.
Κατηγορία Beta
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 15:51

Beta XTrainer 250 / 300 2024 – Παρουσιάστηκαν με καινοτόμο σύστημα κλειδιού/kill switch

Πρόκειται για «πάντρεμα» του μαγνητικού kill switch αλλά και του ηλεκτρονικού κλειδιού, που βλέπουμε ολοένα και συχνότερα σε μοτοσυκλέτες σήμερα.

Η Beta παρουσίασε τα XTrainer 250 και XTrainer 300 για το 2024, δύο μοτοσυκλέτες που εκφράζουν την «τέλεια μίξη μοτοσυκλέτας διασκέδασης και enduro», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η εταιρεία. Τα νέα μοντέλα επωφελούνται από τις αλλαγές που έγιναν για τα MY23, μεταξύ των οποίων νέο υποπλαίσιο, νέο σύστημα εισαγωγής, μπαταρία και πλαστικά αλλά και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ. Για το 2024, η Beta φέρνει μια καινοτομία ηλεκτρονικού κλειδιού, το οποίο ντουμπλάρει και ως μαγνητικό «σβηστήρι» ή kill switch.

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα, το οποίο είναι γνωστό και από τα jet ski ή τις μοτοσυκλέτες trial, φέρει έναν υποδοχέα στην μοτοσυκλέτα, ενώ ο αναβάτης φορά πάνω του το «κλειδί», το οποίο συνδέεται με τον υποδοχέα. Σε περίπτωση που, από πτώση ή οποιονδήποτε άλλο λόγο, το «κλειδί» ξεκολλήσει από τον υποδοχέα του, η μοτοσυκλέτα σβήνει και δεν μπορεί να εκκινήσει. Στις Beta XTrainer του 2024, το σύστημα είναι καινοτόμο επειδή φιλοξενεί ταυτόχρονα, και κωδικοποιημένο σήμα που λειτουργεί ως το ψηφιακό διαπιστευτήριο, για την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας. Έτσι, σε περίπτωση που το μαγνητικό κλειδί απουσιάζει, η μοτοσυκλέτα δεν μπορεί να πάρει μπροστά.

Η Beta δηλώνει ότι το σύστημα προστατεύεται ήδη από ευρωπαϊκή πατέντα και έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά για χρήση σε περιβάλλον enduro. Μεταξύ των άλλων αλλαγών που έγιναν στις μοτοσυκλέτες, ανακοινώνονται νέο αφρώδες σέλας για καλύτερη υποστήριξη και άνεση του αναβάτη, αλλά και νέα γραφικά. Οι μοτοσυκλέτες κινούνται από δίχρονους, υγρόψυκτους κινητήρες, 249 και 292,3 κυβικών, αμφότερα με εκκίνηση με μίζα, ενώ ζυγίζουν μόλις 99 κιλά στεγνές!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 15:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon