.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 23:57

Νέα BMW F 700 GS και BMW F 800 GS 2013!

 

 

Με νέα ηλεκτρονικά συστήματα!

 

 



Όταν η BMW εισήλθε στην μεσαία κατηγορία των On/off με τα F 650 και F 800 GS, ήταν ξεκάθαρη ότι ήθελε να προσφέρει διασκέδαση και ασφάλεια. Συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και για το 2013 προσθέτοντας ηλεκτρονικά βοηθήματα αλλά και νέο κυβισμό.

Νέα δεδομένα


Με τις μοτοσυκλέτες της να κυριαρχούν τα τελευταία πέντε χρόνια, έρχονται αλλαγές στη νέα γενιά που παρουσιάζεται για το 2013. Το F650GS γίνεται F 700GS, ενώ το F 800GS παραμένει ίδιο σε όνομα, δέχεται όμως και αυτό πολλές αλλαγές.
Στα νέα μοντέλα, το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος του συστήματος πέδησης, ABS, θα είναι standard, ενώ σημαντικό νέο είναι η προσθήκη των συστημάτων ελέγχου πρόσφυσης ASC (Automatic Stability Control) και της ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενης ανάρτησης ESA (Electronic Suspension Adjustment), συστήματα που συναντήσαμε στα R 1200GS και θα διατίθενται ως έξτρα.

Αυξημένη ιπποδύναμη

Το F 700GS συνεχίζει να μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα με το 800 και στον ίδιο κυβισμό, στα 798 cc, αλλά η ιπποδύναμή του ανεβαίνει τώρα στα 75 άλογα στις 7,300 σ.α.λ. από τα 71 ανακοινώσιμα άλογα του F 650 GS  και την ροπή να αυξάνεται κατά 2Nm στα 77 77 Nm στις 5.500 σ.α.λ. από75 Nm στις 4.500 σ.α.λ.
Ο κινητήρας του F 700GS βελτιώθηκε έτσι ώστε να προσφέρει πιο δυναμικά χαρακτηριστικά σε κάθε διαδρομή. Οι αλλαγές που έγιναν στα περιφερειακά του F 700GS είναι επίσης σημαντικές. Το νέο 700 έρχεται με δύο δίσκους στο μπροστινό σύστημα φρένων, ενώ το σύστημα ABS θα περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό. Για πρώτη φορά επίσης, τα δικύλινδρα εν σειρά θα χρησιμοποιούν το σύστημα δύο καναλιών ABS της BMW Motorrad.
Οι διακόπτες στα χειριστήρια είναι νέοι, πιο μικροί σε διαστάσεις και πιο βολικοί ενώ νέα σχεδίαση έχει και το ηλεκτρονικό πάνελ των οργάνων, ενώ νέες βάσεις τιμονιού και νέα ζελατίνα διαθέτει το F 700GS. Τα καλύμματα των φλας και του πίσω φαναριού έχουν αλλαχθεί με άλλα που έχουν ελαφριά γκρι απόχρωση.
Οι μόνες αλλαγές που έχουν γίνει στα πλαστικά περιφερειακά αφορούν στα πλαστικά καλύμματα των ψυγείων τα οποία έχουν γίνει πιο επιθετικά και αεροδυναμικά ενώ διαθέτουν και νέα γραφικά. Επιπρόσθετα, η BMW προσφέρει τώρα την δυνατότητα για παραγγελία της μοτοσυκλέτας με μείωση του ύψους των αναρτήσεων, και στο F 800GS που σε συνδυασμό με την χαμηλότερη σέλα, θα βολέψει αρκετούς αναβάτες. Επίσης, η λαβή για την χειροκίνητη ρύθμιση της προφόρτισης ελατηρίου στην πίσω ανάρτηση έχει σχεδιαστεί εκ νέου.

Κορυφαία έξτρα

Για πρώτη φορά στην μικρή σειρά GS η BMW προσφέρει το σύστημα ηλεκτρονικής ρύθμισης των αναρτήσεων. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο αναβάτης θα μπορεί να επιλέξει τις διαθέσιμες ρυθμίσεις, Comfort, Normal ή Sport, κι έτσι να φέρει τη μοτοσυκλέτα στα μέτρα του.
Για πρώτη φορά επίσης συναντάμε το σύστημα Automatic Stability Control – ASC για τον έλεγχο της πρόσφυσης. Το Traction Control της BMW, επεμβαίνει όταν διαγνώσει ολίσθηση του πίσω τροχού, και μειώνει έτσι την απόδοση του κινητήρα επιζητώντας καλύτερη πρόσφυση
 Στον νέο κατάλογο των αξεσουάρ θα πρέπει να αναφερθεί το νέο φαρδύτερο διπλό σταντ, αλλά και το μπροστινό φανάρι LED που είναι διαθέσιμο σαν έξτρα για το F 800GS.
Το F 700GS θα διατίθεται στα χρώματα Red apple metallic, Ostra grey metallic matt και Glacier silver metallic. Αίσθηση ωστόσο μας προκάλεσε ο ένας από τους νέους χρωματισμούς του F 800GS: Kalamata metallic matt, Cordoba blue και Alpine white 3.

Φωτογραφίες F 700GS

Φωτογραφίες F 800GS

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 00:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW K 1600 GT / GTL BMW G 650 GS 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon