.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 13:02

Guy Martin - Στην Bonneville για κατάρριψη ρεκόρ ταχύτητας

 

Με Triumph 1000 ίππων!

 

Ο Guy Martin και η Triumph Motorcycles ανακοίνωσαν επίσημα πως θα επιστρέψουν στην έρημο Bonneville προκειμένου να καταρρίψουν το ρεκόρ ταχύτητας σε δύο τροχούς

Το ρεκόρ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 376.363 μίλια - 605, 69 χιλιόμετρα, ενώ ο νέος στόχος έχει ανεβάσει τον πήχη στα 400 μίλια, που αντιστοιχούν σε 643.738 χιλιόμετρα την ώρα!

Ο Martin θα χρησιμοποιήσει μία Triumph Infor Rocket Streamliner με απόδοση 1000 ίππων στην οποίας τα εντόσθια βρίσκονται δύο κινητήρες Triumph Rocket III με turbo, επιτυγχάνοντας αυτή την απόδοση στις 9.000σ.α.λ.

Η μοτοσυκλέτα της Triumph αποτελείται από πλαίσιο carbon Kevlar ενιαίας κατασκευής, ενώ έχει μήκος 7,7 μέτρα, πλάτος 61 εκατοστά και ύψος 91 εκατοστά. Το καύσιμο είναι μεθανόλη.

Ο Martin θα συμμετάσχει στην κατηγορία Division C ενώ η Triumph έχει μακρά ιστορία στην κατάρριψη ρεκόρ, με τις Devil's Arrow, Texas Cee-gar, Dudek Streamliner και Gyronaut X1 – η τελευταία έφτασε στα 245.667mph (395.28 km/h). Το σημερινό ρεκόρ το έχει ο Rocky Robinson από το 2010 πάνω σε μία Top Oil Ack Attack, με 376.363mph (605.697km/h).

Ο Guy Martin δήλωσε: “Δεν μπορώ να περιμένω να οδηγήσω την Triumph Infor Rocket Streamliner στην έρημο Bonneville για πρώτη φορά φέτος. Οι μηχανικοί της Triumph έχουν φτιάξει μία απίστευτη μοτοσυκλέτα και μας δίνουν την καλύτερη ευκαιρία να χτυπήσουμε το ρεκόρ ταχύτητας στο έδαφος.”

Το ιστορικό όνομα Bonneville που χρησιμοποιεί η Triumph στα μοντέλα της ήταν αποτέλεσμα του ρεκόρ που πέτυχε ο Johnny Allen στην Salt Flat της Bonneville τον Σεπτέμβριο του 1956, όταν έφτασε στα 193.72 μίλια. Το πρώτο μοντέλο T120 Bonneville παρουσιάστηκε στο Earls Court Bike Show δύο χρόνια αργότερα και μπήκε στην παραγωγή το 1959.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 10:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon