.
Κατηγορία Lambretta
Πέμπτη, 05 Μαϊος 2016 13:33

Νέα Lambretta Vendetta 50/125/180 - 2017

 

Επιστροφή!

 

 

Το επόμενο βήμα στα κλασικά scooter, είναι η επιστροφή του θρυλικού ονόματος Lambretta στο προσκήνιο.

Η νέα Lambretta αναμένεται να παρουσιαστεί σε λίγες εβδομάδες και ήδη κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφίες "teaser¨με τον κωδικό L70.
Η εταιρία συμπληρώνει φέτος τα 70 χρόνια ιστορίας και φαίνεται ότι με τον κωδικό L70, σηματοδοτεί τιμητικά την επιστροφή.
Υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των νέων μοντέλων της Lambretta είναι το γραφείο του Gerald Kiska - Kiska Design, το οποίο έχει δημιουργήσει ένα scooter που συνδυάζει την ιστορία της εταιρίας με την φρεσκάδα της σύγχρονης εποχής.
Να θυμίσουμε ότι ο KISKA είναι ο υπεύθυνος για όλα τα μοντέλα της KTM τα τελευταία 24 χρόνια, αλλά και για τα σύγχρονα της Husqvarna, από τότε που ενσωματώθηκε στην αυστριακή εταιρία.
Η Lambretta θα παράγει αρχικά ένα scooter με την ονομασία Vendetta, σε τρεις κυβισμούς: 50, 125 και 180 κυβικά εκατοστά.
Θα είναι ένα αυτόματο scooter με τετράχρονο κινητήρα, με στοιχεία δανεισμένα από την Lambretta LN125.
Το πίσω μέρος είναι φαρδύ, η σέλα κυρτή, ενώ θα διαθέτει χυτούς τροχούς διαμέτρους 12'' μπροστά και πίσω.
Είναι πιθανόν να χρησιμοποιεί κινητήρες της Scomadi, όπως η Scomadi 200, αφού είναι ίδιας χωρητικότητας - η Scomadi είναι ασιατική εταιρία με έδρα την Μαλαισία, που κατασκευάζει ρετρό scooters.
Ο 50άρης αναμένεται να είναι αερόψυκτος ενώ οι δύο μεγαλύτεροι, υγρόψυκτοι.
Από την φωτογραφία και μόνο μπορούμε να δούμε ότι το μπροστινό σύστημα θα είναι μάλλον τηλεσκοπικό, θα έχει υδραυλικό δισκόφρενο μπροστά στην δεξιά πλευρά, δισκόφρενο στον πίσω τροχό επίσης. Για τα υπόλοιπα, θα πρέπει να περιμένουμε άλλες 40 μέρες όπου και θα παρουσιαστεί επίσημα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 12:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Lambretta Vendetta »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon