.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 14:50

Rainpal: Υαλοκαθαριστήρας για κράνη!

 

Η απόλυτη λύση στη βροχή

 

 

Το Rainpal είναι μια αγγλική εφεύρεση που φέρνει την πρακτικότητα του υαλοκαθαριστήρα, όπως τον γνωρίζουμε από τα αυτοκίνητα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες ενός μοτοσυκλετιστικού κράνους.

Η όλη ιδέα είναι απλούστατη. Μια κυρτή, μακρόστενη συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί στο πάνω μέρος της ζελατίνας κάθε κράνους χάρη σε τρία σημεία στήριξης που διαθέτουν μικροσκοπικές βεντούζες στο εσωτερικό τους για να είστε σίγουροι πως θα μείνει στη θέση του. Οι κατασκευαστές του ισχυρίζονται πως ταιριάζει στα περισσότερα κράνη της αγοράς - κι αν τυχόν στο δικό σας προκύψει μια αναπάντεχη ασυμβατότητα, υπόσχονται επιστροφή χρημάτων μέχρι σέντ!

Το Rainpal διαθέτει ρυθμιζόμενη ταχύτητα του καθαριστήρα, καθώς και μια σειρά μικρών φώτων LED στο εσωτερικό του. Αυτά ανάβουν για περίπου 7 δευτερόλεπτα, ώστε να μπορείτε να το εφαρμόσετε στο κράνος ακόμη και σε απόλυτο σκοτάδι. Όταν δεν το χρειάζεστε, απλά διπλώνει και αποθηκεύεται στη σκληρή θήκη του για όποτε χρειαστεί.

Τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που του χαρίζει αυτονομία από 90 ως 180 λεπτά, ανάλογα με την ταχύτητα στην οποία έχει ρυθμιστεί να δουλεύει. Μπορείτε να το χειριστείτε είτε από το κουμπί που έχει πάνω του, αλλά με μερικά έξτρα ευρώ συνοδεύεται και από ασύρματο χειριστήριο σε σχήμα δακτυλιδιού που μπαίνει στο τιμόνι για να το ελέγχετε χωρίς καν να αφήσετε χέρι από το τιμόνι.

Στα τρελά του κόλπα προσθέτουμε και μια μικρή κοιλότητα που γεμίζει με νερό και ψεκάζει τη ζελατίνα για να καθαρίσει από λάσπες ή μυγάκια!

Το Rainpal ζυγίζει περίπου 150 γραμμάρια (χωρίς το νερό), οπότε δεν αναμένεται να φορτώσει ενοχλητικά το κράνος με σημαντικό βάρος.

rainpal windscreen wiper motorbike motorcycle helmet 4

Ήδη εδώ και περίπου έναν μήνα τρέχει μια καμπάνια κοινωνικής χρηματοδότησης (crowd funding), μέσω της οποίας μπορείτε να το αποκτήσετε σε τιμές που ξεκινούν από τα 63 ευρώ. Στη συνέχεια προσθέτετε επιπλέον, αν επιθυμείτε, το ασύρματο χειριστήριο με περίπου άλλα 13 ευρώ ενώ, τέλος, προσφέρεται και η επιλογή να το παραγγείλετε βαμμένο με την αγγλική ή την αμερικανική σημαία έναντι επιπλέον 6.5 ευρώ.

Δείτε το σε λεπτομέρεια στο παρακάτω βίντεο και στηρίξτε την προσπάθεια αποκτώντας το από τη σχετική καμπάνια στο FundRazr.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 19:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon