.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 11:21

Σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων ANPR στην Κύπρο - Video

 

Εγκαταστάθηκε ήδη σε περιπολικά της αστυνομίας

 

Άδειες κυκλοφορίας, ασφάλειες, ΚΤΕΟ, και οτιδήποτε άλλο υπολείπεται από το αυτοκίνητο, ακόμη και άλλα οδικά αδικήματα του οδηγού του, είναι πλέον σε θέση να διαβάζουν τα νέα περιπολικά της αστυνομίας στην Κύπρο, μέσω ενός εγκατεστημένου ηλεκτρονικού συστήματος ANPR, ανάλογο του οποίου λειτουργεί ήδη εδώ και μερικά χρόνια στην Ελλάδα.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας της Κύπρου παρουσίασε στις 11 Απριλίου 2016 το νέο σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων που έχει εγκατασταθεί στα νέα περιπολικά αυτοκίνητα, που δίνει τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού παραβατών για τροχαία αδικήματα (π.χ. οδήγηση χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, με ληγμένη άδεια οδηγού, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας, άδεια κυκλοφορίας, χωρίς ΚΤΕΟ, κλπ), ως επίσης, εντοπισμού οχημάτων που πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν στη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών.

Η υπό αναφορά τεχνολογία αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αστυνομίας, καθότι πλέον η Αστυνομία θα είναι σε θέση να διεξάγει μεγαλύτερης κλίμακας στοχευμένους ελέγχους σε αντιδιαστολή με τους τυχαίους ελέγχους που πραγματοποιούνταν ως επί το πλείστον, μέχρι σήμερα.

Δείτε το βίντεο.

Πηγή: TV One

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 18:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Hellenic Ducati Weekend Κράνη της HJC σε μοτίβο ηρώων της Marvel! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube