.
Κατηγορία Bajaj
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 13:22

Bajaj - Προχωρά η ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας φυσικού αερίου

Πλέον κυκλοφορεί στα κανάλια ενημέρωσης και το πιθανό όνομα της: Platina

Πριν λίγο καιρό, είδαμε την είδηση περί ετοιμασίας μοτοσυκλέτας που κινείται με φυσικό αέριο, από την BajajΔιαβάστε το ανάλογο άρθρο με ένα κλικ εδώ. Πλέον κυκλοφορούν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο, ενώ μαθεύτηκε και το πιθανό όνομα της: «Platina».

Η μοτοσυκλέτα θα είναι μικρού κυβισμού, συγκεκριμένα στα 110 κυβικά και, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι στα τελευταία στάδια της ανάπτυξης της και θα πατήσει τους τροχούς της στο δρόμο, μέσα στους επόμενους 6 μήνες έως 1 χρόνο. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε, ότι η Bajaj σκέφτεται να μην μείνει μόνο στην προσφορά μοτοσυκλετών φυσικού αερίου, αλλά να αναπτύξει και επιλογές οχημάτων που θα καίνε υγραέριο (LPG) και μείγμα βενζίνης-αιθανόλης, για μοτοσυκλέτες αλλά και για τρίτροχα/τετράτροχα οχήματα.

Όσον αφορά στον όγκο παραγωγής αυτής της μοτοσυκλέτας, η Bajaj στοχεύει στην παραγωγή 200.000 κομματιών το χρόνο.

Η υπόθεση της μοτοσυκλέτας φυσικού αερίου έχει ενδιαφέρον και από πολιτική σκοπιά, καθώς η Bajaj, μαζί με άλλες εταιρείες αυτοκίνησης όπως η Maruti Suzuki, κάνουν lobbying στην κυβέρνηση για την μείωση της φορολόγησης των οχημάτων φυσικού αερίου, επικαλούμενες τα περιβαλλοντικά οφέλη, την καλύτερη απόδοση των κινητήρων φυσικού αερίου, αλλά και την λύση προβλημάτων με τις εισαγωγές καυσίμων. Για την Ελλάδα; Ακόμα δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα, πάντως η εισαγωγή μιας μοτοσυκλέτας που καίει φυσικό αέριο, θα ήταν αναμφίβολα μία ριζοσπαστική κίνηση -και μάλλον απίθανη, επίσης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 13:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon