.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 09:29

Ferrari εναντίον KTM 1290 Super Duke!

 

Κόντρα έλξης!

 

 

Η KTM παρουσίασε το 1290 Super Duke με την ονομασία The Beast -Το Τέρας, και με τους 180 ανακοινώσιμους ίππους και 14,7 χιλιόγραμμα ροπής από τον δικύλινδρο V κινητήρα των 1301 κυβικών εκατοστών, χρειάζεται μόλις 4.79 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 60 στα 160 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η μοτοσυκλέτα της KTM ''χτυπάει'' όποια άλλη μοτοσυκλέτα υπάρχει σε τέτοια αναμέτρηση, οπότε ήρθε η ώρα να αναμετρηθεί σε έναν διαφορετικό διαγωνισμό: Σε έλξη, με την Ferrari LaFerrari!

H LaFerrari αποδίδει 950 ίππους και 106 χιλιόγραμμα ροπής από τον V12 6,3 λίτρων κινητήρα που συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ.
Έχοντας το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης επιφάνειας επαφής στην άσφαλτο λόγω της μετάδοσης της δύναμης στα δύο πίσω ελαστικά, η LaFerrari στάθηκε απέναντι από το KTM 1290 Super Duke προκειμένου να το κοντράρει. Πως; Δεμένα και τα δύο από τα πίσω μέρη τους, από ειδικά τοποθετημένους κοτσαδόρους, και επιταχύνοντας, με στόχο να τραβήξει το ένα το άλλο. Στην μέση μία μικρή λιμνούλα η οποία θα ''ρουφήξει'' τον χαμένο.
Δείτε το video!

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 09:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon