Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 10:00

Απαγόρευση κυκλοφορίας μοτοσυκλετιστών σε group σε Δήμο της Αγγλίας!

 

Πρωτάκουστη απόφαση που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα

 

Και όμως το είδαμε κι αυτό. Ο Δήμος του Harlow (Harlow Council) στο Essex της Βρετανίας, απαγόρευσε την κυκλοφορία μοτοσυκλετών σε γκρουπ των δύο ή παραπάνω!

Το ανακοινωθέν της απόφασης αναφέρεται με λεπτομέρειες στις πράξεις που απαγορεύονται στους επόμενους... 10 μήνες: "υπερβολικός θόρυβος, κίνδυνος σε άλλους χρήστες του δρόμου, ζημιές στην περιουσία πολιτών, υπερβολική ταχύτητα, ομαδική οδήγηση (driving in convoy), αυτοσχέδιοι αγώνες, stunts, άσκοπα κορναρίσματα, δυνατή μουσική, απόρριψη σκουπιδιών στο δρόμο, φωνές, βρισιές, απειλές"...

harlow2

Οκ, ο Δήμος απαριθμεί τον μισό ποινικό κώδικα παραπάνω, κάτι που δεν μας λέει κάτι καινούργιο, όμως μέσα στις απαγορεύσεις βρίσκεται και η ομαδική οδήγηση, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί να απαγορεύεται, τουλάχιστον σε χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης. Και από ότι ξέρουμε το πρόβλημα του Harlow βρίσκεται κυρίως στους νεαρούς αναβάτες που οδηγούν παράνομα μοτοσυκλέτες MX / Enduro, καθώς όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Brentwood Gazzete η αστυνομία του Harlow είχε δεχτεί 121 αναφορές παραπόνων μόνο τους τελευταίους 2 μήνες!

Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους Βρετανούς αναβάτες (είχαν ήδη προγραμματίσει ομαδική βόλτα φόρο-τιμής για το θάνατο ενός 16χρονου μαθητή πριν την απαγόρευση), και η συνέχεια αναμένεται... δυνατή.

Περισσότερα για την απόφαση του δήμου του Harlow εδώ ->  http://www.harlow.gov.uk/unauthorised-ride-outs

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 22:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Vespa: Nothing to wear - Video Ανάκληση γαντιών Scooty Silver της Racer »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube