλήρως αποτελούμενο από σωλήνες χάλυβα χρωμίου-μολυβδαινίου, αποτελεί την κεντρική ραχοκοκαλιά του R20. Στα της ανάρτησης, το δοκιμασμένο Paralever της BMW έχει κατασκευαστεί σε μια νέα έκδοση με δύο βραχίονες, στην οποία το ψαλίδι είναι κατασκευασμένο από ατσάλι χρωμίου-μολυβδαινίου και το γόνατο Paralever από αλουμίνιο. Ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες φρένων από την ISR μπροστά και πίσω φροντίζουν για την πέδηση – με έξι έμβολα μπροστά και τέσσερα έμβολα ανά δαγκάνα φρένου πίσω. 

R20C.jpg

Στο μίνιμαλ πίσω μέρος, οπωσδήποτε ξεχωρίζουμε τον πίσω άξονα μετάδοσης της κίνησης από αλουμίνιο ο οποίος είναι "υιοθετημένος" από το R18, ενώ επιπλέον στο κομμάτι των εντυπώσεων, το σύστημα εξάτμισης 2 σε 2 αποδίδει τον κατάλληλο ηχητικό χαρακτήρα και ολοκληρώνει τέλεια τη σχεδίαση.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 21:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon