.
Κατηγορία Beta
Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 18:20

BETA RR 450 Rally

 


Συμμετέχει στο Dakar

 


Φωτογραφίες: The fuoristrada co


Με την αλλαγή των κανονισμών και την είσοδο των εργοστασιακών ομάδων στην κατηγορία των 450cc, ήταν μία καλή ευκαιρία για πολλές εταιρίες να συμμετάσχουν στο δύσκολο αγώνα του Dakar.  Στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι πιο εύκολο να τρέξει κάποιο εργοστάσιο μιας και οι μοτοσυκλέτες κατασκευάζονται ευκολότερα μιας και βασίζονται κυρίως σε μοντέλα enduro που ήδη υπάρχουν.

Την ευκαιρία της βρήκε η Ιταλική Beta για να δημιουργήσει τη δική της εκδοχή για τον αγώνα Dakar. Μετά την παρουσίαση το 2010 δικού της κινητήρα για τις μοτοσυκλέτες enduro, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα.

Τρείς μήνες πριν, η ομάδα της Beta στο παγκόσμιο enduro που έχει manager τον Jarno Boano, είχε παρουσιάσει στη Γαλλία, στον τελευταίο αγώνα του θεσμού, την πρώτη εκδοχή της Rally 450.

Μία μοτοσυκλέτα βασισμένη στο  RR 450 με τις απαραίτητες αλλαγές για τον αγώνα αντοχής. Το πρώτο στάδιο κατασκευής περιελάμβανε τα δύο μπροστινά εκατέρωθεν τοποθετημένα ρεζερβουάρ κατασκευασμένα από αλουμίνιο, ώστε να φτιαχτεί το καλούπι και να ταιριάξουν όσο γίνεται περισσότερο στη νέα χρήση.

Το πρωτότυπο διέθετε fering ψηλό με διπλά φανάρια, τον απαραίτητο εξοπλισμό για πλοήγηση τοποθετημένο σε νέα βάση, και χαμηλό φτερό στον μπροστινό τροχό για επιπλέον σταθερότητα στα αυξημένα χιλιόμετρα.

Η τελευταία του έκδοση, η οποία θα συμμετάσχει στο Dakar, είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένη. Τα ρεζερβουάρ έχουν λεπτύνει εμφανώς, το fering άλλαξε και θυμίζει πολύ KTM, με τα φανάρια τοποθετημένα κάθετα και το έξτρα ψυγείο λαδιού από κάτω τους. Τα ψυγεία νερού είναι μεγαλύτερα στην γνωστή θέση εκατέρωθεν του πλαισίου, ενώ μικρές αλλαγές έχει δεχθεί ο κινητήρας όσον αφορά την διάρκεια της απόδοσης.
Στο πίσω τμήμα, άλλαξε το υποπλαίσιο το οποίο είναι ισχυρότερο και περιλαμβάνει δύο μικρά ρεζερβουάρ στα πλαϊνά του, με τα έξτρα φώτα στο πίσω τμήμα να συμπληρώνουν την εικόνα.

Με την αλλαγή αυτή, η εξάτμιση κατέβηκε χαμηλά, και περνάει μέσα από την προστατευτική ποδιά του κινητήρα, για να ανέβει ψηλά στο τελείωμά της. Υπάρχουν φαρδύτερα μαρσπιέ για αντοχή στην όρθια οδήγηση και ψηλότερη σέλα σύμφωνα με τις ανάγκες των αναβατών. Όσον αφορά τις αναρτήσεις, είναι βελτιωμένες και το μπροστινό σύστημα διαθέτει πλάκες κατασκευασμένες σε CNC με τριπλό δέσιμο για ακαμψία.

Αναβάτες τους θα είναι ο Ivan Boano, πρωταθλητής Ευρώπης στο Enduro το 1996,  αδελφός του manager Jarno, και ο έμπειρος Giulio Napoli, 9ος το 1987 στο Rally Pharaons.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Beta RR 2011 - Enduro Replica’s Beta RR 350 2011 - Το πρώτο 350! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon