.
Κατηγορία Beta
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 17:55

2019 Beta RR – Ανανέωση σε όλη τη γκάμα Enduro

 

Ένα νέο μοντέλο και πολλές βελτιώσεις σε 2Τ και 4Τ

 

Πατώντας στη διαρκώς ανοδική εμπορική πορεία της παγκοσμίως και προερχόμενη από δύο ονειρεμένα χρόνια στο Παγκόσμιο Enduro, με δύο τίτλους κατασκευαστών EnduroGP και άλλους τόσους αναβατών σε EnduroGP και Enduro 3 με τον Steve Holcombe, είναι προφανές πως η Beta διαθέτει ήδη εξαιρετικές μοτοσυκλέτες.

Παρόλα αυτά, για το 2019 οι Ιταλοί παρουσίασαν την ανανεωμένη γκάμα Enduro, ξεκινώντας με την παρουσίαση ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου, του RR 200 2T που έρχεται να γεμίσει τη δίχρονη πτέρυγα των RR - και το οποίο έχουμε ήδη δει αναλυτικά.

RR 200 2T

Η υπόλοιπη εντουρο-οικογένεια των RR δεν έχει αλλάξει ριζικά, ωστόσο έχουν κάμποσες αλλαγές που τα ξεχωρίζουν από τα μοντέλα του 2018. Η εμφάνιση με τα νέα γραφικά είναι απλώς το πρώτο που πιάνει το μάτι.

Τα νέα RR θα αρχίσουν να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής της Beta αυτόν τον μήνα, με μόνη εξαίρεση το καινούργιο 200 2Τ που αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβριο.

Ως τότε, πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι αλλάζει στα Beta RR του 2019.

Κινητήρας

RR 2T engine

- Νέα ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU), υπόσχεται εντονότερη ανάφλεξη στις ψηλές στροφές, άρα καλύτερη καύση και βελτιωμένη απόδοση.

- Βελτιωμένος μηχανισμός συμπλέκτη. Χρησιμοποιώντας ένα φαρδύτερο μπράτσο για τον έλεγχο του συμπλέκτη, η λειτουργία του γίνεται απαλότερη και πιο ακριβής.

- Νέα βαλβίδα BPV καυσαερίων (μόνο στο 300), για γραμμικότερη απόδοση της ισχύος.

- Κιτ ελατηρίων βαλβίδας καυσαερίων (μόνο στο 300). Παρέχεται με τη μοτοσυκλέτα για καλύτερη προσαρμογή στα εκάστοτε γούστα του ιδιοκτήτη. Έχει μαλακότερα ελατήρια για καλύτερη απόδοση στις μεσαίες

- Σκληρότερο καπάκι συμπλέκτη (μόνο στο 125).

- Νέος θάλαμος διαστολής στην εξάτμιση που κατασκευάζει η Arrow ειδικά για αρχική τοποθέτηση στις μοτοσυκλέτες της Beta (μόνο στα 250 και 300). Αυξημένη απόδοση σε όλο το εύρος στροφών του κινητήρα.

RR 350 4T engine

- Νέα γκαζιέρα, σχεδιασμένη από τη Domino ειδικά για τη Beta, με πιο άμεση απόκριση σε μικρές κινήσεις του χεριού.

- Νέα χαρτογράφηση σε όλους τους τετράχρονους κινητήρες των RR, για να ταιριάξουν ιδανικά με τη νέα γκαζιέρα.

- Βελτιωμένος μηχανισμός συμπλέκτη. Όπως και στους δίχρονους κινητήρες παραπάνω, η χρήση φαρδύτερου μπράτσου στον έλεγχο του συμπλέκτη κάνει τη λειτουργία του απαλότερη και ακριβέστερη.

Πλαίσιο/Φρένα/Αναρτήσεις

Front fork

- Νέο πιρούνι, ανεστραμμένο 48 mm της ZF (μητρική εταιρεία της Sachs), πλήρως ρυθμιζόμενο. Όλα τα ρυθμιστήρια έχουν ανέβει στο πάνω μέρος του πιρουνιού, ώστε ο αναβάτης να μπορεί να αλλάξει ο,τιδήποτε χωρίς να κουνηθεί από τη σέλα και χωρίς εργαλεία! Ειδική ανοδίωση στη γλίστρα για μεγαλύτερη διάρκεια λόγω μειωμένης τριβής.

- Επανασχεδιασμένο αμορτισέρ ZF, με έμβολο 46 mm και συνολικά 300 gr ελαφρύτερο. Χρησιμοποιεί νέο, ελαφρύτερο ελατήριο, το άνω άκρο του και το δοχείο αζώτου είναι επίσης επανασχεδιασμένα για μικρότερο βάρος και όγκο.

- Κάτω εδράσεις πιρουνιού, ελαφρύτερες και ανθεκτικότερες.

- Προστατευτικά πιρουνιού, επανασχεδιασμένα για καλύτερη κάλυψη και ομορφότερη εμφάνιση.

- Νέα γραφικά και χρώματα.

Shock absorber

 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 18:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2019 Beta RR 200 2T Η Beta παρουσιάζει τα Evo του 2019 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon