.
Κατηγορία Aprilia
Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 16:51

Aprilia RS660 - Ιδού οι πατέντες

Το βρετανικό BikeSocial ανέβασε στην ιστοσελίδα του πατέντες που δείχνουν το επερχόμενο Aprilia RS660, και τα καλά νέα είναι πως το μοντέλο παραγωγής είναι αρκετά κοντά στο concept bike που είδαμε στην EICMA 2018.

Διαφορές υπάρχουν στο φέρινγκ, καθώς πλέον το RS660 δεν διαθέτει τις εγκοπές στα άνω πλαϊνά τμήματα, από τις οποίες θα έφευγε ο θερμός αέρας. Πλέον, το φέρινγκ στο πάνω μέρος αφήνει το πλαίσιο περισσότερο εκτεθειμένο, κάτι που μας αρέσει.

Παράλληλα ελαφρώς διαφορετικό είναι το φέρινγκ και στο κάτω μέρος του, λεπτότερο, αφήνοντας περισσότερο εκτεθειμένο τον κινητήρα.

aprilia rs660 patentes 2

Η μούρη είναι σχεδόν απαράλλαχτη, όμως οι προβολείς είναι περισσότερο απλοποιημένοι, χάνοντας τα LED φλας που ήταν ενσωματωμένα πάνω τους στο πρωτότυπο -Euro 5 γαρ.

Η μεγαλύτερη εμφανής διαφορά είναι στο πιρούνι, το οποίο ενώ στο concept ήταν της Ohlins (όπως στο RSV4 Factory), στην πατέντα «μεταμορφώθηκε» στο 43άρι ανάποδο της Sachs, που βρίσκουμε στην RSV4 RR.

aprilia rs660 patentes 6

Είτε η Aprilia αποφάσισε να κόψει ευρώ από την τελική τιμή του RS660, είτε θα δούμε 2 εκδόσεις, μια οικονομική και μια ακριβή, όπως και στις RSV4.

Στα φρένα τη δουλειά έχει αναλάβει η Brembo, όπως και στο concept, αν και οι δαγκάνες δείχνουν ελαφρώς χαμηλότερων προδιαγραφών από εκείνες του πρωτότυπου.

Η πάνω πλάκα του πιρουνιού θα είναι ίδια με της RSV4, ενώ το τιμόνι είναι πιο ψηλό και πιο ίσιο από ότι τα racing clip-ons του concept.

Στις πατέντες ο κεντρικός διακόπτης είναι συμβατικός, και από ότι φαίνεται η μοτοσυκλέτα δεν θα έχει keyless σύστημα.

aprilia rs660 patentes 3

Η οθόνη είναι TFT, ενώ το συμβατικό ψαλίδι με την ενισχυτική γέφυρα είναι διαφορετικό από του πρωτότυπου, καθώς το concept μοντέλο είχε ψαλίδι τύπου «μπανάνα», που έφερνε στο μυαλό παλιές δόξες της Aprilia.

Η εξάτμιση δείχνει παρόμοια με του concept, αν και είναι τοποθετημένη χαμηλότερα, για λόγους χωροταξίας.

Το πίσω αμορτισέρ δεν διαθέτει μοχλικό ενώ είναι χαμηλότερων προδιαγραφών από το Ohlins με το ξεχωριστό ρεζερβουάρ που φόραγε το πρωτότυπο.

Για την ώρα δεν βλέπουμε πρόβλεψη για συνεπιβάτη, καθώς ούτε σέλα έχει στην πατέντα το RS, ούτε μαρσπιέ. Ίσως στο μοντέλο παραγωγής να υπάρχει πρόβλεψη.

aprilia rs660 patentes 7

Διαφορετικοί είναι και οι τροχοί του μοντέλου, με τα μπράτσα σε σχήμα «Υ» αντί για τα 6 κεκλιμένα μπράτσα του concept.

Το μυστήριο με το αναγραφόμενο «A3 - Aprilia Active Aerodynamic» σύστημα δεν λύνεται στις πατέντες, καθώς ναι μεν βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα να διαθέτει «φτεράκια», όμως δεν φαίνεται κάποιο σύστημα που να τους αλλάζει θέση -αν ήταν αυτό το ενεργητικό μέρος του A3. Μήπως θα δούμε ζελατίνα να ανεβαίνει-κατεβαίνει; Μήπως κάτι διαφορετικό; Ίδωμεν.

aprilia rs660 patentes 4

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας δείχνει ίδιος με του concept, ενώ όπως έχουμε γράψει αποτελεί το μισό του κινητήρα του RSV4, με την Aprilia πιθανότατα να έχει αυξήσει τη διαδρομή, για τον μεγαλύτερο κυβισμό του RS660.

Η αντίπαλος Norton έχει πρόσφατα παρουσιάσει παρόμοιο κινητήρα ο οποίος παράγει 84hp για την έκδοση Atlas και 105hp για το Superlight, με το οποίο αγωνίζεται και ο John McGuinness στο ΙΟΜΤΤ 2019. Οπότε και για το Aprilia θα πρέπει να περιμένουμε μια ανάλογη ιπποδύναμη, 100-110hp πάνω-κάτω.

Περισσότερα στην EICMA 2019, όπου η Aprilia θα παρουσιάσει επίσημα το RS660.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 17:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon