.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 22:31

Αστυνομικός έκοψε κλήση για κόκκινο (700 ευρώ) σε ποδηλάτη

 

Συνέβη στα Χανιά της Κρήτης

 

Ελλάδα. Στη χώρα όπου οι ποδηλάτες περνούν με κόκκινο αέρα-πατέρα, και κανείς δεν τους ρίχνει δεύτερη ματιά. Κανείς εκτός από έναν αστυνομικό που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνει κανείς συνάδελφος του, κι έκοψε κλήση 700 ευρώ σε ποδηλάτη στα Χανιά της Κρήτης. 

Το κακό με τη χώρα μας είναι πως η ανομία είναι τόσο εκτεταμένη, ώστε μας κάνει φοβερή έκπληξη όταν κάποιος αποφασίσει να εφαρμόσει το νόμο και να γράψει έναν παραβάτη για μια παράβαση που... "δεν την γράφουμε μωρέ παιδί μου, ώχου". Έτσι κι εδώ, σύσσωμος ο τύπος έσυρε τον χορό. "Απίστευτο", "700 ευρώ", "σε ποδηλάτη", κ.ο.κ.

Ένα έχουμε να πούμε εμείς: "Dura Lex, sed lex." Σκληρός νόμος, αλλά νόμος. Πες το πρώτα βέβαια στο κράτος που εφαρμόζει πάντα τους νόμους με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Άντε να πείσεις τώρα όλους όσους παραβαίνουν την ελληνική νομοθεσία, είτε οδηγώντας, είτε οπουδήποτε αλλού πως κάποιος... κάποτε... ίσως αποφασίσει να τους γράψει. Μπα. Κανείς δεν πείθεται, επειδή ΕΝΑΣ αστυνομικός έγραψε έναν παραβάτη. "Εγώ θα ξεφύγω", "σε εμένα αποκλείεται να συμβεί", ή ακόμα αν είσαι ποδηλάτης: "ε και; αν περάσω με κόκκινο, εγώ θα σκοτωθώ"...

Ας αποφασίσει τελικά το ελληνικό κράτος. Θα τιμωρεί δίχως διακρίσεις τους παραβάτες του Κ.ΟΚ. εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου; Ή θα επεμβαίνει όπου το βολεύει; Όταν έχουμε μπλόκο... όταν δεν βαριόμαστε... όταν θα πάρουμε μπόνους. Όταν, όταν, αν, ίσως...

Για την ώρα καμία ελπίδα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, κι έτσι όταν κάποιος γράφει έναν παραβάτη για μια παράβαση που συνήθως τα όργανα του νόμου χασμουριούνται όταν τη βλέπουν, θα γίνεται είδηση. 

 

klisi podilato

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 00:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon