.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 10:06

R.I.P. Marzocchi - Κλείνει το ιστορικό εργοστάσιο

 

Λουκέτο στο ιστορικό εργοστάσιο

 


Η Marzocchi, η ιταλική εταιρία κατασκευής μπροστινών αναρτήσεων ιδιοκτησίας της αμερικάνικης πολυεθνικής, Tenneco, βάζει λουκέτο.
Το εργοστάσιο της ιστορικής εταιρίας που κατασκευάζει αναρτήσεις από το 1949, για πολλές γνωστές εταιρίες μοτοσυκλετών, όπως είναι οι MV Agusta, TM, Gas Gas, Beta, AJP, Ducati, BMW, αλλά και για ποδήλατα βουνού, εξάντλησε πλέον τα αποθέματα της. Από τον Μάρτιο κυκλοφορούσαν οι φήμες για το κλείσιμο του εργοστασίου, αλλά μετά τα μέσα του Απριλίου επιβεβαιώθηκε ότι τελικά, το εργοστάσιο που βρισκόταν σε κρίση από το 2011, κλείνει. Από τους 170 εργαζόμενους, 50 έχουν ήδη χάσει την δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια, όταν είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά η πρόθεση του ομίλου για κλείσιμο του εργοστασίου. Τελευταία ειδοποίηση αφορούσε την μείωση της εργασίας των υπολοίπων κατά 35% και δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης για όσους το ήθελαν, έως τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με την διοίκηση όμως, οι λόγοι του κλεισίματος είναι η κρίση της αγοράς και η εταιρία δεν θα συνεχίσει τις εργασίες της. Κρίμα για ένα τόσο παλιό εργοστάσιο να εγκαταλείπει έτσι άδοξα την παραγωγή και να βάζει λουκέτο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon